Rumänska ”företagare” på väg hem med en massa stulna cyklar

INVANDRARBROTT. En buss med 25 stulna cyklar av dyrare modell stoppade av polisen just när den skulle lämna landet i helgen.

En grupp bussresenärer på väg till Rumänien väckte uppmärksamhet på Hamntorget. Ett stort antal cyklar lastades nämligen på ett släp som var kopplat till bussen. Polis tillkallades och konstaterade att åtminstone 16 av 25 cyklar var stulna.

Eftersom varken busschauffören eller passagerarna ville kännas vid cyklarna tog polisen dem i beslag.
– Det handlar om dyra cyklar som stulits på olika håll i landet. En hel del av cyklarna kan nu lämnas tillbaka till sina ägare, säger polisens pressinformatör Eva-Lotta Hermansson-Truedsson.

-Pettersson menar att återigen lyser flatheten om våra myndigheter. Busschauffören måste veta vem som lastade på cyklarna så lås in honom och beslagta bussen tills vi vet vilken av zigenarna som stulit vad, för jag antar att det var tiggare som haft lite extraknäck på nätterna…

HD.se

13 thoughts on “Rumänska ”företagare” på väg hem med en massa stulna cyklar

  1. De tackar väl bara sverige för gästfrihet, ambulerande vårdcentral mm.
    Sen om svensken sparat länge för kunna köpa den där dyra cykeln åt sitt barn, vad gör det dem?

  2. Rumäner är ett ovanligt folk, ”Romania” kan folket vara en blandning av italienare, slaver och zigenare (romer).
    De var ju länge kommunister men en del sådana vanor kanske sitter kvar.

    • Ai supt mult pula ieri? Rumäner är inte zigenare, zigenarna utgör 3-5% av landets befolkning och lever för sig själva för vi vill inte beblanda oss med detta pack. Det är jävligt svinigt att använda ordet romer eftersom det påminner om rumäner, det heter zigenare och de har ingenting med oss att göra. De ska inte skickas tillbaka till vårt land heller för de har ingenting med Rumänien att göra, skicka tillbaka dem till Indien eller nåt annat. Vi har fått nog.

  3. Körde bakom 2 rumänska husbilar förra veckan, och på baksidan hängde en tandemcykel utan framhjul samt en annan cykel utan lås på den ena bilen. Den andre hade också 2 märkescyklar.
    Körde efter dessa och ringde polisen på 112 och berättade om ett misstänkt pågående brott. Cykelstöld. Parkerade bilarna på Regementsgatan och jag ställde mig mitt över gatan för att invänta polis.
    Stod där i 40 minuter och det kom ingen polis.
    Polis har inte tid med s.k. vardagsbrott och detta enbart p.g.a. en misslyckad polischef Dan Eliasson och en misslyckad regering samt en misslyckad Allians som bara ser på när Sverige förfaller rakt ner i avgrunden.
    Ingen bryr sig längre i Sverige, och frågan är om jag skall göra det?

  4. Min sons nya dyra cykel blev stolen förra sommaren och anmälan togs emot av samme äldre polisman som ett par månader tidigare körde mig ut på dörren när jag anmälde att jag blivit grovt förolämpad, hånad och hotat till livet av en tiggerska vid Hemköpsentrén. När attacken upprepades kort tid efteråt, ringde Hemköps personalen en vakt som räddade mig – jag vågade inte kontakta polisen igen. Jag beskrev båda händelserna här i två inlägg på bloggen under rubrikerna: ”Vi zigenare kan det här med att elda” (16 april 2015), ”Delegation ska hjälpa tiggare i Blekinge …” (17 april 2015). Jag bidrog med en massa andra inlägg, översatta videoklipp och TV-reportage där rumänska televisionen (RTV) avslöjar zigenarmaffian i Rumänien.

    Men hemskast av allt är slaverihärvan som zigenarmaffian sysslat med sedan 2004. Det avslöjades nu i juli och det tar en del tid och insats från rumänsk polis, gendermeri och åklagare. Fallet är inte mörklagt, allt berättas i detalj på TV och i tidningarna varje dag, med bilder på gärningsmän och intervjuer med offer Det finns mycket material på internet om denna mardröm som jag samlat och sparat i datorn för att översätta det till svenska så att ni ska kunna se och förstå vad det handlar om. Svenska medier skrev en not om slaveri i våra moderna tider och sedan var det tyst – när Hanna Stjärnes folk fick veta att det var zigenare som häktats, lade man locket på …

KommenteraAvbryt svar