Omfattande åtal för bidragsfusk, importerar handikappade invandrare

Uppdatering: 2011-11-01:  Till TT:s försvar ska sägas att de överdriver inte, de mångmiljonbelopp som TT skriver om är 100-tals miljoner, kanske mycket mer. Tillsammans med andra rör det sig om miljarder. Hassan Charkas har bara de två senaste åren undanhållit 25 miljoner i skatt, de pengarna är placerade hos en bank i Libanon och åklakaren föreslår en företagsbot på 5 miljoner, Hassan måste skratta ihjäl sig.

Om det inte räcker med stålarna de blåst oss på med hjälp av handikappade, bland det jävligaste man kan göra så tänk på att var och en har en advokat som försvarar dem och jag hoppas att ingen på fullt allvar tror att de tänker betala advokaterna själva och tänk för fan inte på att det går åt häktespersonal och kostnaden för en person i häkte är 2 700 kr/dygn, tänk inte på vad tolkarna kostar, domarna, sekreterarna, vakter, poliser, fy fan.

Fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, enligt Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland. Det blir totalt över 10 miljarder per år eller 4 000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.

Nedanstående personer är stämda och skrattar hela vägen till banken och den banken som har hand om pengarna ligger långt bort där svenska lättlurade myndigheter inte kommer åt dem.

– Pettersson brukar vårda språket men är förbannat. Svinen nedan och jag skämtar inte, de svinen tillsammans med andra svin och de politiker, myndigheter och journalister som inte gör något åt det håller på att utarma hela vårt välfärdssystem och svinen är…

  • Charkas, Hassan ägare av Charkas Assistent AB, huvudfigur
  • Demiri, Kimete med tolkbehov på albanska
  • Binakaj, Gonna med tolkbehov på albanska
  • Moukhadder, Abbas
  • Moukhadder, Zeinab med tolkbehov på arabiska
  • Ahmed, Bassan med tolkbehov på arabiska
  • Dawoud, Ahmad med tolkbehov på arabiska
  • Gad El Hak, Maza med tolkbehov på arabiska
  • Akifi, Orhan
  • Charkas; Anis med tolkbehov på arabiska
  • Alshaban, Dhiyaa med tolkbehov på arabiska
  • Reseq, Luma tolkbehov på arabiska
  • Wasmy, Ahmad, tolkbehov på arabiska

Och tamefan kom det inte med ett svenskt svin också som heter Ronny Gustavsson men totalt 13 – 1 till bortalaget. Ronny Gustavsson har anlitats för att sköta bokföring, löner, skatter osv. (eller egentligen, anlitats för att inte sköta) och därmed medverkat till att göra svineriet möjligt.

Fjorton personer åtalas i Halmstad i en omfattande härva av fusk med assistansbidrag. Personerna tros ha lurat till sig stora belopp från Försäkringskassan. Enligt åtalet handlar det om mångmiljonbelopp.

Brottsrubriceringarna är främst grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott. Några av de inblandade har drivit verksamheten som företag med personliga assistenter anställda. Därför gäller åtalet också grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott för tre av de åtalade.

Enligt åtalet har Försäkringskassan lurats på drygt sex miljoner kronor i felaktigt utbetalda assistansbidrag. Kammaråklagare Ann-Christin Claesson skriver att det funnits risk för att ytterligare en halv miljon kronor skulle ha betalats ut.

Åtalet omfattar gäller också ett bedrägeri mot Arbetsförmedlingen, där summan är drygt 180 000 kronor.

Förundersökningen i Halland har på heltid sysselsatt tre utredare på länskriminalens bedrägerirotel i Halland. Den 43-årige huvudmannen har, med två kortare avbrott, hela tiden varit häktad. Härvan har haft förgreningar till Skåne och Småland.

Räknat i pengar gäller de riktigt stora beloppen bokförings- och skattebrotten. Fyrtiotreåringen har under åren fört ut långt över 50 miljoner kronor från sitt assistansbolag till utländska banker och enligt åklagaren undanhållit 27,5 miljoner kronor i skatt.

I stämningsansökan till Halmstads tingsrätt begär kammaråklagare Ann-Christin Claesson att mannen, förutom det straff han kan dömas till, beläggs med näringsförbud i tio år.

I dag väntas även åtal mot den 45-årige man i Malmö, som misstänks ha utnyttjat sin minderåriga dotter för att lura till sig sammanlagt 2,4 miljoner kronor i felaktigt utbetalt assistansbidrag från Försäkringskassan.

Misstankarna mot mannen, som är häktad, gäller grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott.

Halmstad TT

Drivna invandrare, importerar handikappade personer från andra länder till Sverige, i en ny form av människohandel. Med hjälp av de handikappade personerna lyckas så kallade assistansbolag att få ut miljardbelopp i ersättning för att ta hand om dessa personer. Utvecklingen oroar Försäkringskassan, som länge varit medvetet om fusket, men inte haft några möjligheter att stoppa det, då det inte finns några lagar för det.

– En mycket oroväckande företeelse som för tankarna till trafficking, säger Försäkringskassans överdirektör Stig Orustfjord. Hallandspolisens bedrägerirotel bekräftar att det rör sig om ett omfattande och systematiskt bidragsfusk för miljarder.

– De här personerna är oerhört förslagna, de kan mer om systemet än vad jag kan. Många har jurister knutna till sig och lagstiftningen på det här området är verkligen inte bra, den är full av hål, säger kriminalinspektör Claes Björnerhag på Hallandspolisens bedrägerirotel.

Handikappförbunden riktar skarp mot assistansbolagen och att de inte kontrolleras hårdare.

– Det är oerhört tragiskt. Nu får de tillstånd och sedan kan de tydligen agera hur som helst. Det finns faktiskt ett ansvar att man skärper tillsynen och kontrollen så att bolagen inte kan gå ut och lura människor, säger Ingrid Burman, ordförande för Handikappförbunden.

– Pettersson säger att det pågår gång på gång och ändå finns det människor som påstår att det inte går att sänka skatterna…

Halmstads TT

16 thoughts on “Omfattande åtal för bidragsfusk, importerar handikappade invandrare

  1. När skall Fredrik o Stefan förstå att vi måste utvisa alla Muslimer med omedelbar verkan för att rädda Sverige från dessa parasiter om inte detta sker kommer vi snart att ha inbördes krig i Sverige.Jag har redan förberett mig!!!!!

  2. Trodde du skämtade om programmet rena rama arabiskan, så jag sokte på SVT, och holl på att tappa alla mina vackra anletsdra, det stämde!! Men hur i helvete är det ställt med SVT?? Arabiska blir väl nya språket i Sverige om några år, skulle inte alls forvåna mej. Skrämmande utveckling och ingen vågar säga emot.

  3. Nu är den stora frågan hur allmänheten skall ges en chans att få reda på vilken kategori ”människor”, som ägnar sig åt denna verksamhet. Om något har allmänintresse så är det ju detta men i det här fallet lär det inte hjälpa offentliggörandet.
    Om vår repr.demokrati skall fungera optimalt är det nödvändigt att väljarkåren vet hur samhället ser ut, för att kunna göra rätt val i valbåset!

  4. Förnekelsens makt är stor och inte minst förunderlig, hur kan man tro och hävda att välfärden är oändlig för den inställningen måste man ju ha om man tror att invällare kan komma i oändlighet och ändå ligger vi i toppen av välfärdsligan…. tror man. Ja jisses vilka tomtar…

  5. Hur var det Maud sa nu igen? ”Invandrarna bär upp välfärdens kärna” … Frågan är bara vems välfärd de bär upp….

  6. Tur att SVT drar igång sin nya storsatsning i kväll, Rena rama arabiskan. Nu ska vi lära oss arabiska, hur underbar och nödvändig den är.
    Vips, så lär snart de arabiska tolkarna stå utan jobb.

Kommentera