Värdeminskning på elbil 200 – 570 kr/mil

ELBIL. Andrahandsvärdet på lyxbilar och elbilar sjunker som en sten. Oftast gör den som köper vissa modeller ett riktigt kap om man jämför med vad den ursprungliga ägaren fått betala.

BMW i5 M60 är extrem enligt Vi Bägare med en värdeminskning på 571 kronor per mil

 Tidningen Vi Bilägare rapportera att det fullständigt kryllar av bra rea på lyx- och elbilar på Blocket. Innan man redogör för varför det ser ut som det gör, brasklappar man för att undersökningen mest är på kul, eller i alla fall för de som ska köpa begagnat. 

Utgångspunkten är priserna i säljarens annonser i förhållande till antal mil. En av superbilarna i deras basundersökning är en Tesla Model S Plaid med 1400 mil på mätaren. Säljs den för beloppet i annonsen är det nämligen ett ras på 400.000 kronor. Det vill säga 286 kronor per mil. En bra deal för second hand-fyndaren med andra ord. 

En annan bil som inte skryter med sitt andrahandsvärde är en ny BMW i5 M60 med endast 579 mil på mätaren. Säljaren vill ha 1,1 miljoner kronor för den, vilket i så fall innebär ett tapp på närmare 571 kronor milen.

– Pettersson säger att andrahandsvärdet på elbilar har inte blivit bättre av att flera tillverkare sänkt nybils rejält. Tesla har sänkt priset på Model S Plaid med 195.000 och på Model 3 Performance med 127.000 kronor. Detta under 2023.

Det finns bilar som sjunker betydligt mindre i värde än ovanstående exempel, -Pettersson gamla diesel har vad det verkat klarat sig hyfsat. Den köptes några år gammal och har behållits i rätt många år och körs c:a 1500 mil per år. Där ligger värdeminskningen troligen på en bit under tio kronor per mil men jag tänker behålla pärlan som är välskött, felfri och utan rost.

Här hade försäkringsbolaget tur. En kraftig gren från körsbärsträdet gick av över bilen som klarade sig utan en skråma.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Värdeminskning på elbil 200 – 570 kr/mil

  1. Ja har man gått på denna miljö bluffen . Ja då är man körd konstatera att man är idiot och ta förlusten..
    Hur jävla dum får man vara..
    Satsa lite på kryptovalutor när när hjärnan ändå står still

  2. Det hjälper inte att andrahandsvärdet blir mindre på lyxbilar för oss vanliga människor. Dom är så dyra i skatt, försäkring och reparationer, så då får man leva på havregrynsgröt.

    17
    • Det låter som att köpa en begagnad mobiltelefon , priset faller som en sten eftersom många snabbladdar och därmed sliter på batteriet extra plus att den fort blir ”omodern” !

      20
  3. Fast om man skall jämföra på samma sätt mot bensinbil dieselbil måste det väl också vara en ny? Det är väl välkänt att det kostar någon hundratusing att starta en helt ny bil för första gången? Men det är säkert större förlust med elbil för närvarande, pga batteriteknikens stora brister.

    22
    2
    • Lrs, det står i inlägget ”Innan man redogör för varför det ser ut som det gör, brasklappar man för att undersökningen mest är på kul, eller i alla fall för de som ska köpa begagnat”

      Den första ägaren tar alltid den största smällen och ju dyrare bil, desto mer värdeminskning i kronor oavsett biltyp.

      21
      1

Kommentera