Kvinna mördades för att hon vägrade bära slöja

SOMALIA. Militanta islamister i Somalia har skjutit ihjäl en muslimsk kvinna för att vägra att bära slöja, berättar hennes släktingar.

2014-07-30_2118

Ruqiya Farah Yarow dödades utanför sitt hem nära den södra somaliska staden av Hosingow av beväpnade män tillhörande gruppen al-Shabab.

Islamisterna hade beordrade henne att sätta på sig en slöja, och dödade henne när de återvände och upptäckte att hon fortfarande inte använde slöjan. En al-Shabab talesman förnekar att gruppen hade dödat kvinnan för al-Shabab kontrollerar inte helt område där hon bodde.

Släktingar, som tillfrågades och som vill vara anonyma av rädsla för repressalier, sade till BBC att Yarow sköts två gånger och dog omedelbart. Hon efterlämnar sin make och barn.

Al-Shabab, som kontrollerar stora delar av södra och centrala Somalia har infört stränga regler för uppträdande, inklusive klädkoder för män och kvinnor.

BBC:s Somalia analytiker Mary Harper säger att det faktum att al-Shabab förnekar att de dödat Yarow kan tyda på att oseriösa inslag inom gruppen kan ha varit ansvariga för hennes död. Det är också möjligt att al-Shabab vill distansera sig från mordet eftersom det är sannolikt att det provocerar en stark offentlig reaktion, säger Mary Harper.

-Pettersson säger al-Shabab eller inte. Islam är en islam vad det än kallas…

BBC 

2 thoughts on “Kvinna mördades för att hon vägrade bära slöja

  1. Jag undrar hur han tänker? Jag vet vad jag tycker men skriver inte det men jag tror att alla svenskar håller med!

  2. Slöja, niqab eller burka är inget tvång sägs det?

    Om jag tycker det är varmt här i shorts och linne – vad tycker då en somalisk kvinna i Afrika om att bära tält där?

Kommentera