Tesla nobbar nya förhandlingar

ARBETSMARKNAD. Läget är fortfarande låst i Tesla-konflikten efter snart åtta månaders strejk. Tesla har tackat nej till nya förhandlingar trots nya försök från medlaren att nå en lösning på konflikten.

Elon Musk verkar klara sig utan IF METALL

De har kommit ännu längre ifrån varandra under den här processen vilket är väldigt olyckligt om man ska komma överens framöver, säger Medlingsinstitutets generaldirektör Irene Wennemo.

Den 25 april avbröts alla förhandlingar mellan Tesla och IF Metall, och sedan dess har det varit tyst mellan parterna. Sedan dess har strejken fortsatt att utökats med nya sympatiåtgärder i både Sverige och flera grannländer. Trots det nobbade Tesla snabbt medlarens försök att få till stånd nya förhandlingar.

Tesla har delvis mött vissa krav om till exempel lön och pensioner – men facket nöjer sig inte. Det är den stora principiella frågan om kollektivavtal som har lett till den största infekterade debatten sedan andra världskriget. Strejken som pågått i 234 dagar är nämligen den längsta sedan 1920-talet enligt IF Metall.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Tesla nobbar nya förhandlingar

  1. Nu får den gapiga fackpampen som han vill . En lång misslyckad strejk .
    Det kommer att visa sig att kejsaren är utan kläder .
    Att slösa med medlemmars pengar visar på förakt för realiteter .
    Verkligheten är inget Politiker och Fackpampar förstår sig på .
    Ett gott råd till pamparna. Gör facket och reglerna tilltalande för medlemmar och Företagare , så upphör problem .Kan kallas Marknadsanpassning .

  2. Det här kostar på för facket … både ekonomiskt och ideologiskt.
    Nu kommer nog fackets maffiametoder gå i graven äntligen.
    Och friheten för företagarna segra.
    Elon Musk och Tessla kommer köra över facket garanterat.

    38
  3. Efter två veckors anställning på Sterner Blomqvist dök fackpampen upp och berättade att, på detta företaget är vi med i facket. Efter fyra veckor sade jag upp mig.

    38

KommenteraAvbryt svar