Arabisk slavhandel i modern tid

ISLAM. Vi har alla hört om flickorna som kidnappats i Nigeria av den islamistiska organisationen Boko Haram. Ledaren har tagit på sig kidnappningen och hånar flinande sina motståndare i en videofilm ”Jag för bort era flickor, det finns en marknad för att sälja människor och Allah har befallt mig att sälja”

I Saudiarabien, debatteras inbördeskriget i Syrien och många tycker det är satans verk att muslimer dödar muslimer, men inte ett ljud till protester över att muslimer dödar och kidnappar icke-muslimer.

-Pettersson säger att det är inget nytt. Medan västvärlden sysslade med en oerhört grym slavhandel i 350 år och har fått mycket berättigad kritik för detta,  har de arabiska muslimerna bedrivit organiserad slavhandel som är minst lika grym som västvärldens i 1 400 år och det pågår fortfarande.  Islam tillåter slavhandel och som vi vet är koranen guds ord och dessa är oföränderliga.

Nedan ett förkortat reportage om arabisk slavhandel från 1964 – för bara 50 år sedan, när ska muslimerna ställas till kollektivt ansvar på samma sätt som västvärlden – törs inte PK?

Vi ska nog se upp, annars kanske vi åter drabbas av svenska slavar i Nordafrika eller får läsa om historier som Slavräden år 1627. Båda dessa är tillräckligt spännande för att göra en tv-serie eller långfilm om men det är det väl ingen som törs – muselmanerna kan bli kränkta av sanningen.

6 thoughts on “Arabisk slavhandel i modern tid

  1. Du säger att islam tillåter något som är i högsta grad 100% FELAKTIGA. Du är, som jag märker, väldigt okunninghet inom detta, för det står inte någonstans i Koranen att slavhandel är okej. Islam är en fredlig religion, precis som de flesta andra religioner.
    Dessa individer (skulle inte kalla dem för människor själv p.g.a allt hemskt de gör) som t.ex Boko haram och isis, är extremister. Extremister är väldigt överdrivna människor som är sjukligt besvikna över något som andra människor från något annat reliköst tillhörande har förekommit med. Vi vet att det existerar väldigt mycket islamofob här i västvärlden, det finns ju för att väldigt många ”muslimer” beter sig fel. Skulle inte kalla dem muslimer själv och tycker att de borde få en rejäl skärpning. Speciellt dessa terrorgrupper som dem alla förstör islams rykte, de får alla västlänningar att se islam i synonym med något negativt, vilket jag, och många fler varje kväll tänker på. Tycker att det är så himla synd att dessa terrorister/extremister inte inser att det tappat spåret helt, de går RAKT EMOT islams regler och tänker inte alls på islams rykte. Ursäkta om det ser ut som att jag drar alla västlänningar över en kant, det finns faktisk sådana som verkligen vill ta reda på vad islam är för religion. Det finns faktiskt högutbildade individer som vet att det är helt omöjligt att så många människor följer en religion där det bara förekommer ont. Så många människor som är troende muslimer, är alla dessa verkligen så som boko haram beskrivs? Finns det verkligen så många människor som vill alla andra människor som icke är muslimer ont? Jag vill få en liten tankeställare i dig, vill bara få dig att inte dra alla över en kant, att inse att allt dessa extremister gör är emot islam, emot Koranen.
    Jag är en tjej på 14 år och blir faktiskt ganska ledsen när jag ser sådant här. Vill inte få dig att tro att jag har något emot dig, känner inte sig och bet inte hur du är som person. Det ända jag vet är att du är lite mindre kunnig inom islam och bara har sett negativa sidor. Men det finns ju så många som inte tycker något bra om islam, så ska inte döma dig! 🙂 godnatt!

  2. Tycker att man ska döpa om dessa dårar till Bockarna Haram,
    för det är nog rätt säkert vad dom ska använda flickorna till.

  3. Oj min herre! Du vet väll kanske inte heller att slavhandeln är som störst i företag som Nike, stora enso och dole! Multinationella företag med vita vd:n som sitter och trycker på ca 80% av jordens kapital! Medan människor jobbar för slavpenningar nånstans i deras produktion!

    • Om det nu sitter vita vd: n och trycker på 80 % av
      jordens kapital, så visar det kanske på att den vite
      mannen är vida överlägsen den Svarte mannen,
      Eller hur Mitch?

    • Mitch, synd att du tycker det är dåligt med företag. De gav bland annat svenska bonddrängar möjlighet att bryta upp från feodalsamhället och tjäna egna pengar, visserligen under tuffa villkor men de tyckte att alternativet var värre.

      Samma sak sker idag, för unga människor i Bangladesh, Vietnam och andra länder är en anställning hos storföretagen en dröm. Mycket högre lön och bättre villkor än på risfälten.

      De multinationella företagen måste hållas efter men slaveri är definitivt inte bättre men du har din egen åsikt.

KommenteraAvbryt svar