”understryker regeringens alltmer katastrofala integrationsfiasko”

Man skulle kunna tro att ovanstående rubrik kommer från SD:s kansli och utgör ett debattinlägg inför kommande valrörelse, men så är det inte. Det är ett debattinlägg från DN Debatt publicerat 2006 och det är undertecknat Lars Leijonborg, Nyamko Sabuni och Mauricio Rojas.

Texten är väl läsvärt och lika aktuell idag som 2006. Att sedan Lusharpan inte håller med om orsaksanalysen som undertecknarna gör är en annan femma. Man undviker nogsamt att säga att hade invandringen varit av betydligt mindre omfattning så hade vi inte haft några ”Utanförskapsområden” överhuvudtaget, men de orden kan man inte ta i sin mun.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

Läs också ”Kulturarv ligger bakom invandrares brottslighet”

 

2 thoughts on “”understryker regeringens alltmer katastrofala integrationsfiasko”

  1. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Haha.. Rojas fick smaka på den svenska stigmatiseringspiskan blev hudflängd såpass att han fick fly landet. I princip fick han söka asyl FRÅN Sverige. Han trodde faktiskt att det gick och diskutera sakligt här. Whattamistaketomake…

KommenteraAvbryt svar