Nato samtalar om sanktioner mot Kina

FÖRSVAR. Natos medlemsländer diskuterar möjligheten att införa sanktioner mot Kina på grund av landets stöd till Ryssland, säger generalsekreterare Jens Stoltenberg i en intervju med BBC.

Stoltenberg anser att Kina och presidenten Xi Jinping spelar ett dubbelspel genom att både stötta Putin under kriget i Ukraina och försöka behålla relationer med europeiska länder. – Det kommer inte att fungera i det långa loppet, säger han till den brittiska kanalen.

Stoltenberg sa att Nato är en kärnvapenallians, och att varje attack mot en Nato-medlem kommer att ”utlösa ett svar från hela alliansen”. ”Syftet med Nato är inte att utkämpa krig, syftet med det är att förhindra krig”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Nato samtalar om sanktioner mot Kina

  1. Det är inte lämpligt . Kineser är enbart giriga och har handel framför allt.
    Usa och jänkarna har kännat miljoner på kinahandel kisinger och nikson besegrade kommunister.en med handelsavtal.
    Problemet i dag för usa är att det kostar att etvinga värden. Vilket usa inte vill avstå för till fördel för Kina. Det kostar att ligga på topp och kineserna ersätter gärna jänkarna på den punkten. Så znart kommer olja att pris sättas i yen. Vilket troligtvis irritera jänkarna
    ..Och vad kan Nato göra åt det ekonomisk krigföring kineserna har ju redan snott Afrika sen nosade manupp Afghanistan. Trots svenskt gnäll över att kineser är elaka mot muslimer och jihadister.
    Den röda faran är besegrad men den gula faran försöker köpa sig in i usa ungefär som när usa köpte Alaska.
    Pax visum min son

  2. Bästa sanktionen mot kineserna är att dra ner kraftigt på handeln med dom, då blir det jätteproblem omedelbart för kineserna.
    Hamnarna svämmar över med osålt gods och alla tusentals fabrikerna stannar av sakta men säkert.
    Befolkningen blir obekväma mot regimen med protester och oroligheter i landet som följd.
    Regimen börjar fängsla och döda dom olydiga.
    Resten sköter sig själv i detta kommunistland.
    Och hatat mot Ryssland kommer som ett brev på posten när kineserna får reda på att det är kinas stöd som lett fram till sanktioner.
    Sätt hårt mot hårt bara mot Xi Jingping och hans kommunistkina.

    16
    6
  3. Som sagt, NATO börjar mer och mer lägga sig i politiken. Inte bra, till och med skrämmande.

    Man kan tro att det är Stoltenberg som numera är utrikesminister.

    Annars är sanktioner mot blockadbrytarna rätt väg till fred.

    11
    21
  4. ”Natos medlemsländer diskuterar möjligheten att införa sanktioner mot Kina på grund av landets stöd till Ryssland, säger generalsekreterare Jens Stoltenberg”

    Jepp. Först lägger man en icke oväsentlig del av produktion i Kina. Sedan inför man sanktioner. Way to go! Än är den sista idioten inte född. Kommunisterna och kommunisten kom inte till makten genom att agera som korgossar. De har dräpt eller låtit miljoner landsmän svälta ihjäl. De är något helt annat än miljönissorna och gossarna mellanmjölk i väst. Kommunisterna äter sådana som mellanmål.

    Jag har länge sagt att det är ren och skär idioti att lägga produktion i det ultrakommunistiska Kina. Nu har de skamgrepp på väst. Visserligen har globalisterna börjat lägga produktion i Indien, Brasilien och Mexico men det är bara ett snäpp bättre. Nu senast har Tupperware stängt sin sista fabrik i USA – för Mexico. Vad tror ni att händer när USA stänger gränsen för att man inte vill ha fler ”papperslösa”?

    Go woke – go broke.

    16
    • Argus, vilken produktion har Nato lagt i Kina? Hur mycket tror du Kina investerat i Västvärlden?

      Tupperware kanske är kloka. Donald Trump har talat om att ta bort inkomstskattterna i USA och ersätta dem med tullar på allt importerat. Då blir det spännande i exportindustrin.

      6
      4
      • Det är klart att NATO har liten eller ingen tillverkning. Det har emellertid medlemsstaterna. NATO är en mellanstatlig militär allians mellan 32 stater i Europa och Nordamerika. NATO:s egen budget omfattar 0,3% av det medlemsstaterna lägger på militärutgifter eller cirka 3,3 miljarder euro. Enbart Apple, som har omfattande tillverkning i Kina, omsätter bortemot 400 miljarder dollar.

        Den inhemska amerikanska tillverkningen fick ett uppsving under Trump. Jag har förståelse för att du inte gillar Trump. Det är ett fritt val. Men att du tar den andra i försvar, den som är skyldig till västerlandets nedgång, det kan jag inte fatta. Det som håller på att ske i USA är samma sak som hände i Sverige på 1970-talet då vi gick ifrån att vara framgångsrikast till att hamna i kön tack vare socialister. Till och med moderaterna girade dikt vänster. Det är tyvärr bara något bättre med dem i dag.

KommenteraAvbryt svar