Nahid Mikha har varit papperslös i 17 år

ILLEGAL INVANDRING. I sin flykt från krig och förföljelse av kristna i Irak, drömde Nahid Mikha om en bättre framtid i Sverige och Södertälje. Men trots situationen för minoritetsgruppen i Irak, har Migrationsverket gett honom AVSLAG på AVSLAG på hans asylansökningar och tidigare hållit honom i förvar i 20 månader, rapporterar Christian Youhana på LT, bakom betalvägg.

-Pettersson läser om Nahid och eländes elände, i slutet av 2008 får han avslag på sin ansökan om uppehålls- och arbetstillstånd. Därefter följer år av överklagande till Migrationsdomstolen, avslag på det och överlämning av ärendet till Polisen. Han vägrade skriva på blanketten om frivilligt återvändande, då Irak i regel endast tog emot medborgare som ville återvända frivilligt eller som begått brott.

– Mina släktingar är i USA, Australien, Tyskland. Alla är utspridda. Jag har ingen i Irak. När jag lämnade Irak, var alla kvar där. Nu har de alla medborgarskap och inte jag.

-Pettersson noterar ”När jag lämnade Irak, var alla kvar där”. Varför lämnade Nahid Irak då? Var verkligen Sverige första säkra asylland, avslag på avslag…

Sverige eller Europa har ingen möjlighet att lösa Mellanösterns flyktingproblem, att söka asyl är en rättighet, men Sverige har ingen skyldighet att ge Nahid asyl, så åk hem…

Stockholm—Bagdad, Irak Anslutningsflyg (1 eller fler stopp)
9 tim 15 min. Jag hittar en flygbiljett till Bagdad med Pegasus Airlines för 2400 kronor enkel den 17 maj.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Nahid Mikha har varit papperslös i 17 år

  1. Han måste ha haft djävligt bråttom som inte lyckats stanna och söka asyl i något av de länder han passerat på vägen hit. Var det kriget i Danmark som gjorde att han inte sökte asyl dör? Var det kriget i Tyskland, kriget i Österrike, Kriget i Slovakien, Tjeckien, Slovenien, Serbien…..? Varje vecka dyker det upp snyftreportage om folk som ska utvisas, men som vägrar lämna landet.

    27
    1
  2. Han har missat att man helst ska vara kriminell och riskera dödsstraff u hemlandet, eller tillhöra hbtqi för att få stanna.ävem muslimska minoriteter brukar få stanna, men säkert inte kristna!

    46
    2

KommenteraAvbryt svar