”Våldsbrott inte bara tragedi – även mycket dyrt”

BROTTSLIGHET. Våldsbrott är inte bara en tragedi, utan de är även mycket kostsamma för samhället, skriver Petra Ornstein, doktorand i statistik, på SvD Debatt.

Att kostnaden för våldsbrott uppskattas uppgå till 75 miljarder kronor innebär att satsningar på att förhindra och förebygga våldet visar sig vara mer lönsamt, skriver Ornstein.

Därför, menar Ornstein, behöver större resurser avsättas för att bekämpa våldsbrotten.

”Brottsoffer behöver få stöd direkt för att komma tillbaka. Förövare ska bryta sitt beteende.”

-Pettersson menar att en stor del av dessa 75 miljarder kan sättas på kostnaderna för invandring. Naturligtvis begår svenskar också våldsbrott men vi vet inte hur stor del som begås av invandrare eftersom regeringen vägrar föra statistik över etniciteten på gärningsmännen.

Frågan är hur ska välfärdsstaten överleva asylinvandringen?

Ska vi gissa på att 90 procent av lidandet och kostnaderna beror på asylinvandringen. Alltså 67 miljarder…

3 thoughts on “”Våldsbrott inte bara tragedi – även mycket dyrt”

  1. Dyrt ?
    Inga problem, Magdalena Anderssons överfyllda skattekista står för notan Sverige är inte bara världens mest kramgoa och öppenhjärtliga land utan även ett av världens absolut rikaste länder enligt vissa grupper i samhället.

  2. Ja det var länge sedan censuren infördes i Absurdistan. Allmänheten, förutom PK-bubblan, har nog kunnat räkna ut att det också kostar multum och stora resurser bakom alla brott och brottsutredningar. Bråkdelar redovisas begripligt.

KommenteraAvbryt svar