Skicka Jas Gripen till Ukraina före midsommar

UKRAINA. Regeringen bör fatta beslut om att skicka stridsflygplanet Jas Gripen till Ukraina. Det menar Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson. – Vi tycker inte att man kan vänta längre, säger Andersson.

Magdalena Andersson i Jas Gripen. Bild: SAAB

Sverige och Europa befinner sig i ett ytterst allvarligt säkerhetspolitiskt läge. Putin agerar dag för dag för att öka pressen på Europa, därför kräver Socialdemokraterna att Sverige och Ukraina skriver ett säkerhetsavtal om att skicka JAS Gripen senast midsommar.

– Ukraina kämpar varje dag för att hejda den ryska invasionen. Zelenskyj har länge och tydligt önskat få svenska JAS Gripen-plan som skulle spela stor roll i Ukrainas kamp. Det är dags att Sverige ger Zelenskyj ett konkret besked före midsommar, säger Magdalena Andersson.

Ukraina har under våren skrivit nya säkerhetsavtal med länder så som Finland, Danmark, Tyskland och Frankrike. Nu tycker Magdalena Andersson och Socialdemokraterna att det är dags att Sverige och Ukraina gör ett sådant avtal om JAS Gripen.

Pressmeddelande från Socialdemokraterna den 24 maj 2024

-Pettersson har inget emot Jas Gripen till Ukraina men undrar hur det är med piloter. Jag vet att ukrainare varit är och provflugit Gripen men vet inte om de är utbildade men vi har en pilot vi kan skicka med…

Magdalena Andersson, stridspilot Jas Gripen. Bild: Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Skicka Jas Gripen till Ukraina före midsommar

  1. Om madam Andersson tagit initiativ till ett säkerhetsavtal om JAS Gripen när hon satt som statsminister skulle de första JAS Gripen teoretiskt kunna vara på platts i Ukraina runt midsommar. Men som det nu är så pladdrar madam Andersson bara en massa snömos.

  2. DDR-Magda har nog inte alla hästar hemma. Det är bara floskler och lögner som kommer ur hennes äckliga trut. Det är hon som har infört hat och hot inom politiken, ingen annan.

  3. Blir nog svårt, Ukraina har inte tillräckligt med piloter.

    ”Men problemen är fler än att få tag på tillräckligt många stridsplan. Endast tio ukrainska piloter utbildas just nu i Storbritannien och Frankrike för att bli framtida F-16-piloter. Något som Le Monde skrev om förra månaden. De beräknas vara färdigutbildade i slutet av året.”

    ”Av de tio piloterna hade sex aldrig tidigare flugit ett stridsflygplan innan de kom till Storbritannien för inledande träning, och de övriga fyra hade endast flugit det tjeckiska skolflygplanet Aero L-39 från 1960-talet.

    De blivande stridspiloterna beskrivs som väldigt unga, endast mellan 21 och 23 år gamla, och ”ganska oerfarna”. Det förklaras med att Ukraina lider akut brist på piloter. Stora delar av landets flygvapen har slagits ut under kriget och många piloter har dödats eller skadats.”

    https://samnytt.se/zelenskyj-i-intervju-ukraina-behover-120-130-f-16-plan

    18
    23
    • Krister, hur många piloter som Ukraina har för F16 vet inte Le Monte och inte du. Det låter som ryska skrönor du beskriver.

      USA började utbilda F16 piloter från Ukraina i september 2023. Hur många sägs inte.

      Belgien, Danmark, Norge och Nederländerna har lovat skänka F16. I Danmark utbildas piloter och tekniker. Norge har runt tio instruktörer där som hjälper till. Hur många det blir vet inte jag men betydligt fler än tio totalt.

      I Sverige har det varit ukrainska piloter och flugit Gripen. Vilken utbildning de fått eller om de är kvar vet vi inte.

      13
      9
      • Allt verkar som ryska skrönor som går emot ditt och MSM:s narrativ pettersson, verkligheten kommer alltid i skymundan när du beskriver din egen verklighet. Det var likadant med din verklighet när det gälde C-19 vaccinerna, nu börjar även MSM öppna upp att vaccinerna kan vara farliga, snart kommer nog ärligheten fram att dessa så kallade vaccin är livsfarliga, ska du då fortsätta förneka då? Bara för att just du hade tur?

        12
        12
      • Krister, hur många ukrainska piloter utbildas gällde frågan.

        När det gäller covid-19 vaccinerna så har inte jag sett någon som påstådd att de eller några andra läkemedel är fria från skadeverkningar.

        Jag har ännu inte sett några rapporter att vaccinerna är livsfarliga. Tvärtom har de räddat många miljoner liv.

        Miljarder människor har vaccinerat sig med de godkända vaccinerna mot covid-19. Ytterst få allvarliga biverkningar har rapporterats till de olika nationella myndigheterna. Dessutom har många studier följt upp och sammanställt fakta om vaccinationerna. Tillsammans visar de att vaccinerna mot covid-19 är säkra. Allt annat är skrönor, en del ryska.

        3
        4
  4. Det är inte fanns om vilka poäng haggan kan ta .
    Sanningen är den att det utbildning på flygplanet till det behöva ammunition
    Och det är ju knappast något kärringarna i den rödgröna smörjan klarat av

    13
    2
  5. Herregud, Lögnar-Magda poserar som om hon vore Lord Nelson. Lika löjligt som när Center-Turken försöker leka bonde. Hon(eller vilken sort som gäller) måste ju ha klart för sig att om den härliga makten ska uppnås, så måste hon ju hålla sig väl med Mupparna. Och dom kan inte tänka sig ett försvar med annat än Handhjärtan. Varför inte skicka Magda till Putte i stället. Hon har ju sett till att spela honom rakt i händerna, genom avvecklingen av kärnkraften. Vilket har gjort både Tyskland och Sverige beroende av rysk olja och gas. Och kol-el från Tyskland och Polen.

    32
    1
  6. Magdalena häver nu ur sig flera floskler och tjuvnyp om dagen som visar att hon är helt okunnig om fakta trots sina många år i regeringsställning.

    41

KommenteraAvbryt svar