Fyra attentat på mindre än en vecka mot skola i Landskrona


BROTTSLIGHET. Under nyårsaftonen blev polisen kallad till Dammhagskolan i Landskrona. Polisen kallades till platsen runt 17.45 efter att ha blivit larmad om att ungdomar ska ha skjutit fyrverkerier mot en byggnad vid skolan. Enligt räddningstjänsten har rutor på skolan slagits sönder och fyrverkerier kastats in.

– Det ska inte ha börjat brinna. Däremot har vi varit på plats och kontrollerat en del ungdomar. Men det har inte resulterat i någon frihetsberövning, säger Maya Forstenius vid polisens ledningscentral.

-Pettersson noterar att någon krossat rutor och kastat in fyrverkerier i en skola och det noteras med en liden notis i HD.se och polisen säger inga frihetsberövande. Alltså ungefär samma reaktion som när Pettersson pallade äpplen som ung – bara pojkstreck…

 • 28 dec: Räddningstjänsten attackerades med fyrverkerier, under utryckning till Dammhagskolan, där raketer skjutits in.
 • 28 dec: En kvinna och hennes spädbarn beskjuts med raketer av en 20-årig man, enligt en polisanmälan. Han är misstänkt för grov misshandel och övergrepp i rättssak.
 • 29 dec: En bil började brinna på Dammhagsgatan vid 21.30-tiden, en misstänkt anlagd brand, möjligen orsakad av fyrverkerier.

Det är spännande sa Fredrik, berikande sa Mona, beställt sa 87:an.


6 responses to “Fyra attentat på mindre än en vecka mot skola i Landskrona

 • Vadan och varthän?

  Befinner sig Skåne under belägring? Måste få fråga, då jag bara varit i Skåne en gång i mitt långa liv. Det var på 70-talet, då jag skulle byta tåg i Malmö 05.10. Det var bara jag och en man till utanför stationen. Jag tog en rök, då resan med nattåget varit lång.Mannen kom då fram och berättade att man kunde köpa billiga cigaretter bakom en Statoilmack. Kanske han var polack. Att jag nu frågar er beror på att jag gärna skulle vilja uppleva Österlens konstrunda, en gång i mitt liv. Törs man som ”skröppel”, besöka Skåne? God fortsättning till oss alla, särskilt Pettersson.

  Gilla

 • Argus

  Istället för att ta Sverige till världen har våra politiker tagit världen till Sverige. Detta är ytterligare ett fall av balkanisering i Landskrona?

  Gilla

 • Goran

  Att få stopp på sådana här fasoner måste myndigheterna sätta ned foten, alternativet är att allting blir mycket värre.

  Gilla

 • F.d. socialen-demokrat

  Konstig överslätande attityd, precis densamma som Anton Pettersson Lundin mötes av när han trakasserades, utsattes för glåpord och även blev misshandlad i det mångkriminella Örebro – man vände bort huvudet eller gjorde som strutsen körde ner det i sanden!
  R.I.P Anton!

  Gilla

 • Luntan

  Övningar med fyrverkeriraketer i dag, – men med Raketgevär framöver.?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: