Terrormisstänkt svensk gripen

ISLAM/TERRORISM. En svensk medborgare ställdes på fredagen inför domstol i London anklagad för terrorbrott. Den 36-årige mannen ska, enligt brittiska The Guardian, ha gripits på Heathrow flygplats redan i lördags och då bland annat ha haft en elektronisk tidskrift med titeln ”44 sätt att tjäna och delta i Jihad” i sin dator.

– Vi kan bekräfta att en svensk man i 35- årsåldern frihetsberövats i London den 27 september, säger Erik Wirkensjö på UD:s pressjour och tillägger att mannen är hemmahörande i södra Sverige.

Enligt rättens beslut ska svensken hållas fortsatt gripen till den 27 oktober då han ska ställas inför rätta i Old Bailey anklagad på tre punkter enligt den brittiska terrorlagstiftningen: att ha närvarat på en plats där terroraktiviteter planerades mellan den 31 augusti 2012 och mars 2013, att ha vapenutbildat sig i syfte att begå terrorhandlingar.

Svensken anklagas också för att ha haft material i sin dator med tidskrifter som är ett slags ”handböcker” i terrorism.

Enligt The Guardian greps svensken när han mellanlandade i London, på väg från Köpenhamn till Manilla i Filippinerna.

-Pettersson läser om ”svensken” i Metro, Aftonbladet med flera. Blaskorna hänvisar till The Guardian men talar inte om att där står det att mannen heter Bherlin Gildo och är svensk medborgare från Filippinerna.

Gildo är en gammal bekant på bloggen – en våldsam svensk och svenskarna som krigar för islam

Bherlin Dequilla Gildo, 36, har smeknamnet Abu Dhirar Filibbini och har inte bara planerat terrordåd utan även praktiserat. Gildo är skriven i Karlskrona, Blekinge men var tidigare bosatt i Bergsjön, Göteborg och uppges ha varit den förste som reste ner till Syrien. Det finns bilder där han poserar intill krigsoffer, bland annat från Sheikh Suleiman. Krigade för al-Nusrah-fronten vilken då var en del av al-Qaida. Född i Manilla, Filippinerna. Folkbokförd i Sverige sedan 1992, medborgare sedan 2008. Tidigare aktiv i kampsportskretsar.

Jihad i Malmö skriver om Gildo och mycket annat om islam och terrorism

7 thoughts on “Terrormisstänkt svensk gripen

  1. Vi måste vara tacksamma mot flera andra Europeiska länder,som verkligen söker stoppa dessa ”svenska” dårar,och nytillresande kusiner !
    Skottland är ett av de länder som har god kontroll över terrorister.Tyskland (Bayern) stoppar dagligen lyckosökare på Autobahn och på tåg,som alla söker komma till lyckans paradis på Jorden….Västafrikanska ”syrier” som simmat över Medelhavet,för att slutligen söka nå Absurdistan,för att leva ett behagligt liv.

  2. Kan inte låta bli att tänka att våra skattebetalare möjliggör för dessa avskum att kriga och mörda. Vi öser all vår välfärd över dem och kräver inget i gengäld till gamla Svea.

  3. Det kommer inte att vara den sista ”Svenske” Terroristen, nu med en Islamist som minister plus en Shia muslim som minister, och en kaffer som kulturminister. Blir Sverige än mer en Save Heaven för allsköns Muslimska terrorister. Sverige ha ju erkännt Palestina som stat och ställer sig därmed bakom kravet på att Israel måste utrotas, trots semantisk trixande.

  4. Som Stefan Löven sa vi skall vara ett öppet land för alla.Det hade varit bättre om han sagt sanningen vi har inte råd att ta emot fler Kriminella
    bidragsparasiter våldtäksmen bedragare misshandel mord Detta vansinne kommer att sluta med katastrof för Sverige. Hoppas på nyval !

  5. Alla är svenskar enligt Romsson, så vi kan släppa det där om svensk.
    Sedan är det ju så att kriminella invandrare är speciellt välkomna till Sverige (Ryss dömd till 23 år, Libanes dömd till 14,5 års fängelse)
    Då är det ju inte så konstigt att Sverige snart står i topp av listan över världens terrorist stater. Tack för det Reinfeldt.

KommenteraAvbryt svar