Polishuset i Rinkeby har börjat byggas

BROTTSLIGHET. Första spadtaget för det nya polishuset i Rinkeby i Stockholm tas i dag. Vid inledningen av bygget kommer både rikspolischef Dan Eliasson, finansborgarråd Karin Wanngård (S), demokrati och bostadsborgarrådet Ann-Margrethe Livh (V) samt NCC:s Sverigechef Henrik Landelius vara närvarande. 

– Det är bra att polisen i och med bygget av polishuset kommer att vara mer närvarande och bli mer synliga i Järva. Som boende i Rinkeby vet jag också hur oerhört viktigt fler arbetsplatser är för en positiv utveckling av området, säger Ann-Margarethe Livh.

2014 lämnade polisen sitt dåvarande polishus i området och först utlovades att ett nytt skulle stå klart till 2017 men ett tag var det oklart om det skulle bli av. Byggandet av huset har blivit flera år försenat men invigningen är nu planerad till hösten 2019.

-Pettersson tycker det är på tiden men det kanske hade varit bättre att bygga nytt innan man stängde det gamla.

På Rinkebys polisstation ska 240 personer arbeta, av dem kommer 130 poliser att vara i yttre tjänst.

Det är en polistäthet som knappast förekommer någon annanstans i landet. Folkmängden i Rinkeby här 16.000 invånare och är vi snälla så i bor det 50.000 i hela Rinkeby-Kista området och 90.000 i hela Järvaområdet.

I Rinkeby ska alltså 130 poliser i yttre tjänst arbeta. I min hemkommun Oxelösund är vi 12.000 invånare och där arbetar en polis på deltid. Det är skillnad det. Men de nya svenskarna kräver tydligen rejält med service.

Blir Rinkeby polisstation färdig 2019 som nu utlovas så innebär det att ett av Sveriges värsta området saknat polisstation i fem år. Det under en omorganisation som gått ut på att polisen ska komma närmare invånarna.

Från början räknade man med att Polishuset skulle kosta 380 miljoner att bygga polishuset i Rinkeby, men det kommer att bli betydligt dyrare. Dubbelt så dyrt till och med. I oktober beräknades kostnaden till 747 miljoner. Vi får väl se. Det kostar att vara en humanitär stormakt.

Oxelösunds samlade poliskår år 2017. Vi kanske ska skicka Carina till Rinkeby. Fast ska vi vara ärliga så är det rätt så nära till Nyköping och Carina får rycka in där ibland.

 

24 thoughts on “Polishuset i Rinkeby har börjat byggas

  1. Ett livstidsstraff för poliskvinnorna att häcka med somalier i Rinkeby… finns 1 sunkig pizzeria o halalslakt butik. Åka tunnelbanan med Adenvikens pirater när de ska åka hem in mot stan (på morgonen åker mest vita påväg till jobb). En handikappad neger lär får mer gjort:
    https://youtu.be/C2YXf9FZnI8

  2. Jag hörde Dan Eliasson på SR kommentera att det är viktigt att personalen till det nya polishuset i Rinkeby bor i området. Då tycker jag att pajasen Dan Eliasson kan föregå med gott exempel och bosätta sig i Rinkeby.

  3. Hur många säkerhetsvakter måste anställas under byggtiden. Bevakning kvällar och helger ? Bevakning av transporter och material ? Var hittar man sen de kamikaze-poliser som vill vara där när/om det blir klart ? Nej, anlita ryska spetznaz-polisen och rensa ut slöddret först, annars kommer det inte att bli någonting alls.

  4. 2019?! Då kanske första kullens dialogpoliser från Södertörn är redo att sättas in. Kompetens inom konditor och baristayrket är en självklarhet och sedan ska det nog bli lugn och ro. Undrar vilka som får äran att bygga, arbetare från Baltikum och Polen, påtända som satan, usel lön och noll säkerhet? Det hade politikerna inga problem med när skrytbygget Mall of Skandinavia byggdes.

    • Behövs, varför behövs det ett polishus just där, är det oroligt just där, Rinkeby kanske är ett av väldigt många s.k stackars utsatta områden som av någon knepig anledning de senaste dryga 35 åren vuxit upp som svampar i det numera mångkulturella folkhemmet ?

  5. I min kommun, Heby 5 mil utanför Uppsala och med 13500 inv, har vi en
    polis på tisdagar mellan 10.30 och halv elva,…..
    Skojjar lite – de har öppet ända till 14.00 Men bara tisdagar.

  6. Häromdan så. Hotade ett hundratals palestinier att de skulle mörda alla judar.sitter allihop i häktet nu anhållna och åtalade? Om inte kan 100~tals sverigedemokrater skrika ut samma hot i tv utan någon påföljd?.alla ska ju behandlas lika säger vänsterpacket.kan de även skrika ut att de ska döda alla muslimer?sverigedemokrater alltså.

  7. Här finns en bra karta över fördelningen, mycket intressant!
    http://vertikals.se/charlotta/wp-content/uploads/sites/3/2017/01/Poliser-per-10K-inv%C3%A5nare.jpg

    Värt att notera är också att när det anställs en polis i ett län, är det inte alls säkert att denne hamnar där. Ofta hamnar denne i Malmö istället…

    Solna och Sollentuna ligger i toppen (med 89 och 58 poliser per 10 000 invånare)
    Samtidigt har 136 kommuner färre än 5 poliser per 10K invånare (varav 72 då helt utan poliser)

    Källa:
    http://vertikals.se/charlotta/2017/01/16/poliser-i-kommuner/

  8. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Hoppas de bygger många häktesplatser.

    • Tyvärr, dessa ytor har redan reserverats för dialogpoliser som skall koka korv och fixa lite kaffe till de busiga pojkarna som kör lite busstreck då och då. Dessutom skall Dan Eliasson ha ett utrymme för att kunna tänka ut nya armband.

KommenteraAvbryt svar