Invandrare i Sverige jobbar minst i EU


INVANDRING. Regeringens arbetslinje gäller inte alla. Sverige är det land inom EU där där utomeuropeiska invandrare har allra lägst sysselsättningsgrad i jämförelse med medborgare, visar ny statistik.

Hälften av de utomeuropeiska invandrarna lever på olika typer av bidrag på de svenska skattebetalarnas bekostnad – trots regeringens mycket generösa integrationssatsningar, bland annat anställningsstöd på 80 % av lönen för nyanlända.

2014-07-30_2154

Det innebär också att gapet mellan andelen sysselsatta bland medborgare och icke-medborgare större i Sverige än något annat EU-land. Bland svenska medborgare är 81.3 procent anställda, vilket är den högsta siffran i hela EU.

I länder som Cypern, Tjeckien, Litauen och Italien är det tvärtom. Där är icke-EU-medborgare i högre grad sysselsatta än medborgarna.

-Pettersson undrar vad det kan bero på? I Kanada sa de en gång att bidrag ska man överleva på men inte leva på men det är väl en myt i Sverige, garanterat är det inget fel på politiken…

Eurostat 


12 responses to “Invandrare i Sverige jobbar minst i EU

 • angelicaplacet

  Klart att många flyktingar inte vill sysselsätta sig med ett arbete.Bidragen är ju högre och ger högre levnadsstandard än vad många svenska arbetare (kvinnor tex) har i årsinkomst.Så fel det har blivit i landet.

  Gilla

  • angelicaplacet

   Förvaltningschef Leif Jansson i Sandviken berättade att ett flyktingpar får 621.000 eller om det 631.000 per år i bidrag.

   Det blir 310.000 – 315.000 kronor per person i årsinkomst.

   Undra hur många arbetande kvinnor det finns i landet som har lägre årsinkomst? Jag tror att det är rätt många.

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  I Sverige vilar snart alla utom polacker och rumäner!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Lustigt. Detta kan ju inte stämma. Måste vara fel någonstans.

  Den stora skaran av politiker och mediafolk i Sverige, pratar ju inte om detta eller visar upp sådana här siffror för sina väljare/läsare. Tvärtom.
  För de målar ju upp en helt annan bild av verkligheten.

  Fast det är klart, som målare är de väl mest att betrakta som sämre ”gatukonstnärer”. Kanske något för åklagaren att titta på ?

  Våra politiker/media måste naturligtvis ha en annan statistik redovisning, på sina skärmar.

  Där statistiken kommer ut och visas upp och ner.

  För de vill väl inte undanhålla fakta medvetet för sina väljare? Så oärliga är väl inte våra politiker och svensk media?

  Gilla

 • nisse

  Det sprids fort i muslimska länder ta er till Sverige landet där man inte behöver jobba och sen får du ta hit hela släkten och man får livslång försörning !

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Vet ni att ni kommer få 43 % i pension av vad det står i det orangea kuvert? Grekland får folk 110% samma i de flesta länder i Europa.. VAKNA Svenska folket NU: !

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Sverige har en mycket grov kriminell fredrik och sju klövern som skadar oss Svenskar så allvarligt, men det tycks som om ingen bryr sig = då är det väl bra eller hur.. Inom kort när ni skall hämta er pension kommer ni hänvisas till en soptunna eller liknande. Ingen bryr sig om att vi det Svenska folket är bestulna. Hur skulle fredrik o sju klövern reagera om vi drog in deras ”bidrag” eller lön – då dj-r blir det liv i luckan.

  Gilla

 • Naivtive

  Vi vet i alla fall vem som bär det tunga ansvaret för denna idioti, Qvisslingar är dom.

  Gilla

 • Crilla

  Sverige kommer att slitas sönder av mångkulturen och visst funderar man på hur det totala haveriet kommer att gestalta sig? Någon form av anarki, våld och totalt kaos. Men varför inte återvända till mina egna farhågor som jag hade redan för tjugofem år sedan. Om vi misslyckas (med vad talar jag inte om). Då får vi det:

  ”Posthumanistiska samhället”

  Jag var väldigt förutseende och är väl förberedd.

  Gilla

 • Argus

  Nej Petterssons, fel rubrik. Det finns tre, troligen fem, länder som har lägre sysselsättningsgrad bland utom-EU-invandrare. Däremot så finns det inget land som har lika hög sysselsättningsgrad bland den egna befolkningen.

  I Belgien och Kroatien är mindre än 40% av icke-EU-medborgare sysselsatta men där orkar bara 69% respektive 54% av de egna folket masa sig till arbetet.

  Så slutsatsen är att arbetskraftsinvandring innebär att invandrarna vilar medan Svensson sliter ännu mera. Men det är å andra sidan bra för den demografiska profilen eftersom Svensson troligen sliter ihjäl sig före uppnådd pensionsålder. Frågan är bara vem som ska försörja Ahmed då?

  Gilla

 • ann-marie ålin

  kANSKE ALLA FÖRSTÅR VAD SOM HÅLLER PÅ ATT HÄNDA OCH SER VERKLIGHETEN FÖR VAD DEN ÄR HOPPAS DET IALLA FALL DETTA ÄR ETT AV BEVISEN

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: