Är Ikea rasistiskt som hjälper flyktingar på plats?

Anledningen till frågan i rubriken är att Ikea precis som Sverigedemokraterna vill hjälpa på plats. Ikea har utvecklat en typ av tillfälliga skyddsbostäder för flyktingar.

Nu står det klart att FN:s flyktingorgan UNHCR beställer 10 000 stycken av dem från bolaget Bettershelter.org, som producerar husen. Det framgår av ett pressmeddelande från Ikeas välgörenhetsenhet Ikea Foundation. 

Husen har en beräknad livslängd på tre år och levereras i de Ikea-typiska platta paketen.

 

 

12 thoughts on “Är Ikea rasistiskt som hjälper flyktingar på plats?

  1. Med detta visar IKEA att dom gör 100 ggr. mer för flyktingarna än vad svenska staten gör. en eloge till herr Kamprad och en stor brakskit till löven

    • …ifall IKEA skulle ha startat upp idag, skulle inte ens
      tanken till etablering finnas…Ingvar va ute i rätt tid, då
      på -50 talet…på den tiden levde fortfarande ett hopp
      för entreprenörskap i Sverige…då ville 87:an knega.
      …idag har bankerna åstadkommit en bubbla, som om
      den exploderar, så ryker hela härligheten åt fanders

      Det är synd om människorna, spådde August på sin
      tid…nog bara är förnamnet, va de kommer bli?.,)

  2. Detta är mycket bra och visar svensk industridesigns förträfflighet.

    Naturligtvis ska Sverige som land, satsa mer på detta, som ger fler flyktingar hjälp till självhjälp i sina närområden.

    Tyvärr verkar inte våra DÖ-politiker var inne på den linjen.

    Värdiga hus för flyktingar, som räddar liv och bidrar till hållbar återuppbyggnad av samhällen som drabbas, det är idén bakom Better Shelter (före detta Refugee Housing).

    Ett initiativ som startades 2008 i Hällefors och som SVID har varit med och stöttat under projektets gång. Efter år av utvecklande, prototyparbete och testande så kommer 10 000 hus att levereras till UNHCR för vidare distribution till flyktingläger.

    http://svid.se/sv/Om-SVID/Aktuellt/2015/Better-Shelter/

    http://www.bettershelter.org/

  3. Om Ikea hade följt samma princip som de näringslivshatande miljösvamparna och stureplanssossarna, så hade Ikea bjudit in alla flyktingar till sina varuhus och låtit dem bo i möblerna där, och stängt varuhuset för att man prioriterar att vara ett humanitärt storföretag .

      • Bara för att DU döljer dig bakom ett nick och kallar dig ’Albino’ så innebär inte det att vi andra också har ’alias’ Jag heter faktiskt Mary-Agnes.

        Om det är osannolikt för Ikea, varför är det så i staten Sverige? Att man kastar ut arbetande människor från sina bostäder för att hysa dem som aldrig någonsin kommer att bidra med en enda spänn till samhället, utan fortsätta med sin utsugning av de pengar som vi skattebetalare sliter ihop? Kanske får man som åldring bo en in sådan Ikea-kåk medan det nya frälset hånler från de fina lägenheter de tilldelats av staten.

      • @ Gaylord Alias Albin, din HJÄRNSKADA är permanent, glädjande nog för oss här på bloggen så finns det enda botemedlet hos ISIS knivpartyn, till din ”Nackdel” HAHAHA

KommenteraAvbryt svar