Svensk har grundat milisgrupp i Syrien

SYRIEN. Den svenska före detta imamen Haytham Rahmeh och hans organisation smugglar inte bara vapen till Syrien, utan har också grundat en egen, välutrustad milisgrupp, som i strider samarbetat med al-Qaidatrogna grupper.

Commission for Civilians Protection, organisationens egna milisgrupp, har över 2 000 medlemmar. Organisationens politiska ledare, Nazir Hakim, bekräftar att den finns, vi behövde en militär lösning, säger han.

– Ja, vi har en militär gren för att försvara medborgarna. Vi finns i Halab, al-Asor, latakia, Hama, Homs, Damaskus, vi finns överallt, säger han.

På organisationens hemsida och Youtube-kanal har man publicerat hundratals klipp med milisgrupperna. De bär uniformer med organisationens logga och avfyrar vapen mot bland annat byggnader.

Och det är alltså den här organisationen som den svenska, tidigare imamen i Stockholmsmoskén, Haytham Rahmeh bildat och jobbar för. I går avslöjade Ekot att han smugglar vapen för hundratals miljoner kronor, till rebellerna i Syrien.

Organisationens egen milis, som på kort tid vuxit sig stark, står det muslimska brödraskapet nära. Men Nasir Hakim berättar också att milisen samarbetar med extrema jihadistgrupper som al-Nusra-fronten och islamiska staten i Irak och Syrien, ISIS. Båda lojala med al-Qaida.

– Om det är en attack från regimen, eller kanske har Nusra attackerat. I sådana fall försvarar vi tillsammans, säger han.

-Pettersson hör förvånat att statsradion påstår att Haytham Rahmeh och hans organisation inte är extremister utan moderata muslimer. En ”svensk” som lämnat sin familj i Sverige, smugglar vapen i strid med svensk lag, har en egen militärorganisation och krigar i främmande land är tydligen inte extrem utan mer att betrakta som en korgosse i kyrkan enligt Sveriges Radio. 

7 thoughts on “Svensk har grundat milisgrupp i Syrien

  1. Det är väl självklart att han är Svensk det blir man atomatiskt på Arlanda…
    Fredrik vad har du ställt till med. Hädan efter blir det (SD)!!!

    • Han är Syrier men tyvärr svensk medborgare, men media envisas med att kalla honom svensk. Han bryter dessutom mot svenska lagar, det borde vara skäl nog att återkalla medborgarskapet.

      Jag tror att pojkarna från Mellanöstern i första hand är muslimer…

      • Ytterligare än falsk medborgarbeskrivning m.a.o. Visst skall det vara möjligt att återkalla utgivna medborgarskap det har SD motionerat om.

  2. Det är bara en tids fråga innan dom börjar härja här
    i Sverige. Undrar om journalister och Politiker kommer
    att vakna då, men då är det för sent

KommenteraAvbryt svar