Alexandra Pascalidou – årets europé

Alexandra Pascalidou, författare, programledare och journalist, har utsetts till Årets Europé 2015 för att hon har vidgat vårt perspektiv av Europa. Utmärkelsen överlämnas av Thomas Hammarberg, ordförande i kommissionen mot antiziganism, på Kulturhuset den 7 maj.

2015-05-08_0746

Alexandra Pascalidou har med sin breda erfarenhet av flera europeiska kulturer alltid understrukit vikten av att alla människor har lika värde, oavsett var de är födda. Hennes motto är att ett mångkulturellt Europa är en tillgång, inte ett hot.

Motiveringen till att Svenska Europarörelsen tilldelar Alexandra Pascalidou utmärkelsen Årets Europé 2015 lyder:

”Alexandra Pascalidou har med engagemang och berättarglädje vidgat vårt perspektiv av Europa. I sina böcker, krönikor och program har hon beskrivit Europa och europeisk vardag på ett sätt som berör många svenskar. Med sitt starka patos understryker Alexandra Pascalidou att ett Europa, där alla människor har lika värde, är en tillgång och något värt att kämpa för.”

”Det är en ära att bli utsedd till Årets Europé. En ännu större ära att utses just i år, just den dagen då freden vann och mörkret kapitulerade”, säger Alexandra Pascalidou.

Utmärkelsen Årets Europé 2015 delas ut den 7 maj 2015 klockan 14.00 i Foajé 3 på Kulturhuset. Ceremonin ingår i Fredsdagen, som uppmärksammas på Kulturhuset hela eftermiddagen.

-Pettersson undrar hur det står till i hjärnorna hos kulturvänstern…Pascalidou anklagas för plagiat – igen

Mer HÄR

38 thoughts on “Alexandra Pascalidou – årets europé

  1. Den där A Pascalidou härstammar från grekiska kommunistpartisaner i Greklands berg under kriget, förföljda efter kriget.
    Massvis med partisaner kom till Rumänien som flyktingar och välkomnades med öppna hjärtan och armar av nya kommunistregimen, de fick allt serverat på brickan precis som Sveriges flyktingar idag. De flesta rumänerna umgicks inte med dem utan fortsatte att föraktfullt kalla grekerna för ’partisaner’ i flera decennier efter kriget. Så småningom reste de tillbaka till Grekland efter militärdiktaturens slut.
    Det är inget att undra varför A P är kommunist – hon föddes kommunist. I Sverige hittade hon rätt miljö att frodas och växa till den bedragare hon är idag.

  2. Visst är det något särskilt med Europa, det var här här vetenskapen startade och demokratin först fick fäste!
    Snar är vi som en enda nation men med våra särdrag bevarade!

  3. När svensk media och kulturelit ska belöna varandra ….så blir det ofta så här. Varför Svenska Europarörelsen agerar som de gör, kan ni läsa om nedan, med deras egen historiebeskrivning.

    ”Svenska Europarörelsen startade efter folkomröstningen om svenskt EU-medlemskap år 1994 med The European Movement (EMI) som förebild. Föreningen började i liten skala med utmärkelsen av Årets Europé som enda återkommande aktivitet.

    Medlemsaktiviteterna var främst koncentrerade till Stockholm och Göteborg och verksamheten var till stor del beroende av stöd från EU-institutionerna och partiväsendet.

    Runt millennieskiftet upphörde alla egentliga medlemsaktiviteter, men de årliga prisutdelningarna av Årets Europé fortsatte att delas ut på Europadagen den 9 maj.

    I Stockholm nystartades föreningen år 2008, på initiativ av Jacob Schulze, med en interrimstyrelse sporrade av det kommande svenska ordförandeskapet i EU år 2009.

    I ett brev från Niels Thögersen, aktiv i EMI, påpekades att Sverige jämte Vitryssland, var ett av få länder som inte hade någon aktiv Europarörelse. I mars 2009 hölls ett konstituerande årsmöte för den nuvarande föreningen.

    Styrelsen hade en övervikt av personer med bakgrund i media, men föresatsen var att skapa ett brett forum för Europafrågor. Seminarier hölls ungefär varannan månad och kunde handla om allt från Kierkeegaard, till Europas kungahus eller tyskt-franskt samarbete.

    Utöver de öppna kvällsseminarierna hölls jul- eller sommarfester med medlemmarna på Stiftelsen Konstnärshem.”

    Här nere på länken, har ni listan på tidigare ” Årets Europé ”. Bli inte förvånade nu…… när ni läser namnen år efter år……

    http://svenskaeuroparorelsen.se/om-svenska-europarorelsen/arets-europe/

    • Samtliga anti-svenska pristagare som jobbar för att införa Global Regering med Rockefeller, Morgan och Rothschild i toppen.

      • ÅMÅL, verkar tillhöra de konspiratoriskt lagda. Denna blogg kanske inte hör hemma i det sammanhanget. Eller så kanske han tillhör en avart av SDU!

  4. Den där Hammarberg är en obehaglig typ. Folk som ständigt dyker upp i olika godhetssammanhang inger obehag. Lite Kaptenklänningvarning på sådana. Tvång att posera som goda, ungefär som Westerberg. Obehagligt.

  5. Thomas Hammarberg är den största nu levande landsförrädaren, möjligtvis Fredrik den skallige undantagen. Dessutom älskar han fullkomligt totalitära ideologier och totalt ointegrerbara. Tvi vale.

  6. Det säger allt om klimatet i vårt land. Är du svensk ska du ha spö så mycket du bara orkar, alla är bättre än vad du är så det är bara att tiga. Alla andra har mer rätt till landet och skattepengarna än du och din familj. Nog vet myndigheterna vad som är svenskhet, de ser till att vi nagelfars för minsta lilla. De som kommer undan än de nya viktiga svenskarna som ska ha mer och är mer värda. A P är en skränande svenskmobbare som anser att andra är viktigare, hur är det europeiskt?

  7. ”Copyright” har fått en helt annan betydelse! Det betyder att Pascalidou har RÄTT att kopiera, och kalla alsterna ”sina egna”, eller?

  8. Årets europé – Årets svensk – utmärkelser för dem som ingår i Sällskapet för invärtes beundran. Årets skämt! Vad har AP åstadkommit när det gäller mig (dvs från mitt perspektiv) vad gäller antiziganism, antiromanism, antieuropa, anti EU, anti invandring, anti alltför generös flyktinginvandring, antiislam etc? Noll resultat eller mer sanningsenligt – mitt motstånd mot alla dessa företeelser har stärkts. Varför kollar inte etablissemanget alla insatser som skall verka f ö r men istället förstärker m o t och tar med också det resultatet i sin bedömning?

  9. Årets idiot möjligtvis, och det gäller både bland manliga och
    kvinnliga, och det är inte dåligt pinkat, för konkurrensen
    är stenhård i p k eliten, finns ingen donna som jag avskyr
    mer än detta uppblåsta ego!

KommenteraAvbryt svar