Stockholm har problem med säkerheten

KORRUPTION. Region Stockholm petade Erik Lagersten från toppjobbet som säkerhetsdirektör. Nu har problem uppstått i jakten på hans ersättare. Regionen har sparkat ur rekryteringsbyrån – och efter fyra månader är tjänsten fortfarande inte tillsatt, rapporterar Expressen. Från 2022 till 2026 styrs Region Stockholm av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet i samarbete med Vänsterpartiet.

Erik Lagersten och Emma Lennartsson

Erik Lagersten började toppjobbet som säkerhetsdirektör på Region Stockholm i september i fjol. I sina ansökningshandlingar till regionen skrev han upp utbildningar som meriter trots att han inte gått klart dem. Dessutom har Lagersten de senaste åren dykt upp hos Kronofogden med betalningsförelägganden.

Lagersten förklarade de förskönade meriterna med att han skilt på examen och att han läst en utbildning. De återkommande betalningsföreläggandena förklarade han med att han är ”helt ointresserad” av sin egen ekonomi och att hans fru skulle få sköta den hädanefter.

Regionens egen säkerhetsavdelning slog larm om hans kandidatur – trots det så anställdes han av regiondirektör Emma Lennartsson.

Avslöjandet ledde till starka reaktioner i regionen. I november skickade oppositionsföreträdarna från M, KD och L in en skrivelse till regionstyrelsen med skarp kritik mot Emma Lennartsson och rekryteringen av Lagersten: ”Vi har med stor förvåning och oro tagit del av Expressens granskning av en specifik tillsättning av en mycket viktig befattning i regionen samt av regiondirektörens efterföljande information till partiernas gruppledare.”

I januari petades Lagersten från direktörstjänsten. Han blev i stället särskild utredare av civil beredskap på regionen.

-Pettersson tycker att den intressanta person i detta är regiondirektör Emma Lennartsson som nu har en lön på 210.000 kronor i månaden, alltså högre lön än statsministern.

Emma Lennartsson var tidigare statsminister Stefan Löfvens (S) statssekreterare men avgick/fick sparken efter it-skandalen i Transportstyrelsen – då förvaltningen av en stor del av den centrala myndighetens it-miljö outsourcades – då inrikesminister Anders Ygeman (S) också tvingades avgå som en fara för rikets säkerhet. Efter det fick Emma Lennartsson arbete som statssekreterare åt dåvarande finansminister Magdalena Andersson (S)

Om Emma Lennartsson på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Stockholm har problem med säkerheten

  1. Med vanlig socialistiskt nit och förståelse kan de väl anställa någon schysst Orten-gangster? Helst någon som rör sig i både kriminella kretsar och islamistisk miljö och som dessutom kan rappa mångkulturellt på personalfesterna. Därefter kan Stockholm tjäna, om inte pengar, så åtminstone omvärdscredd på att sälja in konceptet i övriga EU( till att börja med).

  2. Sossar är en konstig sort .
    Nu sitter Fritzon i TV4 och vill ha ordning på EU,s invandringspolitik.
    När Sossarna Regerade var det förbjudet att ha ordning och koll på invandringen .
    Och inte en fråga om varför hon röstade på en helt onödig regel om att isolera Svenska småhus . Som hade ruinerat Svenska hushåll om den gått igenom .
    Sedan ljög hon i pressen att hon röstat emot förslaget .
    Så mycket kan vi lita på Socialdemokraterna..
    Tänk på det den 9 juni .

    35
  3. Sossesopor som vanligt, maktkåta o självgoda o självberikande. Är stockholmare dummare än lantisar? Verkar så. Regionen är i fritt fall som det verkar. Man får det man röstar på.

    33
    5

KommenteraAvbryt svar