Håll rent mot rasism, Bokmässan!

DEBATT. Vi uppmanar vi nu Bokmässan att inte låta rasistiska utställare delta nästa år. Om de misslyckas ser vi oss tvingade att avstå från att närvara, skriver 103 kulturarbetare.

Hoten som riktas mot landets journalister och författare har nått sådana nivåer att våra branschorganisationer talar om ett hot mot själva demokratin. Minoriteter är särskilt utsatta för rasism och hatbrott. I svenska städer sker organiserad misshandel av ensamkommande flyktingbarn.

Så sent som i helgen tvingades judar eskorteras av polis från sabbatsfirandet i Stockholms synagoga då en högerextrem demonstration fått tillstånd att hållas just där och då.

Andra måltavlor är bland annat romer, afrosvenskar, Hbtq-personer, muslimer och andra som enligt en rasistisk världsbild inte anses tillhöra Sverige. Främlingsfientliga partier fortsätter att vinna mark och extrema åsikter framförs allt oftare öppet.

Den nyss avslutade Bokmässan i Göteborg erbjöd i år monterplats åt antidemokratiska krafter. Just de krafter – den extrema högern – som ligger bakom en majoritet av hoten mot landets kulturutövare, vilket Myndigheten för kulturanalys konstaterade i sin rapport i våras.

-Pettersson undrar varför landets kulturelit påstår att den extrema högern är det största hotet landets kulturarbetare och hänvisar till ”Myndigheten för kulturanalys” vad  det nu är för något.

Säpo däremot påstår att det största hotet mot demokratin kommer från den vänster som många av ”kulturarbetarna” tillhör och de som oftast hotas är inte kulturarbetare utan Sverigedemokrater.

Annars skulle man kunna fråga judarna som kulturarbetarna nämner ovan om de tycker svenska nazister eller muslimer är det största hotet mot dem?

En annan kulturarbetare är konstnären Lars Vilks som mordhotats av islamister, och så kallade ensamkommande flyktingbarn misshandlar, rånar och våldtar svennar med förfärande regelbundenhet, men det nämner inte kulturarbetarna…de glömmer också att Den värste näthataren är socialdemokrat, han får dock vara anonym för PK

Läs mer om hotet att bojkotta Bokmässan för att de står upp för yttrandefriheten HÄR  men jag hoppas att ni som läser Pettersson inte hotar några utan om ni skitar mejl till någon ställer hövliga frågor, dessutom hoppas jag ni håller en god ton i kommentarerna här vilket ni oftast gör fast jag hittar ett och annat övertramp…

28 thoughts on “Håll rent mot rasism, Bokmässan!

  1. Dom kallar sig kultur”arbetare” men lever på bidrag, dvs våra skattepengar. Typiskt parasiterande vänsterslödder. Ingen av detta slödder har gjort en enda timme i exportindustrin. Hela bunten är en enda stor belastning för Sverige.

  2. Själv är jag noga med att kontrollera att inga böcker som jag
    köper ges ut av Bonniers. Ett tips om en bok är Stefan Thorsells
    M/S Estonia, en bok som återigen visar att Svenska folket hela
    tiden förts bakom ljuset av falska makthavare.

  3. Ni som läser böcker köper eller lånar. Lägg dessa författare på minnet bojkotta dem. Dessa DDR vurmare ska svältas ut. Finns säkert en hel del andra författare som är läsvärda och som är demokrater till skillnad från dessa pinsamma figurer.

    • Jag läser mycket böcker och har också en hel bokhyllevägg. Jag skulle gärna vilja ha namnen på dessa 100 ”fina” författare så att jag kan rensa ut bland böckerna. Kommer vi att få del av någon lista?

      • Vågar dom inte framträda med namn får du väl rensa alla svenska nu levande författare. Dom som inte står bakom detta kan kanske framträda och ta avstånd från DDR kollegerna.

      • I Sydafrika då apartheid rådde var det även de vita moderna människorna som censurerades. Vi fick som barn upp ögonen då min mor hittade två ynglingar utan cash på tåget. Hon tog hem dem och gav dem mat och husrum-så är jag uppfostrad. De berättade lite från vardagslivet. Boken Lucky Jim var förbjuden pga omoral. Med denna logik blir ju Höga Visan i Bibeln också förbjuden och Psaltaren. De där duvorna…Inga duvor direkt

      • Länken till namnen finns här ovan inte många riktiga författar mest de vidrigaste vänsterextremisterna men Helle Klein, Arnstad, Pascalido i spetsen. Du behöver nog inte rensa så mycket i dina bokhyllor.

  4. Lustigt, lyssnade ofrivilligt skall tilläggas, till kulturnytt på P1.
    Där var det en gallerist som beklagade sig att Stockholms stad skulle höja någon avgift. Detta skulle i sin tur medföra att hon skulle få en högre hyra.
    Detta var en katastrof, hon skulle inte längre kunna ha kvar sitt galleri.
    En stilla tanke, som egenföretagare i över 20 år har jag kämpat med högre hyror, högre arbetsgivaravgifter och moms. Nu är jag fattigpensionär och ser fram emot SD:s valseger 2018.
    Men kontentan av mitt resonemang….när dessa kultursnobbar som så gärna vill öppna gränserna drabbas av vad vi vanliga människor ser som vår vardag, då blir det ett jävla gnäll helt plötsligt.
    Jag blir så trött

  5. Hur lyckas de intala sig att deras bild av verkligheten är verkligheten? – En bedrift, till och med om man läser gammelmedia numera, för även där sipprar sanningar fram!
    (Och angående misshandeln av ”flyktingbarn” finns inte ens bevis för att det skett något, däremot många exempel på det omvända.)

  6. Alla anklagelser som ”kulturarbetarna” kommer med är lögner.
    MSM och resten av etablissemanget fabricerar dessa lögner för att använda statsapparaten mot det svenska folket.

  7. Min första reaktion var; Men va’ f’n, har vi en myndighet för kulturanalys också? Men det är klart, parasiternas barn vill ju också sitta nära köttgrytorna. Det parasiterna (och deras barn) inte tänkt på är att den mer livskraftiga stammen av importerade parasiter kommer att tränga ut dem.

    Jag får ibland höra att jag borde bli politiker, det är bara det att det finns inga bra politiska partier bara mer eller mindre dåliga. Om jag dock skulle bli politiker så skulle jag ställa till med Stockholms blodbad 2.0. Denna gång skulle inte människor halshuggas eller hängas utan men[ings]lösa myndigheter och institutioner. Massarbetslöshet skulle drabba alla grenar av den politiska adeln och samma villkor skulle gälla som för folket i övrigt.

    OnT: Det vi kan göra med dessa demokratimotståndare är att sluta konsumera dem, om vi nu skulle råka göra det. Konsumentmakt is da shit, som ungdomen skulle säga. Själv har jag slutat med mytomedia för länge sedan och nu senast åkte Springsteen ut från min Spotifylista efter hans idiotiska uttalanden hos Fredrika Skavsår.

KommenteraAvbryt svar