Mehmet Kaplan på främjanderesa till Turkiet

Bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan (MP) reser till Ankara och Istanbul den 17-20 november. Ett flertal besök på såväl bostad- stadsutveckling, – som it-sidan står på programmet.

I dag reser bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan till Turkiet för bilaterala möten. Mehmet Kaplan kommer bland annat att träffa Turkiets transport- och it-minister, Lütfi Elvan, samt urbaniserings- och miljöminister Idris Güllüce. Även Ericssons 100-årsjubileum i Turkiet på Generalkonsulatet i Istanbul står på agendan.

Regeringen

Mehmet Kaplan har tidigare uttalat sig i utrikespolitiska frågor i turkiska media

Om att befria Jerusalem från judar

Han har varit med på Ship to Gaza

Kaplan har blivit beskyllt för att vara islamist

Kaplan har jämfört de muslimer som åker från Sverige för att kriga i Syrien med de svenskar som slogs på Finlands sida mot Sovjet i finska vinterkriget.

Mehmet Kaplan som är född den 18 juli 1971 i Turkiet var sekreterare (1996–2000) och ordförande (2000–2002) för Sveriges Unga Muslimer. Han blev sedermera presstalesman för Sveriges muslimska råd (2005–2006). 16 mars 2008 var Mehmet Kaplan med och grundade den islamiska organisationen Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa.

-Pettersson undrar vad Mehmet Kaplan ska främja i Turkiet – Islam eller Sverige?

10 thoughts on “Mehmet Kaplan på främjanderesa till Turkiet

KommenteraAvbryt svar