Tidning lanserar anti-invandringskampanj

STORBRITANNIEN. Den brittiska tabloidtidningen Daily Express har dragit igång en kampanj för att stoppa invandringen till Storbritannien från andra delar av EU. Kampanjen har väckt starka reaktioner både i Sverige och Storbritannien.

Till årsskiftet hävs spärrarna för bulgarisk och rumänsk arbetskraftinvandring till en rad EU-länder, däribland Storbritannien. Nu hårdnar tongångarna, i en brittisk debatt som blivit alltmer invandringskritisk.

“Nu är det fullt – och vi har fått nog”, var budskapet då den brittiska tabloidtidningen Daily Express sjösatte en kampanj för att begränsa arbetskraftsinvandringen till Storbritannien från andra delar av Europa, främst från de nyare medlemsstaterna Rumänien och Bulgarien.

”Tidningen Daily Express kommer ut som rasister. Fullkomligt idiotiskt på alla plan”, skriver medieanalytikern Olle LIdblom på Twitter.

När Rumänien och Bulgarien gick med i EU 2007 införde Storbritannien, tillsammans med en rad länder, tillfälliga övergångsregler för arbetskraftinvandring från de nya medlemsstaterna. I dag har medborgare i de båda länderna fritt tillträde till Storbritannien, men behöver ett särskilt tillstånd för att kunna arbeta. Vid årsskiftet slopas det kravet.

-Pettersson ser att svenska journalister och politiker är upprörda. PK gillar inte mångfald när det gäller åsikter, där råder enfald…

2013-11-01_0838

 

6 thoughts on “Tidning lanserar anti-invandringskampanj

  1. Läste att Bulgarien bygger höga stängsel för att förhindra invandring av syrier. Är det inte lite motsägelsefullt?

    Vad som händer den 1 januari vet man inte men engelsmännen är skitskraja för en invasion av rumäner och bulgarer.

  2. Tyvarr sa har som vanligt svensk media och dessa sk analytiker, ie Olle Lidbom, helt fel och ljuger. Det ar inte endast Daily Express utan storre delen av UK tidningar som tar upp detta, uppbackade av store delen av den brittiska befolkningen och politiker. Har I Storbritannien ar det mer oppet om de problem som massinvandring orsakat och dess verkliga kostnader – ja, det har visat sig att det kostar mer an det smakar.
    Eftersom dat ar backat av regeringen, invandring skall ner 90% och EU invandring skall regleras sa man far bort social turister, sa har nu polisen fatt order att jaga ratt pa illegal invandrare, papperslosa, och ta hand om de eu medborgare som endast kommer for de sociala formanerna. Speciellt rumanska romer har orsakat stora problem I London senaste halvaret och polisen satter hart emot – vilket ar helt ratt.

  3. Mkt ot men sedan SN infört betalvägg så är den ännu sämre tom svärmor överväger att säga upp prenumerationen.

    Så det är föga förvånande att PK-blaskor går illa

KommenteraAvbryt svar