Interpol jagar ”svenskar”

Tidigare idag la jag ut personer internationellt efterlysta av den svenska polisen HÄR. Där vann bortalaget en förkrossande seger med 27 – 1.

Nu har jag gjort en liten annan variant, svenskar som är efterlysta av Interpol. Det blev betydligt jämnare men ändå en bortaseger med 15 – 7.  

Detta är naturligtvis inga vetenskapliga undersökningar, men vi kan ana en tendens åt ett visst håll och hur Aftonbladet får ihop 19 svenskar ur de gängen är fullständigt obegripligt.

Integrationsminister Erik Ullenhag och Migrationsminister Tobias Billström kanske kan svara på varför det är förbjudet att registrera brottslingars etnicitet i Sverige?

Hur ska ni kunna fatta kloka och väl avvägda beslut på gissningar, undrar Pettersson?

2 thoughts on “Interpol jagar ”svenskar”

  1. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Aftonbladet tänker som så att om en person har satt sin fot i sverige så är denne en ”svensk”. Sålunda är det bara ”svenskar” på listan. De bortser helt ifrån individen. De generaliserar helt enkelt. Vilket blir komiskt då de anklar dem som inte tycker som dem för att ”generalisera” Företrädare för aftonbladet tycker att det är fult att generalisera. Go figure…

KommenteraAvbryt svar