Advokat utesluts ur Advokatsamfundet

BROTTSLIGHET. Försvarsadvokaten Cristina Bergner utesluts ur Advokatsamfundet med omedelbar verkan, enligt ett beslut från generalsekreteraren Mia Edwall Insulander. Bergner har hjälpt en häktad person att smuggla ut brev med instruktioner på hur miljonbedrägerier skulle döljas.

Cristina Bergner

Bergner har varit en av Sveriges främsta ekobrottsadvokater. Ekobrottsmyndigheten ska ha informerat disciplinnämnden om agerandet i mars.

Under de senaste två åren har hon fått 6,3 miljoner kronor av olika domstolar efter försvararuppdrag. Hennes sista stora fall blev ex-mäklaren Emil Alcut. I samband med att han skulle häktas fick han hjälp att smuggla ut brev med uppmaningar till en före detta kollega om att dölja bedrägerier i miljonklassen som han gjort sig skyldig till. Alcut hade då restriktioner och skulle vara förhindrad från att kommunicera med omvärlden.

F.d. mäklaren Emil Alcut döms till sex års fängelse för grovt bedrägeri m.m.

Emil Alcut skriver själv ”Mäklare i Stockholms innerstad kräver en typ av person som har ett driv utöver det normala. Emil Alcut har med livets hårda skola i ryggen slagit sig fram genom branshen och lyckats driva sitt företag framgångsrikt frammåt. Men med spets kompetens inom mäklar-yrket har Emil Alcut lyckats att bli en av Stockholms stjärnmäklare”

-Pettersson tycker straffet är för lindrigt, att uteslutas ur advokatsamfundet innebär att titeln advokat försvinner och att hon inte får rätt att arbeta i de mål där staten betalar arvodet. Bergner kan dock fortsätta som jurist som inte är en skyddat titel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

KommenteraAvbryt svar