Zigenarfamiljen på turné

DANMARK. Tidningen Ekstrabladet har följt en zigenarfamilj, fotat och filmat deras turné i Danmark. Sett hur de använder en rullstol för att väcka medlidande.

Vi får vara med om ett mirakel, den lame i rullstolen reser sig upp och går. Prisat vare Jesus eller Allah eller vem som nu låter det ske, vet du Myten?

Från tidig morgon till sent på kvällen hon sitter i sin rullstol på Vesterbrogatan och tigger pengar med sin plastmugg.

Längre upp Vesterbrogatan sitter en annan familjemedlem också i en rullstol, båda två kan gå efter ”arbetsdagens” slut. Medan de två ”invaliderna” sitter och tigger går resten av den bulgariska zigenarklanen runt i Köpenhamn, på Tivoli tigger en i familjen där hon ser mycket lidande ut med en astmaspray i handen. Ekstrabladet har försökt få en kommentar av zigenarna för deras bedrägliga beteende men inte lyckats.

Polisen försöker rensa upp bland tiggarna, eftersom de ställer till olägenheter för invånare och turister när de tigger och begår brott.

Det är ett brott att tigga i Danmark. Tiggeri är förbjudet enligt brottsbalken § 197 och kan straffas med böter eller upp till sex månaders fängelse.

 Givetvis kallar danska journalister zigenare för zigenare och inget annat.

– Pettersson säger att det varumärket har de själva skapat under århundraden och det går inte så lätt att ta bort.

8 thoughts on “Zigenarfamiljen på turné

  1. […] -Pettersson inser att det kommer att bli ett jävla liv på PK när detta kommer ut. Att diskutera sakfrågan kommer inte att bli aktuellt. Pettersson har med egna ögon sett tiggare från Bulgarien åka BMW och tipsat lokalpressen om detta utan resultat. Läs HÄR. Det finns mängder med exempel när handikappade tiggare helt plötsligt blivit friska osv. ett exempel HÄR […]

  2. […] -Pettersson inser att det kommer att bli ett jävla liv på PK när detta kommer ut. Att diskutera sakfrågan kommer inte att bli aktuellt. Pettersson har med egna ögon sett tiggare från Bulgarien åka BMW och tipsat lokalpressen om detta utan resultat. Läs HÄR. Det finns mängder med exempel när handikappade tiggare helt plötsligt blivit friska osv. ett exempel HÄR […]

  3. […] -Pettersson inser att det kommer att bli ett jävla liv på PK när detta kommer ut. Att diskutera sakfrågan kommer inte att bli aktuellt. Pettersson har med egna ögon sett tiggare från Bulgarien åka BMW och tipsat lokalpressen om detta utan resultat. Läs HÄR. Det finns mängder med exempel när handikappade tiggare helt plötsligt blivit friska osv. ett exempel HÄR […]

  4. För er som liksom jag har varit helt ovetande,har jag en exklusiv nyhet !
    I radion meddelade man just att landet,ger ut mer pengar än man får in ! Undrar var det stora hålet finns?
    Bättre sent än aldrig skall syndaren vakna…
    Tyvärr rörde nyheten Nordrein/Pfalz !
    Är det kanske samma förhållande hos oss,men att våra nyheter som vanligt kommer en tid bakefter p.g.a censur ?

  5. Är det ett brott att tigga i Danmark, så är det väl naturligtvis lagligt i dårarnas paradis. Eller vad säger ni, ”Myten” och ödlan Leissner….

KommenteraAvbryt svar