En bön om hjälp från Syriens kristna minoritet

Maalula.
Maalula.

CSI arbetar för att hjälpa Syriens kristna överleva angreppen. Vänligen stöd vår nödhjälp och insatser för vår opinionsbildning med ett bidrag.

Dr Eibner kunde tala med många överlevande och ögonvittnen till den antikristna terrorn i Syrien. En man vid namn Ari, sa till honom.

”Vi bodde i en armenisk kristen stadsdel i Aleppo. Rebellerna tog över kvarteret intill, och skar halsen av några kristna som levde där. Vi kände de människor som mördades. Vi beslutade oss att fly. Först åkte vi till Hassake i nordost. Där såg jag en man som försökte kasta en handgranat in på en förskola med fyrtio barn. Granaten exploderade i handen på honom i sista sekunden. Efter det beslutade vi att åka hit. Min gamla butik i Aleppo är nu helt förstörd”.

Ari och hans familj är bara några få av de 450.000 syrianska kristna, som nu har flytt från sina hem. Genom våra partner på plats, försörjer CSI många av dessa familjer med mat, sjukvård, kläder, husrum, och med skolprogram för barn .

Samtidigt manar CSI våra ledare att erkänna krisen med religiös rensning av kristna, druser, alawiter och andra i Syrien , och att arbeta för en fredlig lösning på konflikten.

I ett brev till president Obama efter hans återkomst, skrev Dr Eibner.  Syrierna är skräckslagna över utsikten att amerikanska missiler snart ska falla över deras land. Jag uppmanar er att garantera rättigheterna för Syriens religiösa minoriteter. Underlåtenhet att göra detta ökar risken för folkmord, och konsekvenserna för de religiösa minoriteterna. Då bör det finnas ett direkt amerikanskt militärt ingripande att tillgå.

Nu mer än någonsin måste vi vara solidariska med Syriens kristna .

Vänligen ge ett omedelbart bidrag för att möjliggöra CSI att fortsätta leverera sitt avgörande stöd till utsatta kristna i Syrien och föra deras talan.

Dina gåvor av alla storlekar kommer att göra en verklig skillnad för Syriens kristna .

Tack och Gud välsigne er .

CSI

Det kom ett brev jag tyckte jag kunde översätta och skicka ut. Det är en bön om hjälp, men det är också en tidstypisk beskrivning av etnisk rensning i Syrien. Det skulle ha varit ett foto, som tyvärr inte funkade, av en tidigare kristen stad, som numera är etniskt rensad enligt de fatwor som författas av shejker och imamer av sunnimuslimsk härkomst. En av dessa fatwor ger sunnimuslimerna rätten att överta all kristen egendom och kasta ut de kristna familjerna och överta deras bostäder. För det de kan sälja, ska de köpa vapen till sina jihadkrigare som ju till stor del är legoknektar. Det är ett sätt att komma över mer pengar till vapen och ammunition. Med andra ord kan dem sunnimuslimska legoknektarna fortsätta sätta alltfler på bar backe eller avrätta dem för nöjes skull. Det är därför värt att läsa den andra sidans vittnesmål. Det har troligen högre sanningshalt än det mesta av sunnibastardernas krigspropaganda. Jag har inte gått sta och vurti relischös, som det heter på riktig bonnig Sörmländska, a´la´Hedebyborna, om ni till äventyrs skulle tro detta./Vänligen Olli

PS. Till slut hittade jag fotografiet av den kliniskt rensade kristna staden Maanura i mitt bildkartotek, och kunde posta bilden som visar ett häftigt läge, med hjälp av en äldre metod än den vi vanligtvis använder.

2 thoughts on “En bön om hjälp från Syriens kristna minoritet

  1. Detta har varit ett faktum en längre tid.Mina kristna vänner blir förvånade hur lite svenskarna tycks bry sig-Sverige är ju ett kristet land och borde väl hjälpa sina syskon i nöd…Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder och man kanske inte ska klappa händerna allt för högt vad det gäller insatserna under andra världskriget (angående judarna) men det är en annan historia…Jag är ensamstående,sjuk, men tror många bäckar små…samt sänder böner till den Allsmäktige om nåd och hjälp!Önskar man kunde göra mer!Tack för bra, upplysande inlägg!

KommenteraAvbryt svar