Miljontals kronor från Sverige till terrorism

ISLAM. Skatteverket har nu fått fler än 200 tips från Säkerhetspolisen om personer som misstänks bidra till terrorfinansiering. Och av de som Skatteverket hunnit granska har nästan alla haft undangömda pengar, säger Pia Bergman, nationell samordnare på Skatteverket.

– Det är väldigt många av de tips vi får där det visar sig att det finns pengar på de här personernas konto eller tillgångar på annat sätt som inte har någon naturligt förklaring, säger Pia Bergman.

Ett typfall kan vara en person som deklarerat en ganska låg årsinkomst, men när Skatteverket tittar på personens konto så syns en rad andra insättningar. Ibland på hundratals tusen, men oftast är varje insättning bara på en handfull tusenlappar. Men det är insättningar som kommer ofta.

– Det verkar vara någon form av insamlingar eller inkomster från olika håll, säger Pia Bergman.

Men vart alla de sammanlagt miljontals kronorna går vet inte Skatteverket. Ofta förs pengarna vidare, ibland till utländska konton som Skatteverket inte kan följa.

Det myndigheten däremot gör är att beskatta de upptäckta pengarna.

Mer på Sveriges Radio

-Pettersson menar att det är betydligt allvarligare än skattefusk och terrorfinansiering. Dessa människor spottar på oss,det folk som gett dem en fristad. Dessutom utnyttjar de systemet, med låga deklarerade inkomster lever de på bidrag och/eller jobbar svart och borde inte klara sig undan upptaxering utan åtalas för bedrägeri och annan brottslighet.

Invandringen och flatheten mot dem hotar hela vårt samhälle, tilliten, skattemoralen och tron på våra institutioner som polis, domstolar, skatteverket och det började 1975, året då Sveriges väg utför började

Två svenskar – en byggde upp och en rev ned

Halal – en smak av terror

 

6 thoughts on “Miljontals kronor från Sverige till terrorism

  1. Bra att det som varit ”allmänt känt” i många år äntligen nått upp till överheten för åtgärd!
    Finns fler saker som varit allmänt kända i många år och borde åtgärdas men bortförklaras av överheten där uppe.

  2. En av de ” svarta inkomsterna” är att hyra ut sin lägenhet som socialen ändå betalar hyran för. Det blir oskattade 10 000-13 000 kronor i månaden.
    Själv får man bo ihop (svart förstås) hos sina barns mamma.
    Har en massa sådana exempel.
    Bodde i Tensta och Fittja

  3. ”Humanitär hjälp” från Sverige till ”välgörande ändamål” i utlandet , som tack för maten.

    Svensk migrations politik har en hel del brister och skapar stora samhällskostnader.

  4. Det här har varit ”allmänt känt” i många år. Det har för länge sedan konstateras att miljontals svenska skattekronor som betalats ut i alldeles för generösa bidrag eller har ”bidragsoptimerats” av välfärdsmigranter gått till bland annat Al-Shabab i Somalia.

    Lösningen på problemet hade främst varit att aldrig släppt in dem men då det ändå skett så bör vi främst försöka bli av med dem. Går inte det så ska vi istället för bidrag erbjuda beredskapsarbeten till en lägre nivå. Kontanta bidrag i den mån de behövs ska undvikas så långt som möjligt och istället bör man som vissa förbundsrepubliker eller var det vissa tyska kommuner dela ut rekvisitioner för mat etc.

    Har man ”förlorat” sitt pass ska man naturligtvis inte få ett nytt svenskt, det man håller på är så idiotiskt att det inte ens är förnamnet utan inledande initial. Den hjälp vi ska ge, och det ska vi, ska ske i en garanterad korruptionsfri form genom noga övervakade organ som också är fullt ansvariga att det går korrekt till.

KommenteraAvbryt svar