Pojkar av utländsk härkomst misstänkta för branden i Växjö islamska skola

INVANDRARBROTT. För en tid sedan brann Växjö islamska skola ned i en anlagd brand. Konstigt nog har det vanliga drevet från hatmedia mot Sverigedemokrater och andra Sverigevänner uteblivit, det har varit näst intill knäpptyst i riksmedia. 

Vi förstår varför nu när polisen släpper signalementet på två misstänkta pojkar.

– Vi tycker det är ganska bra signalementsuppgifter från vittnen som sett personer på platsen strax innan branden utbröt. Med tanke på vad vittnena berättat om personernas placering är det sannolikt att dessa ligger bakom branden, säger kriminalinspektör Marcus Gustavsson vid polisen i Kronobergs län.

De misstänkta tros vara i 15-16-årsåldern. Den längste uppges vara omkring 170 centimeter lång.

Enligt uppgifter i utredningen har han ”svart hår som en stor kalufs i förhållande till den smala kroppen”.

– Enligt vittnet har personen ett smalt ansikte och är av utländsk härkomst. Den andre personen anges vara betydligt kortare även om längden alltid är svårbedömd, säger Marcus Gustavsson som efterlyser tips från allmänheten.

Båda personerna var enligt vittnena klädda i svarta kläder. Vittnesiakttagelserna gjordes precis innan branden upptäcktes vid 20.30-tiden under lördagskvällen den 25 juni.

TIDIGARE 2016-06-26. Växjö islamska skola nedbränd

Räddningstjänsten larmades till Växjö islamiska skola vid 20.30-tiden på midsommardagen. Skolans tak fattade eld och brann rejält på kort tid. Den fullt utvecklade branden har förstört delar av skolan. Räddningstjänsten arbetade under natten fortfarande med att släcka branden och fick tillkalla förstärkning från närliggande räddningstjänster.

Sex timmar efter larmet branden under kontroll.

Ingen person har skadats i samband med branden. Skolan ska ha varit tom på folk när det började brinna. Fastigheten är rök- brandskadad. På morgonen kommer restvärdesräddning att påbörjas.

Polisen utgår från att branden är anlagd. Vi kommer höra ett antal vittnen. Just nu fokuserar vi på att bistå räddningstjänsten i deras arbete, säger jourhavande förundersökningsledare Henrik Johansson.

– Det finns ingen naturlig förklaring i nuläget om hur branden uppkom. Det kommer göras en brandteknisk undersökning när branden svalnat, säger jourhavande förundersökningsledare Henrik Johansson.

Varje dag anläggs bränder på skolor i Sverige men då är det tyst, jag antar att det beror på att det inte är muslimska friskolor som brinner.

Växjö islamska skolas hemsida står ”Kulturell mångfald och neutrala islamiska traditioner”- vi hyllar mångfald.

Att förstå sin religion och kultur ger dig en stolthet och en trygghet, som är nödvändig för att du skall kunna vara öppen mot samhället samt överbrygga eventuella motsättningar mellan din ursprungliga kultur och det svenska samhället. Detta ger individer med en stolthet och trygghet som kommer alla till godo.

Däremot står inte att Skolinspektionen har beslutat om att förelägga om vite på 300 000 kronor för att Stiftelsen Växjö islamska skola åtgärda allvarliga brister

Skolinspektionen menar att skolan bland annat har allvarliga brister som äventyrar god utbildning för eleverna.

Deras tillsyn visar också brister vad gäller bland annat arbetet med särskilt stöd för elever som har svårt att nå kunskapskraven.

Skolan som har 200 elever från förskoleklass upp till sjätte klass, har fram till den 18 november i år att rätta till bristerna.

Sveriges Islamiska Skolor, där Växjö islamska skola ingår, är en intresseorganisation för de som driver friskolor med islamsk inriktning I Sverige. Islamsk inriktning trots att skolor i Sverige ska ha icke-konfessionell undervisning.

Börjar vi rota i Sveriges Islamiska skolor hamnar vi i Islamska förbundet och sedan i Muslimska brödraskapet och sedan i Mellanösterns terrororganisationer och regeringar. Givetvis finns inga formella kopplingar men målet är glasklart – islam.

– Nåväl, innan polisen och andra börjar yla om hatbrott ska  vi ta det lite lugnt säger Pettersson och ber er tänka på branden i Eskilstuna moské och alla bränder på asylboenden…förhoppningsvis har media lärt sig något av alla sina misstag men där är jag tveksam.  Hur som helst branden kan vara anlagt, men det behöver inte vara hatbrott för det. Det kan vara en olycka, elfel, försäkringsbedrägeri osv.

1 thoughts on “Pojkar av utländsk härkomst misstänkta för branden i Växjö islamska skola

  1. Oj jag trodde det var SD-anhängare??!! Kan detta möjligen tysta Mona Sahlin och anhängare!!!!

Kommentera