Frankrike förbjuder mobiltelefoner i skolan

SKOLAN. Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer har meddelat att mobiltelefoner kommer att totalförbjudas på landets skolor från september 2018.

Mobiltelefoner är sedan tidigare förbjudna i franska skolors klassrum. Men det nya totalförbudet innebär att de också kommer förbjudas utanför lektionstid, till exempel under raster och lunch.

Det är enligt The Local ännu oklart hur förbudet ska implementeras och lärare har visat oro över att riskera behöva kroppsvisitera elever. Det finns förslag om skåp där mobilerna stängs in i samband med att skoldagen börjar, men detaljerna är ännu inte fastställda.

Förslaget att förbjuda mobiltelefoner i skolorna, som Blanquer först lyfte redan i september, fanns med i presidenten Emmanuel Macrons valmanifest och ses som en folkhälsofråga men också som någonting som kan minska trakasserier och mobbning på sociala medier. Förslaget kommer att gälla elever upp till 15 år, men mobiltelefoner kommer fortsätta vara tillåtet för gymnasieelever.

-Pettersson tycker det låter bra, och vi har skrivit om det förr Varsågod Fridolin och alla utbildningsansvariga. Bara att kopiera gratis

8 thoughts on “Frankrike förbjuder mobiltelefoner i skolan

  1. Sverige har också förbud i en av två tvångsindustrier; Kriminalvanvården, och det leder till att bara de kriminellaste har alltid mobil och de laglydiga kan aldrig larma (2 tvångsbranscher finns= skolan o kriminalvård o båda är fullproppade med utomeuropeiska tokiga aliens)

  2. Av säkerhetsskäl så hoppas jag att barnen / ungdomarna får ha sin telefon på väg till och från skolan.
    Under skoldagen skall telefonerna förvaras på en säker plats.

  3. Tyvärr, ingen svensk politiker tycks ha förstått sambandet mellan mobiler på lektioner och den sjunkande kvaliteten på skolan…

    Istället sitter flanellkäringarna där och svamlar om att ”vi får inte inkräkta på barnens integritet”…

KommenteraAvbryt svar