”Blanda nyanlända och bybor för bäst resultat”

INVANDRING. Idag finns en insändare i Sydsvenskan av Per-Johan Queckfeldt som handlar om integration. Jag återger den nedan. 

”Blanda nyanlända och bybor för bäst resultat”

Flyktingboende, integration, invandring, segregation, mångkultur. Debatten i Veberöd har gått högt om dessa frågor. Jag tycker att vi ska integrera människor i samhället. Det gör man inte genom att samla en kategori i ett getto eller läger, det gör man genom att blanda människor i olika sammanhang.

Bygg i stället olika bostadsformer i Veberöd. Lägenheter på höjden, radhus med mera. Avsätt X antal lägenheter i varje byggnad för invandrande människor av olika härstamning. Detta gör att de närmaste grannarna är personer som redan är inne i samhället och kan vara vägvisare med mera.

När någon ny flyttar in på vår gata så går vi dit och presenterar oss. Vi vet vilka de är och de vet vilka vi är. Vi hälsar på varandra på gatan. Vi morsar när vi ses någon annanstans i byn. Detta skapar möjlighet till ökad kontakt. Integration.

Vem går till ett flyktingboende och frågar om någon ska med på fotboll? Frågar om någon vill komma över på en kopp kaffe?

Om man gör detta på ett sätt som inte retar upp Veberödsborna är möjligheterna för att lyckas betydligt större än om man kör över oss. Risken är annars att det kommer kommentarer som ”vad var det vi sa”.

Per-Johan Queckfeldt

-Pettersson tycker det är självklara saker, men vi får inte glömma att blir det för många nya så går det inte att integrera dem. Det finns inte bostäder, det finns inte arbetstillfällen, det blir för många elever för lärarna osv. och kanske det viktigaste, de ska fråga om de får komma innan de flyttar in, som artiga människor gör. Objudna gäster är som fisk – på tredje dagen börjar det lukta.

Dessutom måste vi göra klart för de nya att de ska assimilera sig eller åka hem, helt enligt FN:s flyktingkonvention som verkar bortglömt i dagens Sverige där vi i stället väljer att förstärka de nationella identiteterna med kaos som följd. Mångkultur fungerar inte någonstans i världen och absolut inte i Sverige.

Att dagens politiker inte fattar att man måste anpassa sig och ta seden dit man kommer annars kan man flytta hem igen. Så har det fungerat i årtusenden och alternativet till det är att invadera ett land med våld och det är nästan så jag tror att vi betalar för invasionstrupperna.

TIDIGARE. De måste ställa om och anpassa sig…

Sven Zetterström, född 1925, och invald i Oxelösunds Kommunfullmäktige 1949 som den yngste fullmäktigeledamoten i Sverige. Efter som man inte fick väljas innan man fyllt 24 år så var han tidigt ute. Sven Zäta som han kallades blev sedemera kallad Sveriges längste kommunalråd då han satt i fullmäktige i 40 år.

2015-12-03_1244

Nåväl, Sven Zäta har skrivit några böcker om Oxelösunds och sin egen historia. ”Oxelösund i händelsernas centrum” är en sådan. Den kom ut 1996 och handlar om Oxelösund utveckling från fiske och lotsplats, till badort och municipalsamhälle för att 1950 bli stad och så småningom en modern hamn och industristad.

Befolkningsutvecklingen var enorm, från något tusental invånare 1940 till runt 15 000 på 1960 och 1970-tal och då kommer vi till pudels kärna och anledningen till detta inlägg…

Järnverket, ägd av Grängesbergsbolaget, expanderade enorm, det byggdes masugnar och valsverk, det byggdes höghus och låghus, radhus och kedjehus, monteringsfärdiga hus, hus av lösvirke och limmade hus, det projekterades och sattes spadar i marken och det kom folk från när och fjärran, någon ända från Hoting i Jämtlands län, många från Valdemarsvik där läderindustrin hade problem. Petterssons familj kom från Mörkö, när farsan blev uppsagd på Oaxens kalkbruk och vi ska inte glömma alla dem som kom från Finland.

Kort sagt, det flyttade in folk, för orten massor med folk, och det byggdes, modernt, stort och lyxigt för dem som var vana vid utedass.

Fackliga Central Organisationens (FCO) ordförande Martin Andersson talade 1961 om de speciella förhållanden och de nyinflyttades svårigheter att anpassa sig efter dessa. – Så har vi gjort hemma och så och så är det där. Den kommentaren har jag hört många gånger i olika sammanhang. Det är helt naturligt att de som kommer från olika orter tar med sig lite av de idéer som frodades i hemtrakten. Men de måste ställa om sig och försöka anpassa sig efter våra speciella förhållanden…

-Pettersson inser att inget är nytt under solen, skillnaden mot nu är att förr anpassade sig folk och etablissemanget insåg vikten av detta, myndigheterna klumpade heller inte ihop folk. Man blandade norrlänningar, östgötar, sörmlänningar och infödda oxelösundare. Det verkar vara totalt bortglömde idag, det gick åt h-e när den Svenska regeringen 1975 med Olof Palme som statsminister genom regeringsproposition 1975:26 bestämde att Sverige skulle omvandlas från kulturell homogenitet till en mångkultur. Resten är som ni vet historia och ingen rolig sådan…

39 thoughts on “”Blanda nyanlända och bybor för bäst resultat”

  1. Nu finns det ju en ännu viktigare grej att ta hänsyn till här och det är ju att alla inte är intresserad av att bli integrerade, jag vill inte att andra ska bestämma om jag skall bli integrerad eller ej, att påtvinga detta psyksjuka experiment på folk är skrämmande och vansinnigt. Jag kommer aldrig att gå med på detta.

    • Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
      Gruvmor skriver:

      Du hann först, jag hade just tänkt att skriva samma tankar.

  2. Apropå pengar;

    Apropå politiskt ledarskap – så är det så att pengar = makt – och den makten finns till allt överskuggande del i dags dato hos den finansiella sektorn. Som princip alla politiker ”dansar” efter hur den finansiella sektorn agerar.

    Men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens länder – så finns det hopp om en annorlunda ordning – eller ?

    Om mitt hopp på min blogg under rubriken: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

  3. Nosferatu lite längre ner har ju den mest relevanta frågan av dem alla.
    Ska vi vanliga svenssons fortsatt behöva belåna oss upp över öronen för att kunna få tak över huvudet och i samma veva anklagas för att orsaka en bubbla samtidigt som kommunerna kan tokshoppa för våra pengar och utöver det även låta vår skattefinansierade soc betala hyra för våra skattepengar för att låta i de flesta fall illegala invandrare bo i dem?
    Om inte t ex Vallentunafolket är totala idioter så röstar de bort dem vid nästa val och skickar tillbaka invandrarna till asylboenden och säljer lägenheterna/villorna tillbaka till den rätta befolkningen omedelbums. De får ställa sig i samma köer som oss andra eller låna till bostad.
    Eller varför inte börja i turordning: Våra egna hemlösa först? Eller våra vuxna hemmaboende först? Studenter? Det är så mycket som borde gå långt före migranter som ändå har tak över huvudet och mat på asylboenden som jämfört med vad de haft borde vara bara jävligt tacksamma. Fattigpensionärer och svenska hemlösa har knappt det.

  4. Den ende vägvisaren jag kan tänka mig att vara är den som visar packet vägen ut ur landet. Jag kommer ALDRIG NÅGONSIN att blanda mig med någon eller några utbölingar.

  5. Bra förslag. Vi börjar med att testa 5 år i Djursholm. Sedan gör vi en avstämning. Fungerar det bra fortsätter vi med Lidingö, Östermalm och Vellinge i 5 år

  6. Per-Johan Queckfeldt har rätt och han borde ta steget fullt ut och bjuda hem dessa att bo och leva med honom, det skulle bli ett levande bevis på att massinvandring är bra och att han inte är rasist!
    Har han en dotter ? Bra, desto yngre , desto bättre, muslimernas förebild Muhammed var gift med en 6 årig flicka Aisha….
    Det är bara att lyda eller få halsen avskuren Per-Johan Queckfeldt….-idiotiskt namn på en idiot passar bra!!!

    • Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
      Gruvmor skriver:

      Dessutom verkar det som om Migr inte kunde bry sig mindre.

  7. @Pettersson, i den första filmen så ser man ett rött tegel höghus byggas, är det de som ligger gatan bakom vandrarhemmet? Isåfall är det jag som byggt de inglasade balkongerna där ( har nämnt detta i tidigare post)

    Whooo jag är en kändis hehe 🙂

  8. Jag är aldrig tillfrågade om jag ville ha denna massinvandring/multikultivansinne/Islam och jag vill inte ha dessa som grannar. Oavsett boendeform!
    Jag vill ha mkt långt till grannar oavsett deras bakgrund.

  9. Att inte alla är så främlingsvänliga som i Veberöd blev de N-afrikaner,som invaderat stranden vid Sisco på Korsika varse,efter de kravaller som utbröt p.g.a. av ett fotot (se min tidigare kommentar).
    Redan några timmar senare,beslutade stadsfullmäktige om ett totalt förbud inom stadens gränser,att beträda stranden i detta medeltida plagg.
    Nya lagen tillkom efter att c:a 500 invånare samlats,och några av dem var så arga på invällarna,att man liksom i Rosengården eldade upp tre av deras fordon..
    http://imgl.krone.at/Bilder/2016/08/15/Wuester-Streit-wegen-Burkini-Fotos-auf-Korsika-Attacke-mit-Speer-story-524818_630x356px_6f0960d4c3f1457149687cb4a1a71264__burkini-s_1260_jpg.jpg

  10. Förlåt en fråga.
    Denne Per-Johan tycker man ska blanda nyanlända och infödda i nybyggda områden.

    Då ställer sig frågan eftersom nybyggda bostäder är ganska dyra.

    Ska de infödda tvingas betala dyrt och de nyanlända bo gratis?

    Tror Per-Johan att detta gynnar integrationen?

  11. Vägvisare…något vi traktat efter?
    Vi visar vägen och sen då, följer de…?
    Eller det blir att du ska följa deras väg kanske.
    Följ och hjälp dem då i hemlandets närhet, .inte krig i alla länder.

  12. Två saker jag kommer ihåg från mitt arbete på SSAB.

    ”Expertens” ord:

    ”I framtiden kommer alla vilja flytta till Sverige”

    Mina egna ord:

    ”Sorry grabbar. Konkurrensen från Kina blir för svår”

    Undrar vilket man skall vara mest rädd för…

  13. Skribenten Per-….vet inte vad du gjort som gör att du måste framstå som barmhärtig samarit eller annat, men ta emot dem hos dig du.
    På din ovanvåning kanske.
    Ändra din dygnsrytm efter dem, radera söndagens skinkstek för du lär inte kunna bjuda på svensk husmanskost, ge dem ditt jobb/din tjänst ja varför inte, utbilda dig till tolk istället, i din eventuella pool gäller burkini, släpp din köplats på vårdcentralen de behöver den ofta och passa deras barn för de blir lätt fler och fler eller.
    Du kanske tänkte de anpassar sig lite….
    En del har flytt krig, en del mest flyttat till bidragslandet och man undrar vilka du vill ha som grannar, kan du välja.
    Man undrar också om du gillar Sverige.
    Och om du har egna barn som vill dela dig med detta engagemang.

  14. SSAB kommer att läggas ner om några år-någon som håller emot? Inledningen om hur alla ska vara tillsammans och lyckan är total. Tänker då på visan Erk och Maja som gör upp en önskelista. På slutet Erk du Maja du från vart ska vi ta det? Om jag fick en fem-öring av pappa-Lillans sång då hon skulle köpa en massa och lämna tillbaka det som blev över

  15. Tack Pettersson för en nostalgisk resa i Sverige. Ja jag vet det var Oxelösund men kunde ha varit vilken medelstor svensk stad som helst.
    Vilken flit och artighet så helt underbart, tragiskt dock med all rivningshysteri, de duktiga svenska arbetarna och deras familjer, vilket superbt folk !
    Tror sig tusan att folk från fjärran vill ta del av /missbruka det som duktiga svenskar har slitit för.
    Vad har invällarna / de så kallade nysvenskarna åstadkommit förutom elände och misär ????
    Gäller endast de som under senare tid ockuperar, invandrare som kom tidigare är fullständigt integrerade, de var ju från i stort sett samma kultur !

  16. Jag har inte för vana att umgås med nya grannar som ljuger, när talar de sanning?
    Har man tvingat sig hit från Mellanöstern, Afrika, passerat länder med fred för att ljuga sig till bostäder, mat, fickpengar! rökning o att kunna åka på semester ifrån det land som de nyss flytt ifrån och är så farligt! Hämta hit ett knippe fruar med barn som jag skall betala flygbiljetten för. Samt underhålla i all evighet.
    Är folk inte kloka i det här landet?
    De som har så mycket pengar kan väl sättas på extra skatteuttag och bekosta dessa uppfattningar.
    Jag betalar redan nu 11% mer skatt än motsvarande lönearbetare eftersom jag har pension och som jag dessutom själv betalat in med mitt lönearbete. Tack det räcker nu.

  17. asatemplet – Asatemplet är en folkbildningsblogg om nordisk kultur och tro. Den forna nordiska tron ("asatron", den forna seden) tillhör oss - det nordiska folket. Till skillnad från nyare religioner så är den inte påtvingad utan den är spunnen ur vår folksjäl. Andra ämnen kan eventuellt dyka upp.
    asatemplet skriver:

    Så svenskarna ska blandas ut och utrotas?

  18. Vidrigt landsförräderi! Gå och hälsa ockupanterna välkomna!

    Fantastiskt vilka naiva personer det bor i Sverige! Vi svenskar kan leva mångkulturellt, problemet är att dom flesta invällare och ockupanterna kan inte det, utan tvärtom hatar oss! Tänk vilket uppvaknande han kommer att få!

  19. ”Vi vet vilka de är och de vet vilka vi är.”
    Det visste grannarna till muslimen i Nice också.
    Vi vet hur det gick!

    ”Om man gör detta på ett sätt som inte retar upp Veberödsborna”

    Lycka till din pajas!

KommenteraAvbryt svar