Anders Thornberg misstänks för vållande till annans död

INRIKES. Tidigare rikspolischef Anders Thornberg misstänks för vållande till annans död efter polischefen Mats Löfvings död förra året, rapporterar Sveriges Radio. I en skriftlig kommentar säger Thornberg att han nekar till brott.

”Det jag anklagas för är att jag inte stoppade utredaren Runar Vikstens presskonferens […] Jag har inte varit oaktsam. Mats Löfvings död har varken varit förutsägbar eller orsakats av mig.”

Anders Thornberg och Mats Löfving

Mats Löfving hittades död i sitt hem i februari förra året. Samma dag hade han pekats ut som jävig på en pressträff. I december upprättade Arbetsmiljöverket en polisanmälan om misstänkt arbetsmiljöbrott och i samband med det startade en förundersökning som innefattade vållande till annans död.

Thornberg är i dag landshövding i Hallands län.

-Pettersson säger att Polisen var misskött under Anders Thornbergs och förre justitieminister Morgan Johanssons (S) tid. Brottsligheten ökade enormt samtidigt som det var turbulens bland de höga cheferna.

Att Thornberg är misstänkt betyder inte att det blir något åtal.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 7269-24.

Om Anders Thornberg på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Anders Thornberg misstänks för vållande till annans död

  1. Så en chef sparkar mig för jag inte sköter mitt jobb ska straffas om jag tar mitt liv för det?

    Sverige är kört totalt numera.

    Vad för idioti blir det härnäst????

    1
    1
    • Ja man skall veta att poliser är folk som skjuter andra.
      Kan det vara fet att dom skjuter sig själva då.
      Oj vilket våda skott.

      1
      1
  2. Detta måste vara den största och mest tragiska såpan på Svenska myndigheter på rätt länge.

    35
  3. Börjar den ene bli ansvarig för att den andre begår självmord då är samhället illa ute. Thornberg hade väl inte en chans med den förra regeringen som stöd. Kanske, om det går att döma för en sån sak som självmord i detta fall? Öppnar väl för att ställa politiker till svars för vad de ställt till.

    24
    2
  4. Anders Thornberg stoppade inte Akilov heller så vårt största terrordåd kunde genomföras. Hoppas det beaktas när straff skall utdelas.

    18
    3
    • Mats Lövings tragiska självmord var nog inte stundens ingivelse.Det som fick det hela att tippa över och kulmen på det hela var nog presskonferensen som Viksten höll för att pressen skulle få sitt lystmäte.Drevet mot Löving saknade propotioner som allt annat nuförtiden.När Thornberg menar att det inte fanns några tecken på vad som komma skulle så yrar han i nattmössan.Löving gick väl knappast omkring med en skylt där han meddelade om vad som rörde sig i hans inre,men varningsklockan fanns nog om Thornberg varit lite lyhörd.Det hela blev ett otroligt illa skött personalärende som fick ett tragiskt slut……

      33
      • Må så vara men den som tar livet av sig är den som vållar sin död. Allt annat är orimligt. Skall ene parten i ett förhållande dömas till vållande om den andra tar livet av sig efter att den förstnämnde gjort slut?

        1
        2

KommenteraAvbryt svar