Ryssland vill stoppa länder från att delta i fredskonferens

UKRAINA. Ryssland har hört av sig till ett tiotal länder för att förmå dem att inte delta i fredskonferensen om Ukrainakriget i Schweiz i juni, enligt ett diplomatiskt utskick som Bloomberg tagit del av.

Rysslands utrikesminister Lavrov och president Putin. Bagdad Bobs bröder vill inte ha fredssamtal där Ryssland inte får diktera villkoren.

Högt uppsatta företrädare, däribland utrikesminister Sergej Lavrov, ska ha hört av sig till länder av varierande storlek och diplomatisk betydelse – från Indien till den afrikanska önationen Komorerna.

Enligt den schweiziska tidningen Neue Zürcher Zeitung finns det en ökad risk för att Kreml kommer försöka störa konferensen genom cyberangrepp. Franz Grüter parlamentsledamot och IT-entreprenör, har därför en uppmaning till alla deltagare. – Jag skulle inte logga in på ett publikt Wifi-nätverk i Bürgenstock, där konferensen hålls.

På Bürgenstock resort i Schweiz ska en fredskonferens hållas i juni där en fredsplan ska tas fram. Ryssland vägrar delta även om de blir inbjudna. ”Schweiz är inte neutral mark och är därför inte en lämplig plats för fredssamtal”, säger ryska UD i ett uttalande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryssland vill stoppa länder från att delta i fredskonferens

  1. Krigshetsande gangsters som putin,lavrov,peskov som representerar stalinistiska regimen i ryssland ska man inte förhandla med dessa inavlade krigshetsargansters borde gripas och föras till HAAG-domstolen.

    2
    2
  2. Uppemot 100 länder kommer att deltaga på fredskonferensen. Modi (Indien) sa till Putin sent 2022 att krig hör inte hemma i vår tid. Kina har tidigare framfört att man skall respektera länders gränser. Skurkskallarna i Kreml måste hållas kort och borta från ryggen.

    9
    5
  3. Vad tycker Richard Turpin med kollegor om detta? Kanske uppslag till en fascistisk afton på Uppsala Stadsteater med pjäsen ” Fred bara på våra vilkor”

    26
  4. Att vänta på en divine intervention..,
    (sv. ett gudomligt ingripande..)
    tror jag inte är riktigt rätt ändå ..

    De här sällarna, putin o lavrov,
    verkar bara bli än värre, hårdare och djävligare vad tiden lider.
    Det behövs s t a r k a gemensamma insatser från många nationer, för att täppa till käften på den ryska björnen.

    19
    6

KommenteraAvbryt svar