Dömd för hets mot folkgrupp – skrev fakta om araber på nätet

GALENSKAP. Det var den 28 mars som Kungsbackabon skrev ”Araber – fel på alla plan! Varför ta hit de sämsta människorna på vår jord?” i ett inlägg på en stödsida för Örebropolisen Peter Springare.

Facebookgruppen bildades efter att den välkände brottsutredaren på Örebropolisen, Peter Springare, kommenterat invandring och kriminalitet.

En nätaktivist från Örebro polisanmälde flera personer för deras kommentarer i Peter Springares stödgrupp på Facebook.

Tingsrätten i Varberga skriver i sin dom att 63-åringens inlägg i gruppen ”överskrider gränsen för en saklig kritik av araber som grupp”.

-Pettersson säger att det är inte hets mot folkgrupp. Det är fakta enligt FN.

Tidigare på bloggen…

Det finns 22 arabiska länder. Dessa länder tillhör världens rikaste med enorma oljeresurser och inkomster, trots det har den arabiska regionen världens högsta arbetslöshet. Den ekonomiska tillväxten är så långsam att det tar 140 år att fördubbla inkomsten för invånarna mot 10 år på andra ställen på jorden.

De arabiska länderna ligger långt efter andra delar av världen när det gäller vetenskap och forskning. I regionen finns endast 371 forskare på 1 miljon invånare medan snittet i världen ligger på 979.

Både utbud, efterfrågan och spridning av vetenskap är präglad av ineffektivitet och brist på innovation. I de arabiska områdena bor c:a 5 % av världens befolkning men bara 1 % av världens böcker produceras här. När det gäller patent och uppfinningar är de arabiska länderna så gott som helt frånvarande. Det finns inte fria medier eller oberoende domstolar.

I den arabiska regionen drömmer hälften av alla unga om att emigrera. Anledningen är brist på möjligheter.

De arabiska länderna rankas sist när det gäller medborgerliga fri- och rättigheter, särskilt för kvinnor är situationen svår men även minoriteter och oliktänkande förföljs.

I alla dessa länder har islam ett avgörande inflytande och märkligt nog finns det fortfarande folk som tror på denna religion.

Allt detta enligt UNDP:s Arab Human Development. Utredningen från 2005, jag hittar ingen senare men tror att om något blivit annorlunda så har det inte blivit bättre.

Algeriet · Bahrain · Djibouti · Egypten · Förenade arabemiraten · Irak ·Jordanien · Komorerna · Kuwait · Libanon · Libyen · Marocko · Mauretanien ·Oman · Palestina · Qatar · Saudiarabien · Somalia · Sudan · Syrien · Tunisien ·Jemen

Inte ett enda av de arabiska länderna eller de drygt 50 muslimska länderna har skrivit på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Anledningen är att de är skapade av människor och muslimerna föredrar de lagar Muhammed för 1 400 år sedan påstod skapats av gud. Saudiarbaien som ett exempel accepterar FN:s deklarationer om de inte kolliderar med landets religiösa författning.

Lokaltidning påstår att FN och lokaltidningen sprider rasism 

Arabförbundet.

26 thoughts on “Dömd för hets mot folkgrupp – skrev fakta om araber på nätet

  1. Kusingifte är ju vanligt i de arabiska länderna så att det kan vara en bidragande orsak så att denna delen av världen inte utvecklas som bör vara normalt och brukligt.

  2. Vet inte hur kan man kalla det för hets mot Folkgrup?Araber som sådan det är inte folkgrupp utan personer som har arabiska som modersmål.Sedan fins det palestinier,irakier syrier osv.Observera det är bara språket som kopplar dom samman.Flesta är muslimer men det finns kristna som talar arabiska.Samma med romer dom har inte ens samma språklig identitet,för dom talar väldigt olika varianter av romska om dom överhuvudtaget talar det.Sammanfattningsvis jag förstår inte hur kam man bli åtalad för hets mot folkgrupp som bara finns i drömmarnas värld.Mvh Adolf

    • I anarkistiska Absurdistan är allt upp och ner…Åklagare släpper kriminella fria några timmar efter,att polisen (ibland med livet som insats) lyckats fånga avfallet. I de få fall målen går vidare,är domare och jury eniga om ringa straff för landets nya befolkning,och även för de s.k. ”fattiga EU-medborgare” (zigenare) som vi också idag kunnat konstaterat.
      Däremot finns en annan straffskala för oss infödda vilket bl.a. detta löjliga felaktiga beslut,inlägget bevisar.

  3. Men det är ju dagens sanning…. Araberna är ju ett jävla pack. Vem vill ha dom till grannar, inte jag åtminstone….

  4. Sverige utmärker sig – som vanligt. Sverige är nämligen det enda Arablandet utan oljeproduktion.

  5. Sedan länge har vi vetat, att sanning och verklighet är politikers och medias värsta fiender. Nu vet vi att detsamma även gäller i våra domstolar.

  6. Curse on you, so-called ’civilized world’ that have ruined your western half of Europe ! Curse on you godless warmongers and conniving traitors who call yourselves EU och UN !

    Ta bort klorna från våran halva, låt oss i öst leva utan er megalomani och inbilskhet. Vi är anspråkslöst folk som tror på en Gud där uppe och vi tackar honom för VÅRT surt förvärvade dagliga bröd, för VÅRT vete vi odlar på VÅR jord inom VÅRA gränser ! Vi åtrår inte andras mark och inte andra heller får komma och göra anspråk på det vi fått i arv för tvåtusen år sedan. EU får behålla sina blodpengar, vi vill inte ha dem. Vi i öst vill ha vår frihet och er garanti att ni inte stoppar era muslimska horder ner i halsen på oss. Vi är beslutna att inte utsätta våra barn för pesten. Om inte, så ska ni veta att vi kan och skall försvara oss till sista bloddroppe hellre än knäa och kräla för er allah i de moskéer ni byggt upp åt fienden ! 

    • Snälla Mimi N. jag har förståt att du bor inte längre här i Sverige ,skulle du kunna skicka vidare dina texter till Migrationsverket , MSB ,SÄPO, DO och alla andra myndigheter ? jag gör det men det verkar vara så att de flesta rädds för att göra det .
      Vi behöver agera , det du och andra skriver är så bra . Korrekta och viktiga kommentarer ,men det räcker inte om det är bara vi som läser……

  7. Den enda gruppen man får utpeka är: ”Vita heterosexuella män”! Annars är ALLA andra folkgrupper tabu, att kritisera, hur sant det än är. För det är den vänsterristiska subjektiva gruppsurval agendan som ska gälla. Där vissa grupper t o m nazistiskt får tala och propagera för sitt blod, så länge man enligt vänsterpacket, har enligt dem godkänd hudfärg. Annars finns inga raser eller folk enligt vänstern, hos dem som enligt dem har mindre värde.

    NEJ, generalisera får man bara göra, av dem, som är godkända av vänstern, att så göra med, ALLT annat är rasism och tabu. För vänstern har ju ”ALLTID” rätt och ”ALLTID” sanningen i ”ALLT”. Åtminstone enligt dem själva. Och det är ju de som har makten. Så…?????

    • Det är ett rabiat hat mot oss kvinnor på så kallade goda alternativa sidor. Vi föder inte tillräckligt många barn, vi skiljer oss, jada jada. Så läs lite här bland kommentarerna och på andra sd-vänliga sidor så ska du få se att vi svenska kvinnor är hatobjekt, för de goda vita männen. Som vi vita kvinnor inte lyder, som vi borde!

      • Snickelisnack! Kritik, är inte detsamma som hat. Dessutom verkar du vara fixerad att hitta fel hos oss, medan du blundar hårt för islamisternas mångtrippeldubbelt många fler vidrigheter. Man måste se bjälken, där den VERKLIGEN är. Och grandet likaså. Och inte blunda för deras sanna sfärer.

  8. Ja detta ingår nu i regeringens ide att ta bort yttrandefriheten.Jag är säker på att åklagarna har fått order att skärpa upp straffen. Man dömer till böter och inte fängelse. Därför att det skulle se värre ut i omvärlden att man fängslar oliktänkande, Sen tar det hårdare med böter därför att det är nästan bara äldre som döms. Pensionärer hade nog kunna tänka sig att sitta en månad i fängelse istället och sen bli martyrer. Sverige är ett skammens land.Och du blir dömd nu inte bara för hets mot folkgrupp utan även om du kritiserar minareter som en i Halmstad.Då tänker domstolen att en sån kritik är ju direkt mot muslimer. FY FAN vilket land säger jag.

  9. Säg mig, säg mig…eftersom hela Internet är fullt av nedlåtande kommentarer om ”de nyanlända”, hur försäkrar sig ”rättsväsendet” om att alla behandlas lika inför lagen?

    Hur gör dom selektionen? Vilken trovärdighet får de när de gör enstaka nedslag bland den astronomiskt stora mängden möjliga kandidater?

    En strategi kunde vara att överbelasta ”rättssystemet” med arbete. Det saknas ju knappast underlag.

    Kombinationen av alla svenskar som uttrycker sitt ogillande avseende våldtäkter, bränder, inbrott osv. och den aktivitet som de nyanlända står för borde göra susen.

    Rubrik. ”Löfven: 10 000 svenskar ska stämmas varje dag – vi ligger efter (men vi gör så gott vi kan).”

    ”Lasse sa att han inte tycker om våld, låt oss stämma honom nu!”

    Kan det vara så illa att svenska jurister har samma ”kapacitet” som de svenska journalisterna?

  10. Peter Springare har tröttnat på sin stödgrupp och vill inte att så mycket främlingsfientlighet och rasism ska spridas under hans namn. Det var ett taag sedan han bad folk gå ur den.

    Jag vet inte hur det är med gruppen idag.

    • Han har blivit en fegskit, som inte längre vågar stå upp för den sanning han upptäckte. Han kryper till korset av rädsla för lögnarnas terror mot hans person. Det är hårt för en visselblower i dagens kärva enkelriktade samhällsklimat.

  11. Hur tror makthavarna att de ska förbättra acceptansen för invällarna när vi inte får tycka någonting utan att bli åtalade för hets mot folkgrupp mm. Invällarna får kalla oss allt knappt nämnbart och det är ok. Vi ska betala skadestånd om vi ej vill bli behandlade av ett tält eller inte vill uppfyllda deras krav på särbehandling. Jag blir bara mer stärkt i min avsky.

  12. Oj, skrev han det.

    Du får vi hoppas att Kungsbackabon kavlar upp ärmarna och börjar skriva på riktigt. Vi får hoppas att han har många kompisar och stor släkt som kan vara behjälpliga. Många av de nämnda har säkerligen ”negativa erfarenheter” som de kan skriva om.

Kommentera