Fyra araber dödade på västbanken

ISRAEL/ARABVÄRLDEN. Sveriges Radio rapporterar att tre palestinska aktivister dödats av israeliska soldater på Västbanken under natten. Något skäl till dödandet uppges inte.

Nåväl, i israeliska medier står det att tre palestinier sköts ihjäl i eldstrider som bröt ut under en razzia mot terrorismen i Jenin, Västbanken under natten.

De israeliska säkerhetsstyrkorna gick in i Jenin för att gripa en efterlyst – Hamasmedlemmen Hamza Abu Aleija, som var misstänkt för attacker och planerade attacker mot civila och militära israeler.

Den misstänkt barrikaderade sig i sitt hem och vägrade att ge upp. Han ignorerade samtal att ge upp fredligt och öppnade eld mot säkerhetsstyrkorna och skadade två soldater. Soldaterna besvarade elden och dödade den misstänkte.

Straxt därefter bröt våldsamheter ut när palestinier kastade sten, brandbomber, explosiva bomber och sköt på soldaterna. Elden besvarades och två upprorsmakare dödades, sex andra skadades, tre greps. En fjärde palestinier dödades i en efterföljande krock.

Hamza Abu Aleija var son till Jamal Abu Aleija, en chef för Hamas militära gren på Västbanken, som för närvarande avtjänar ett livstidsstraff i ett israeliskt fängelset för att ha utfört en mängd brott.

-Pettersson ser att IDF har beredskap för mer oroligheter, vi får ha beredskap för fler ofullständiga och missvisande nyheter från statsradion.

8 thoughts on “Fyra araber dödade på västbanken

  1. Usa o israel använder alltid den uttjatade ursäkten ”krig mot terror” för att försöka legitimera sina terrorhandlingar.

    Hamas o flera aktörer har i alla fall utlovat hämnd. Så nu har vi redan orsaken ( dödandet av palestinier) som förklaring till nästa attack mot israel. Att israelska soldater möttes av några skott är naturligt. De kommer ju in beväpnade och med våldshandling i ett område som de inte får vara i. Våldsspiralen som israel satt igång tjänar ingen på. Det bästa är att israel godkänner en fredsplan som nästan hela världen ställer sig bakom.

      • Stenbock. Om israel verkligen lovar att ett sådant erkännande innebär slut på israels terror o ockupation så hade ett sådant erkännande varit veklighet för länge sedan. Dessutom måste erkännandet vara ömsesidigt. Dvs att israel också erkänner palestina

  2. På Västbanken har muslimerna skrivit under på Oslo-avtalet för att få vissa fördelar mot Israel. Detta avtal hålls dock bara av den ena parten, Israel. Men även dom måste ju kunna ha rätt att försvara sig mot Jihad.

  3. Betyder det att våra svenska judar kommer att få vedergällningen av våra svenska muslimer? Tycker att vi har tillräckligt med importerat ”krig” i landet utan att behöva bry sig om vad dessa grupper gör utanför landet.

KommenteraAvbryt svar