44 tv-apparater hittades i skåpbil

Skåpbilen såg risig ut och hade bristande belysning när den rullade förbi polisens kontroll. Genom en glipa mellan bakdörrarna skymtade de tjuvgodset.

En man i 30-årsåldern fastnade på onsdagskvällen i en poliskontroll på riksväg 17.

– Vi stod på trafikkontrollplatsen i höjd med Asmundtorp när vi stoppade den här danskregistrerade lastbilen, säger Kenneth Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Kenneth Andersson berättar att patrullen fattade misstankar om fordonet, bland annat eftersom att beslysningen var i oordning.

Genom en glipa mellan bakdörrarna ska polisen ha fått en skymt av kartonger, samtidigt som föraren förklarade att det var tomt där bak. När dörrarna öppnades visade sig att det fanns 44 kartonger med 40-tums tv-apparater, värda sammanlagt nära 400 000 kronor.

Det var under natten och ännu på torsdagsförmiddagen oklart om de kommer från ett större parti om minst 50 apparater som stals i Markaryd under natten mot onsdag.

– Vi har ännu inte kunnat styrka var de här apparaterna kommer ifrån. Det stjäls mycket elektronik i de här kapellskärningarna, sa Kenneth Andersson under natten mot torsdag.

Föraren av lastbilen, en man född 1979, greps på plats och anhölls efter förhör. Han är misstänkt för grovt häleri. Han är folkbokförd i Sverige, men inte i Landskronaområdet.

– Han är känd av oss sedan tidigare, säger Kenneth Andersson.

-Pettersson noterar att ljugmedia inte vill nämna att ”en man född 1979, folkbokförd i Sverige” är Mentor Osmani, medborgare i Serbien som åklagaren inte vill ha utvisad.

KommenteraAvbryt svar