Löfven: Sverige ska erkänna Palestina

MELLANÖSTERN. Palestina kommer att erkännas som stat av Sverige. Det lovade Stefan Löfven i sin regeringsförklaring.

Frågan om Sveriges förhållning till Palestina har länge varit en infekterad fråga. Under 2012 sade dåvarande utrikesminister Carl Bildt att man inte skulle rösta för att Palestina erkänns som självständig stat i FN. Något som direkt fick mothugg av oppositionen. Bland annat Miljöpartiet tyckte att regeringens linje var obegriplig.

Nu har nya statsminister Stefan Löfven beslutat att Sverige ska erkänna Palestina som självständig stat.

Konflikten mellan Israel och Palestina kan bara lösas med en tvåstatslösning, säger Löfven.

-Pettersson noterar att om Löfven håller vad han lovar blir Sverige första EU-land att erkänna Palestina och detta trots att palestinierna vägrar erkänna Israels rätt att existera och det därmed inte finns några förutsättningar för en tvåstatslösning…

99 thoughts on “Löfven: Sverige ska erkänna Palestina

  1. Saliga är de korkade, ty de flyter ovanpå hela tiden, eller hur Stefan Löfven. Det här är intet om du jämför med fackliga uppgörelser du har träffat. Det här är så stort att du inte tycks förstå det, men med tiden kommer du nog att ändra dig och undra hur du kunde ta ett sådant beslut.
    Är det ditt första beslut som statsminister, så kanske det också blir ditt sista. Är det du eller turken Mehmet Kaplan som styr den här regeringen?

  2. Intressant att titta på Vlad Tepes (även på YouTube) hur Hamas ledare stjäl de 700 miljoner dollar som samlats in till Gazas befolkning. Vad säger Ali om detta?

    Att 50 % av Gazas befolkning vill fly och att Hamas ”administrerar” den saken också mot ersättning naturligtvis.

    • Moderater? De har väl själva inte frågat oppositionen när de erkände andra stater. Men men. Nu tydliggörs vilka som agerar lydhundar åt israelmaffian

      • Börjar du darra i dina knän Ali ? Tänk om ”nya Arbetarpartiet” sätter en käpp i hjulet…. 🙂

      • Darra? Självklart inte. Palestinas befrielse kommer inte med arbetarpartiets erkännande. Israel brukar skita i hela världssamfundet. O nazisraels sjuka politik är den som kommer att leda till förfallet av naziregimen som kallar sig för israel

    • Ja det är en bra länk. Inte många kommer att få ut något av den här masspropagandan. Det blir nog bara de redan frälsta som kommer att få ut något av den rörigaste propaganda jag någonsin sett. Jag har just varit inne och minns inte ett enda dugg. Propaganda måste göras mycket mer lättförståelig om den ska förstås av vanligt folk.

      • Ali tillhör övre gruppen,av de ”frälsta” terror-islamisterna av Sunniter…. Saddams efterträdare i bl.a. Irak men som bekant även genom Hamas terrorgrupp på Gaza….

    • Den där propagandafilmen är ack så värdelös för de som inte orkar läsa långa skrivna propagandistiska skrivelser. Fråga dem efteråt vad de kommer ihåg. Några bilder är bättre för de obildade och obildbara.

      • Olli. Det är bilder från verkligheten. Förnekar du dem?
        Det är bilder som bara visar en del av israels sjuka beteende. Tror du inte på bilden med muren så får du förklara vad det är vi ser. Är det muren från nazitiden? Är det koncentrationslägret menar du ?

        Olli. Du är alltid så. Flyr undan sanningen.

      • Ali, hur går det med din egen blogg?

        I torsdags 16/10 hade vi 114 427 besök, vara 88 481 unika besökare. Tack för att du bidrar.

      • Pettersson. Det är inte kvantiteten som räknas. Det är kvaliteten. Du kanske lyckas sprida massa hat och synder. Det är ditt problem. Inget att vara stolt över.

        För övrigt undrar jag om du ens vågat gå in på min upplysande blogg. det finns massor med bra bevis och trovärdig info om vad som motiverar kristna och judar att konvertera till den underbara religionen islam.

      • Ali, jag var där senast idag, brukar göra ett besök en gång om året på c:a 30 sekunder bara för att försäkra mig att du finns på riktigt, men varför har du inget räkneverk?

      • Pettersson. För syftet med bloggen är bara att sprida kunskap. Det handlar inte om att skryta. Att du inte ens vågar kolla mer än 30 sekunder visar att du inte är kapabel att tänka själv. Det visar tydligt på en feghet.

  3. Till syvende och sist så är det i vart fall ytterst frapperande att en minoritetsregering bestående av 24 st. klantarslen, skall ha mandat att erkänna en terrororganisation.

    • Det är nästan på detta vis som terrorregimen israhell erkändes. De som röstade för var lydhundar åt USA som hade bombat sönder japan med två atombomber o skrämt skiten av alla andra. Vem vågade då säga något emot terrornationen usa när de ville ha en terrorkollega som fick kallas för israhell

  4. Källor? Vilka uppgifter vill du ha källor till? Att sionistiska terrorgrupper som stern o hagana var aktiva terrorister långt innan 1948? Tror du verkligen att jag inte kan hitta källor till det? Jag tror inte ens Orein förnekar det

    • Och muslimska brödraskapet startades redan 1928 och var med de arabiska styrkorna under muftin av Jerusalem Al-Huseini från 1929 mot både britter och israeler och Hagana var en bondearmé, medan Sternligan kunde gjort skäl för att vara en terroriststyrka. Därför beblandade sig inte Hagana med Sternligan. Hagana hade mer likheter med Vietcong i Nordvietnam ett antal år senare.De var dåligt rustade och hade inte ens gevär till alla. Men kvinnorna var med i striderna, liksom ungdomar som idag skulle ha kallats barnsoldater. Det var mycket stor skillnad på nu och då.

      • Kan stämma. Men de var där lpngt före massinvandrarna som snodde landet med våld o terror. Summa summarum är att palesinier har all rätt till att leva fritt i ett eget land. O sverige har all rätt att erkänna Palestina.

  5. Det som är glädjande i denna diskussion är att israelfanatikerna återigen visar att ni ogillar sanningen o logiken o rättvisan. Ni visar att israel lever på lögner o förtryck o utpressning på stater. Det brukar inte hålla länge även om 66 år anses vara fär länge för en regim som nazisrael

      • Månsson. Du är för förvirrad o är för långt ifeån diskussionsämnet. Har du rökt på eller? Ni har även fått svar på den frågan tidigare. Så månsson. Gråt nu inte över att verkligheten börjar komma ikapp er o att fler o fler erkänner palestinier rätt att existera. Detta trits att nazisrael försöker utpressa o hota

      • Jag håller med åsikterna i PI News framför allt sammanfattningen att vetenskapliga resultat granskas och prövas om och om igen plus att Nobelpriset inte styrs av vare sig politisk eller religiösa påverkan.

        Jag förstår att Ali vill undvika denna diskussion eller han kanske inte hade hängt med på dagens nyheter.

        Som jag brukar säga: det är skillnad mellan tro och vetenskap.
        Tror att Ali blandar in mycken tro istället för fakta när han beskriver hur ”palestinierna” kom till.

        Vad gäller att erkänna Palestina enligt Margot och Stefan tror jag inte att det medför någon varaktig fredslösning. Att lösa det till allas belåtenhet har man försökt göra med många krig och oändliga fredsförhandlingar med och utan medlare i över 60 år så det vore ytterst naivt av (S) att tro att detta skulle innebära lösningen.

        Hamas begärde sist 10 uppfyllda punkter för att ens sätta sig vid förhandlingsbordet i Egypten. Den ena punkten orimligare än den andra. Egyptierna höll på att skratta på sig när en punkt begärde att Hamas skulle vara gränsvakten mot Sinai.

      • Ali 1948 : Personligen har jag inga som helst problem med palestinier så länge som de befinner sig på sin mark. Har förövrigt inga problem med andra heller så länge som de befinner sig på sin mark och i sin KULTUR !

      • Lena. Tack . Då hoppas jag att du stöder erkännandet av ett Palestina fritt från ockupationen. Lyckas vi med det kommer fler palestinier att åka hem och färre flyr till Sverige.

    • Fritt tolkas ju av palestinierna som fritt för massmord. Det skedde ju efter Osloavtalet som Arafat tolkade på så sätt. Man kan ljuga en gång, men sedan blir det svårt. Hur gick det när de skickade ett par psykopater för att mörda tonåringar, först en 19-årig flicka som skulle på jobbintervju sedan tre skolungdomar på hemväg från skolan. Är det så du har tänkt dig att det ska vara i dessa gränstrakter för evigt. När man är som ni, så ska det istället göras svårpasserbara gränser och stora öde områden nära gränsen.

      • Orein. Du hänvisar till osloavtalet o efterföljande massmord. Bra. Redovisa för oss alla massmord från bägge sidor från osloavtalet o framåt. Jag väntar på konkret svar

  6. Del 1
    http://petterssonsblogg.se/2014/01/13/palestinier-det-uppfunna-folket-del-i/
    Historien om det palestinska folket går tillbaka så långt som ” … Det är där arabiska ” historiker” inte håller med. Vissa säger det ” palestinska folket ” har en stolt 4000 – årig historia , andra säger 10.000 år, 30.000 år och till och med – skratta inte – 200.000 år, vilket gör neandertalmänniskorna ganska unga jämfört med de ” mystiska palestinierna . Men även om arabiska historiker inte är överens om de obetydliga detaljerna, som åldern på det ” palestinska folket”, är de överens om att detta folk är otroligt gammalt – mycket mer forntida än judar, romare och greker .

    I den ärorika historien om det ”palestinska folket”, så finns det bara ett ”litet” problem, ingen i historien har någonsin hittat dem.

    År 721 före Kristus erövrade Konungariket Assyrien Israel. Detta är ett historiskt faktum ingen förnekar. Men visst, det ”palestinska folkets”
    hjältemodiga kämpande mot angriparna har förorsakat dem stora förluster. Tja, inte riktigt exakt rätt. Inte en enda assyrisk krönika, inte ens en enda lertavla, nämner dessa ädla människor. Kan det vara så att hundratusentals ”palestinier ” heroiskt bekämpar de assyriska inkräktarna – och dessa inkräktare inte ens märker det? Samtidigt, är samma assyriska krönikor fulla av rapporter om strider med israelerna. Så, assyrierna hittade mycket väl israelerna, men märker inget av några palestinier.

    Men, assyrier tycks inte märka något ”palestinskt folk”. Detta berodde troligen på att kungen Sargon II var sionist. Och hur var det med babylonierna? Samma mysterium väntar oss när vi börjar läsa de babyloniska krönikorna om erövringen av kungariket Juda mellan 597 och 582 f. Kr. Judar är där med på var och varannan sida. Och ”palestinier”? Det finns inte ett ord om dem. Babylonierna hittade inte dem heller.

    Men naturligtvis perserna hittade ”palestinier” och lämnade oss en detaljerad beskrivning av dessa underbara människor, om dess rika kultur, intressanta vanor, språk …? Ack de gjorde inte det! De persiska krönikorna berättar för oss om judar, och om hur Cyrus gav dem tillåtelse att återvända till Jerusalem, samt om hur persiska satraper regerade i Juda och Israel … Men om ”palestinierna” – inte ett ord.

    Det som gör ”strävan att hitta palestinierna” ännu mer underhållande är att Alexander den store gick längs hela kusten av Palestina från staden Tyre i sydligaste Libanon till Gaza år 332 – men hittade inte en enda ”palestinier”, bara judar.

    Var i hela vida Världen gömde sig palestinierna.

    Okej, assyrierna, babylonierna, perserna och även Alexander den store var nog tillförlitliga, men det var ju så länge sedan! Så hur var det med de noggranna och metodiska romarna? Samma trista historia!

    Cherson and Molschky
    Del 2
    http://petterssonsblogg.se/2014/01/14/palestinier-det-uppfunna-folket-del-ii/
    Del 3
    http://petterssonsblogg.se/2014/01/15/palestinier-det-uppfunna-folket-del-iii/
    Del 4
    http://petterssonsblogg.se/2014/01/16/palestinier-det-uppfunna-folket-del-iv/

    Ja så är det, ingenstans i historien kan man hitta de fantastiska palestinierna och vad de gjorde. Läs tre avsnitt till och ni är framme vid 1960-tal och ännu inga tecken på att palestinier ens har existerat i landet Israel. När inte historiker från när och fjärran hittar ens den minsta lilla ledtråd blir det förvirrande om man är en som kallar sig palestinier. Vi som inte är palestinier, kan inte förstå att man kan gömma sig så väl under flera århundraden, för att sedan ett tu tre dyka upp tillsammans med Yasser Arafat och då betecknas som syrier. Läs alla fyra avsnitten av palestinierna i historien, så har ni fått en del fakta att tänka över. Kanske har ni också blivit lite klokare också, på köpet.

  7. Detta borde vara en bra fråga för folkomröstning bland etniska svenskar. Självklart ska inte israeler ha någon rösträtt oavsett svensk medborgare eller inte. Samma måste gälla alla muslimer oavsett var de kommer från eller när de blivit konverterade. Dessa personer är jäviga i frågan och som sådan inte opartiska.

  8. Ali:
    Det är helt egalt huvudsaken några statsmän som har förståndet i behåll…Sen kan det vara Putin,eller någon annan,som fortfarande lever i nuet !
    De enda som aldrig kan komma ifråga är arabiskt stammade….

    • MR Q. Ok då vet jag det. Så du ger gärna makten till Putin. Jag vet inte va ni andra tycker om det.

      • Det skall du nog vara glad över Ali…Jag vet vad Putin har för uppfattning om er Islamister…
        Sen skulle Sverige kanske åter kunnat bli en rättstat,som tog itu med alla indrällda kriminella samt lyckosökande araber m.fl. parasiter….

  9. Se den understa länken och den i mitten, samt läs den finlandssvenska texten, så kanske du inte är så säker på att inget gjorts av de arabiska erövrarna sedan mitten på 600-talet eller lite senare.

    • Orein. Vem bryr sig om dina jävla värdelösa länkar? Många svenskar vet vad ni sionazister sysslar med.

      • Orein. Ja jag vet att dessa berättelser pratade mycket om att dessa makter bråkade mycket med judarna på den tiden. Förklara för oss varför det var så mycket bråk med judarna? Eller var det judarna som bråkade med alla? Filesteerna var så fredliga o nämndes kanske inte lika ofta men de var i området o fick också försvara sig mot dåtidens sionister . Inte sant?

      • Orein. Jag behöver inte ge dig några ledtrådar. Jag nöjer mig med vad jag ser o hör. Utvecklingen överlag för israel/palestina går åt det håll som förkortar nazisraels tid som massmördare. Men ni är för blinda för att se era egna misstag o lögner

  10. ISRAEL. Det är inte helt ovanligt att i svensk media läsa rubriker som ”Israel slog till mot 34 terrormål” eller ”Flygattack mot Gaza”. Läsaren får naturligtvis intrycket av att Israel bär skulden, media underlåter allt som oftast att ta upp själva anledningen till Israels försvar – terrorn, attackerna, självmordsbombarna, kidnappningarna, raketerna, hoten om utplåning.

    Det måste verka väldigt underligt och många läsare ställer sig säkert frågan: hur kommer det sig att Israel – ett demokratiskt land där HBTQ-rättigheterna är omfattande, ett land med jämställdhet, frihet för minoriteter och som i mångt och mycket delar samma värderingar som Sverige – är så ”brutal”? Vilken är anledningen till denna motsägelse? Svaret är det ingen vill tala om – terrorism – något som Israel utsatts för sedan statens grundande för 66 år sedan.

    Den 29 november 1947 röstade Förenta nationernas generalförsamling igenom resolution 181. Det brittiska mandatet skulle upphöra och en delningsplan skulle genomföras. Delningsplanen gav judarna en egen stat och palestinierna en egen stat. Judarna firade beskedet och gick med på FN:s plan, palestinierna fördömde beslutet och Arabförbundet sa att allt territorium tillhörde dem. En lågintensiv konflikt inleddes som eskalerade då britterna lämnade området för gott i maj 1948.

    Den 14 maj 1948 blev Staten Israel en självständig suverän stat. Dagen efter anfölls den nya staten av alla omkringliggande arabiska länder. En halv miljon överlevare från Förintelsen, utan militär erfarenhet och utan någon militär, överlevde inte bara ännu ett krig – de vann det! Den arabiska ursinnigheten över att med reguljära arméer ha anfallit Israel och förlorat har aldrig försvunnit och är än idag en anledning till att konflikten fortsätter. Både i Gaza och Ramallah minns man förlusten och kallar det ”katastrofen”. Vad som inte ofta nämns är att det var arabstaterna som uppmanade alla palestinier att lämna sina hem så att de framryckande arabarméerna snabbt skulle kunna urskilja vilka hem som var arabiska och vilka som var judiska. På så vis skulle man snabbare kunna rensa upp området från de judar som bodde där.

    Under 1960-talet blev det allt tydligare att ett nytt krig var på väg och i juni 1967 hade de omkringliggande arabstaterna återigen samlat sina militära styrkor vid Israels gräns. Med självständighetskriget i minnet inleddes ett israeliskt motanfall och man lyckades återigen besegra arabstaterna. Men, bara sex år senare attackerade Syrien och Egypten Israel på den allra heligaste av judiska högtidsdagar – Yom Kippur. Israel överraskades av detta anfallskrig men kämpade tillbaka och vann återigen en förkrossande seger. Gång på gång hade arabstaterna nu misslyckats med alla sina planer på att fördriva judarna och utplåna Staten Israel. Man behövde tänka om och ändra inriktning, terrorns tid var kommen!

    En era av våldsamma flygkapningar inleddes redan efter kriget 1967. Den 23 juli 1968 kapades El Al Flight 426 av palestinska terrorister. De tog planet till Alger, Algeriets huvudstad, där förhandlingar pågick i 40 dagar. I september 1970 försökte palestinska terrorister kapa fyra flygplan samtidigt. Tre flygplan tvingades ner i den jordanska öknen där de sprängdes. På det fjärde flygplanet, ett israeliskt El Al plan, lyckades piloterna, passagerarna och beväpnade vakter övermanna terroristerna. I juni 1976 kapades ett Air France-plan på väg från Tel Aviv till Paris av palestinska terrorister. Planet fördes till Entebbe i Uganda där israeliska specialstyrkor lyckades frita gisslan. 1972, mitt under OS i München kidnappades och mördades 11 israeliska idrottare och palestinska terrorister.

    Yassir Arafat, som vid denna tid hade blivit PLO:s ordförande och senare blev den Palestinska myndighetens president fram till 2004 då han avled uppmanade inte direkt till måttlighet då han sa att ”vi planerar att förinta Staten Israel och etablera en ren palestinsk stat. Vi kommer att göra livet outhärdligt för judar genom psykologisk krigföring och en befolkningsexplosion. Vi, palestinierna, kommer att ta över allt, inklusive hela Jerusalem.” Vid en annan tidpunkt sa Arafat att ”fred för oss betyder förintelsen av Israel. Vi förbereder oss för ett fullskaligt krig, ett krig som kommer att pågå i generationer.”

    Sedan början av 2000-talet har vi sett en ny taktik. 1 245 personer har dött till följd av palestinska terroristattentat. Det har handlat om självmordsbombningar, caféer som sprängts i luften, bussar som laddats med bomber, hotellrestauranger som förvandlats till infernon och israeler som kidnappats och mördats. Nu senast kidnappades 3 tonåringar på väg hem från skolan, de mördades brutalt och begravdes i en grop för att man senare skulle kunna byta deras kroppar mot terrordömda fångar.

    Ett av de värsta attentaten inträffade på Park Hotel i Netanya den 27 mars 2002. 30 civila dödades och 140 skadades då en palestinsk självmordsbombare utklädd till kvinna tog sig in på hotellet i samband med den traditionsenliga Sedermiddagen. Perla Hermele från Stockholm avled omedelbart. Hennes två vänner som också hade rest ner från Sverige, Ester Freudmann och Anna Icek, skadades men överlevde. Hamas tog på sig ansvaret för attacken som utfördes av självmordsbombaren Abdel Basset Odeh, en 25-årig islamist från Västbanken.

    Situationen blev så ohållbar att man febrilt sökte efter en lösning. Man var tvungen att sätta stopp för alla dessa terrordåd. 2002 togs därför ett beslut om att bygga ett säkerhetsstängsel, och vid de mest utsatta områdena en mur. Över 90 % utgörs av stängsel vilket man inte skulle kunna tro om informationskällan endast är svensk media. Sedan dess uppförande har terroristattentaten minskat avsevärt vilket innebär att säkerhetsstängslet fyller sin funktion.

    Vi får inte glömma Hamas! Hamas är terroristorganisationen som har som sitt mål att förinta Staten Israel. De ”stadgar” som Hamas antog 1988 gäller än idag och är ett av världens mest antisemitiska och våldsförhärligande dokument. Där sägs det att Islam skall utplåna Israel, att den enda lösningen är Heligt krig och att det är förräderi att ge upp kampen mot Sionismen. Vi får inte heller glömma de tre nejen i Khartoum som varit aktuella sedan de kom till 1967 – nej till erkännande av Israel, nej till fred med Israel och nej till förhandlingar med Israel. Denna resolution antogs av Arabförbundet som vid tidpunkten bestod av Egypten, Irak, Jordanien, Libanon, Saudiarabien, Syrien, Jemen, Libyen, Sudan, Marocko, Tunisien, Kuwait och Algeriet.

    Detta är en del av den terror Israel utsätts för, sporadisk raketbeskjutning är en annan. Bara från januari till november 2012 avfyrades över 800 granater och raketer från Gaza mot södra Israel. På några dagar i november 2012 avfyrades 120 raketer, mellan 2000 och 2008 besköts Israel av 12 000 raketer och granater. Bara under 2008 var den siffran 3 000. Det låter som science fiction men det är så vardagen ser ut för dem som bor i södra Israel. När raketlarmet går har man 15 sekunder att ta sig till närmaste skyddsrum. Världens snabbaste olympier springer 200 meter på strax under 20 sekunder.

    För bara några dagar sedan slog en raket ner i en fabrik i Sderot och skadade tre personer. Avståndet från Sderot till Gaza är ungefär samma som från Gamla stan till Solna eller Nacka.

    Skulle Sverige acceptera att raketer regnade ner över svenska städer? Skulle man agera passivt och inte göra något? Skulle man tillåta att självmordsbombare mördade oskyldiga svenskar?

    I mars 2004 dödades 191 personer och över 2 000 skadades i Madrid. I juli 2005 dödades 52 personer och nära 700 skadades då fyra självmordsbombare slog ut delar av Londons kollektivtrafik. Det finns över 80 kända svenska jihadister i Syrien idag och antagligen många fler som vi inte vet om. En dag kommer dessa att återvända till Sverige.

    Terrorn har redan spridit sig till Europa och Sverige. 2010 drabbades Stockholm av ett attentat som skulle ha kunnat sluta mycket värre. Taimour Abdulwahab sprängde sig själv i luften på Bryggaregatan i centrala Stockholm, mitt i julhandeln. Man tror att hans mål var folksamlingarna på Drottninggatan. Hade han lyckats med sitt terrordåd hade många oskyldiga svenskar dött.

    Som regering har man ett ansvar mot sitt folk, en del av detta ansvar är att skydda sina medborgare mot terror. Det är väldigt konstigt att delar av svensk media verkar tro att myntet bara har en sida.

    Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven om konflikten. Alltså författaren till artikeln ovan.

    Det var ett snabbt åsiktsutbyte av Stefan med löfvet. Knappt fyra månader mellan en fullständig omorientering i hela den komplicerade frågan. Bäst att börja svetsa,innan elektroden bara försvinner.

    2014-07-13_1347

    LÄNK

    Share this:

    • En mycket bra länk…Tack för den.
      Nu kommer vår vän Ali,att påstå att denna härrör från israeliska/judiska förläggare,och är enbart osanning !
      Vad gällde att sitta i flygplan med dessa pyjamasklädda,har jag många obehagliga minnen.Detta gällde även hos Europeiska välkända stora flygbolag…Först efter katastrofen med Pan-Amplanet över Lockerbie skärptes kontrollerna på flyget på allvar…

    • Du / ni är rätt märkliga. Du nämner inget ord om israels ständiga terror. Före 1948 var s.k. israeler mycket aktiva terrorister. De beväpnades sedan med britternas avancerade vapen och sedan blev det usa mfl som matade dem med värre och ännu brutalare vapen. Så att låtsas vara offer som fick klara sig på egen hand är en lögn. Och att utgå från att problemen började 1948 är en lögn.

      israel är en terrorregim som är grundproblemet. Och ockupationen som pågår för fullt är och förblir tillfällig. Jag tror inte att det tar lång tid innan israel förfaller. De har nu skapat sig så mycket fiender i världen att många har fått nog.

      O sakfrågan här är enkel. Sverige väljer nu att erkänna Palestina. 66 år för sent men ändå välkommet. Det kommer att få med sig fler som vågar säga emot ert förtryck. Världen vaknar 😉

      Sorgligt nog är jag rätt säker på att israellobbyn/maffian kommer att straffa svenskar för att de nu erkänner Palestina.

      • Det sista hoppas jag också Ali…Hoppas t.o.m. att man sätter landet Absurdistan under en form av förmyndare.Som det nu är kan det inte fortsätta….

      • Varför hoppas du på det? Bara för att sverige erkänner palestiniers rätt till frihet? O vem ska vara förmyndaren menar du ?

      • Nu har du åter berättat någon hörsägen, men kan du vara god att styrka dina uppgifter med historiska fakta. Kan du inte det, så är ditt svammel av inte något som helst värde.

      • Ja vad ska man göra från FN? Inga landområden som inte känns säkra för alla människor, har någon rättighet att få FN:s skydd för sina skumma verksamheter. Vad har Abbas att komma med? Eller Gazaremsan, med deras korrupta ledare? Finns där ö.h. några verksamheter som kan kallas för industrier av vilket slag som helst, förutom vapenindustri.

  11. Ali:
    När det gäller Geografi får du själv söka förkovra dig…När jag gick i skolan hette området Judèn och det ”Palestina” du nämner,lär ha varit någon form av region…Men kom inte och påstå att landet Judèen skulle ha uppstått först för 1400 år sedan !
    Gå till ett bibliotek och låna ”Läsebok för Folkskolan”,utgiven av Nordstedt & Söner.På sidorna 484-486 beskrives landet Judèen ingående. Bl.a. står det i inledningen,att det sträcker sig från nordliga Saron via Sefela till Gaza…Inte ett ord nämnes om,att det skulle bebos av folk från Arabiska halvön. 😉

    • Lars. Innehållet i dessa böcker styrs av bokförlagen. Och om ett proisraelsk o sionistiskt bolag förfalskar och förvränger sanningen bevisar inget

      • Då innebär detta enligt dina teser,att vi i västvärlden har växt upp med enbart Israeliska lögner ? Har du överhuvudtaget gått i en skola Ali ?
        Själv tror jag mer att ditt ”sagoland Palestina” är att jämföra med dagens Rinkeby eller Rosengården…I sanning inte mycket att erkänna på statsnivå….

      • Lars. Nu är det så att Palestina redan är erkänt av majoriteten av världens länder. De som inte vågar erkänna landet än är de som är livrädda för USA o israel. Det är bara till att erkänna att de här två länderna ständigt jobbar med utpressning av stater på hög nivå. Även bildandet av terrorregimen israel byggde på den principen. Ingen vågade säga emot usas atombomber på den tiden

      • Och det ska komma från en palestinier, som inte ens har en av FN:s stater inritade på sina kartböcker. Om vi i Europa skulle göra så, så är det mycket som inte skulle finnas. Trots allt räcker inte ens EU upp till den korruption som finns i de två pytteländerna som just nu bildar det Palestina som finns över hela kartan.

  12. Du skulle ju inte ersätta fakta med religion, men det är givetvis det första du gör. Dessa sagor Ali har inget bevisvärde, de har ältats i ca 1400 år. Kan Löfven upphäva ett av FN:s tidigaste beslut av ett nästan enigt Säkerhetsråd. Har han makt och befogenhet till detta Ali? Gå och lägg dig och dröm vidare på din dröm.

  13. Länge leve Palestine. Det är märkligt att så många här stöder sverige erkännande av terror- och apartheidregimen som kallar sig för israel samtidigt som ni störs av att Sverige äntligen erkänner Palestina. Palestinier som levt i landet i så många år har så klart all rätt att befria sig från den extremt terroristiska ockupationsmakten israel. När rättvisan vinner mark blir så klart satanistiska krafterna urförbannade. Satan hatar rättvisor.

    • Nu vädrar du morgonluft Ali…Annars har du hållit dig helt borta, sedan det blev klart att man nu t.o.m. gemensamt med arabstater,kommer att ”vernichta” dina trosbröder i IS !
      Tror inte ditt ”sagoland Palestina” blir bättre respekterat,för att ett litet dårskapens land i Norden(styrt av idioter),har så dålig smak,att man erkänner terrorgruppen Fatas/Hamas ökenområde …som stat.

      • Lars. Palestina är t.o.m. omnämnt i bibeln. Så SD som hänvisar till svenska o kristna traditioner får väl hålla sig till Bibeln. Och gissa vad som sägs om Palestina i Bibeln?

        Lars. Jag har sagt det förr o jag säger det nu. Israel har ett förfallodatum. O det kan gå jäkligt fort. Det luktar redan ruttet.

      • Ali, du faktiskt rätt i att Palestina är omnämnt i bibeln. Men inte av den anledningen du vill tro eller påstår. Namnet Palestina härrör ursprungligen från Filistéen, ett kustområde vilket ungefär motsvarar dagens israeliska kust och Gaza. Kejsar Hadrianus hade efter flera uppror behov av att slutgiltigt förödmjuka judarna och om möjligt utplåna deras hemland varför han gav det område som tidigare utgjort provinsen Judéen (Juda och Benjamins stammars område) namnet Palestina vilket är en latiniserad form av Filistéen. Det har alltså inte ett dugg med araberna att göra.

      • Pettersson. Det hela handlar om att vissa människor velat kalla landet för något och andra har velat kalla det för Palestina / Filesteen. Så har det varit i tusentals år. Därför är det rätt naturligt att Sverige erkänner Palestina i detta läge.

      • Ali, Sverige har redan erkänt Palestina och en tvåstatslösningen. Jordanien och Israel men Jordanien ville tydligen inte behålla Västbanken. Jag vet inte varför men det var kanske för att det bodde så mycket problem där…

      • Ali:
        Vi lever inte 2-4000 år tillbaka i tiden…Vad som skrives i olika sagoböcker,genomskådade jag redan som barn.
        Det där med himmel och helvete och allt vad ni muslimer tycks tro på, är sedan länge i vår moderna värld utan betydelse.Du tycks lida av samma sjuka som Absurdska regeringar,sedan årtionden tillbaka visat symptom för….
        Tror du verkligen att världen blir annorlunda,för att ett ökenområde i Judèn,som bebos av araber blir bättre av ett Absurdsk erkännade.
        Två terrorgrupper som Fata(PLO)/Hamas kommer som tidigare,att utöva sina omänskliga dåd mot allt levande !

      • Lars. Bra då får ni vara konsekventa o sluta tro på den gamla myten att palestina ska heta israel o dessutom bara ska vara judarnas. Det där är väl sagoböcker enligt er?

      • Lasse Månsson. Han vädrar inte bara sin morgonluft utan släpper ut helt orenade brakskitar, i en lång rad. Det är då inte konstigt att det luktar ruttet som han skriver nedan och skyller allt på israelerna. Men en islamist som Ali har inte bara en rutten moral utan även en rutten tjocktarm. Därav odören! Det är tur att jag snart ska åka iväg till mitt Australien. Där får man nästan bete sig som ett svin ibland, om man vill.
        Bara man tar reda på skiten efter sig, och inte går å möljer och skiter hela tiden.

      • Orein. Fjant. Du t.o.m kallar dig själv för orein. På skånska innebär det att du inte är ren. Fattar du nu lilla fjolla?

      • Orein. Hur kom du fram till att jag är islamist? O vad menar du med det? Begreppet kan ha olika betydelser.

        Jag kan mycket väl kalla dig för judist med du kommer bara att bli sur på mig. Eller hur orein.

    • Håll dig till verkligheten och blanda inte in religiös fanatism i kommentarerna. Det finns inga sataniska krafter, endast människor av kött och blod inblandade, varav vissa är araber, vilka hade kommit till Israel långt efter judarna. Minst 4000 år hade gått sedan kung David byggde sitt tempel, innan araberna på 900 talet efter Kristi födelse kom från Saudiarabien och Egypten och ockuperade delar av Israel.
      http://petterssonsblogg.se/2013/09/28/hamas-officiellt-araber-ar-utlanningar-i-landet-israel-palestina/
      Palestinier det uppfunna folket del 1-4
      http://petterssonsblogg.se/2014/01/13/palestinier-det-uppfunna-folket-del-i/
      Hamas officielt
      http://petterssonsblogg.se/2013/06/26/hamasminister-medger-palestinier-kommer-inte-fran-palestina/

      • Orein. Skärp dig. Googla på Bibel och Palestina och se det fina sambandet. Jag vet att Romarna och Judarna drabbade samman o krigade men det var väl inte mitt fel att Romarna förstörde templet. israeler har ännu inte hittat originalplatsen. Jag upprepar det jag sagt innan. Israeler massinvandrade till mitt hemland och tog det med våld o terror. förnekar du det? Du gillar väl inte massinvandring, eller?

    • Hur länge lever ditt fejkade land utan bidrag från dumma västregeringar. Något bistånd från de enormt rika oljestaterna i MÖ kan den av FN erkända terrororganisationen Hamas väl inte förvänta sig. Utan bidrag från väst självdör det du kallar Palestina.

      • Lena. Ja det kan vara ett svenskt misstag att inte lyda sionistlobbyn. De är bra på att hämnas brutalt. Historiskt har de velat styra allt o alla och den som inte lyder kan få på käften.

      • Olli. Utan ( och före) ockupationen levde Palestinierna mycket gott helt utan bidrag. Att israel kväver Palestinierna är inget som du ska vara stolt över. Det är bara kontraproduktivt

  14. Detta har inte Löfven kommit på själv. Såg intervjun på Agenda och skämdes å hans vägnar. Nej, det får han göra själv!

    Han sa bl a att det har dragit ut på tiden mellan Israel och Palestina så nu ville han starta processen!!?? Har han eller Wallström fått storhetsvansinne? Det har hållit på i 30 år sa han också?

  15. Det är som förra regeringen styrdes av Waberi (därav den höga muslimska invandringen), så styrs nuvarande av Alda Hadzialic, Mehmet Kaplan och Ardalan Shekarabi. Löven är bara sprattelgubbe, precis som Reinfeldt var. Fast nu ännu mer. Södra moskén och muslimska brödraskapet styr nu Sverige.

  16. Varför tycker Löfven att det viktigt och tar upp det som nästan första prio som nybliven statsminister något flera hundra mil från Sverige?

    Vad skulle det innebära i praktiken för Sverige om Löfven skulle besluta detta – har det något med bidrag att göra?Att alla boende i Palistina ska bli försörjda av Sverige?

  17. Dom är ju köpta av södra moskén i Stockholm Ruben. Det finns bara denna enda väg för dom dårarna. Vägen utför. I grunden är det Palmes-svinets fel. Det är han som förvred bilden av Israel negativt, och dessa provinsiala terrorister till orättmätig fördel. Eller ska man kanske säga Hadrianer. Ja, för vem ockuperar egentligen vem.

    Ja, och svenska regeringspacket av idag, gör allt för att slicka Muhammed i röven.

  18. Det är egentligen ganska så anmärkningsvärt, att en minoritetsregering med knappa 38 procents stöd i ryggen, skall få ta ett sådant drastiskt beslut.

      • Vi har ju sett hur den respektlösa israelfalangen hoppar på sveriges nya statsminister bara för att han har hjärta nog att säga vad han känner för.

        Det är respektlöst att kalla din statsminster för detta. Ouppfostrad unge

  19. Varför ska vi de??? Fråga er vad palestina-tanken bygger på och se sen på vårt land. Frågan är VILKA, som ska ha ett land. Okej, det bor människor i hela Israel. Och det bor människor, i hela Turkiet. Så varför ska man främja ett särskiljande från denna enhet. Det förstår jag inte. Vore inte integration mer enligt Löven. Eller ska man föra motstridig politik i olika delar av världen. Det förstår jag bara inte.

  20. En så’n jävla syltrygg! Vad blir nästa steg… Åka till Nord Korea å pussa Kim Il Un?

  21. Hur i alla världen har de kommit fram till detta beslut? Har vi inte nog med problem på hemmaplan utan att vi ska sticka in näsan i det getingboet?

  22. Tyvärr så behöver inte beslutet om att erkänna Palestina tas i riksdagen utan det kan regeringen göra själva. Jag tror inte det är Löfven som ligger bakom utan islamisterna i Miljöpartiet.

    Det borde även för Stefan Löfven vara bekant att den ”Palestinska myndigheten” leds av organisationer som har till syfte att utplåna Israel och ofta även att fördriva judarna därifrån. Detta står i både Fatah och Hamas stadgar och självklart går det inte att uppnå en tvåstatslösning då.

  23. Svetsarstalin är en idiot, regera med mupparna och erkänna det Hamasstyrda Palestina. Stackars Sverige.

    • Därom tvistar de lärda !!
      Frågan är hur djupt upp i åldrarna den svenska indoktrineringen fungerar.
      Från min sida,är jag ytterst tveksam till att man får majoritet för ett sådant vansinnigt beslut,men osvuret är som bekant bäst i Absurdistan.

  24. Därmed överge Sverige sin Neutralitet och stå på samma nivå som Stater som vägra erkänna Israels rätt att existera, genom att Erkänna en ”Stat” som vill utplåna STATEN Israel bekänna Sverige sig defacto trots all skön maleri och semantiska trix till antisemitismen. Det är så man vill kräkas.

    • Detta är inget nytt för dessa svenska socialister Kurt…
      Redan O.Palme inledde ju ett rart förhållande till dåtida terrorledaren Arafat,och hans flygplanskapare !
      Gruppen ”Svarta September” som bl.a. stod bakom morden vid OS i München,var ju såta vänner med Sveriges Socialdemokrater.Olof kysste aset Arafat,och bar som tecken på deras nära relationer (med dessa svin) en palestinasjal !
      Sköna juveler de umgås med inom detta parti…..

Kommentera