Somaliska analfabeter

Pettersson tog upp ”journalisten”  Martin Aagard från den där tidningen ni vet och hans försök till information av somaliska analfabeter.

Märkligt att lilla Sverige ständigt har en sådan tur i sitt urval av asylsökande. Ni vet säkert vid det här laget att det bara är i andra länder som nyanlända ägnar sig åt bidragsfusk, gängkriminalitet, gruppvåldtäkter, drogförsäljning och att det bara är i andra länder som de somaliska invandrarna är analfabeter.

Så är det t.ex. i Finland, där Migrationsverket uppskattar att 85-90% av somalierna är analfabeter. I Finland erkänner myndigheterna att resurserna inte räcker till för att integrera de somaliska analfabeterna. I Sverige vägrar samma myndigheter att erkänna fakta och regeringen kastar ut nya miljarder i lönlösa projekt.

Sanningen är väl den att de somalier som kommer in på arbetsmarknaden är de som kan läsa och skriva på sitt eget språk. Att övriga skulle ha en chans på en arbetsmarknad som kräver allt högre utbildningar och ställer allt större krav, undrar jag om ens integrationsminister Myten tror på?

Källa: YLE

2 thoughts on “Somaliska analfabeter

  1. Någon som sparat filmen från Utbildningsradion urplay.se/164351
    Från Stefan K:s inlägg om SO för nyanlända.
    Där en somalier säger att i Sverigen behöver man inte jobba, man får pengar ändå.

KommenteraAvbryt svar