Ryssland kan tränga in i Ukrainas hjärta

UKRAINA. Ryska styrkor kommer att tränga sig in ”i hjärtat av Ukraina” om de lyckas erövra frontlinjestaden Tjasiv Jar, varnar Donetsks guvernör Vadym Filashkin enligt Sky News.Vi kommer inte att tillåta detta. Soldaterna kommer göra allt som är möjligt, och omöjligt, för att pressa tillbaka de ryska inkräktarna, säger han.

Tjasiv Jar, Donbass, Ukraina. Lite märkligt är att Ryssland har haft folkomröstning i Donetsk med flera län och anser att de tillhör Ryssland trot att stora delar kontrolleras av Ukraina och allt tillhör Ukraina enligt internationella och bilaterala lagar och avtal.

Enligt guvernören har omkring 2500 personer dödats och nästan 5000 skadats i regionen sedan Ryssland inledde kriget i februari 2022. – Ord för att beskriva all ilska som vi känner har förmodligen inte uppfunnits ännu, säger guvernör Vadym Filashkin.

Den 7 maj publicerade ukrainska styrkor i den hårt ansatta staden en video som påstås visa förödelsen, men också frånvaron av ryska soldater, skriver Kyiv Independent.

”Fienden försöker avancera från olika håll, men tack vare enhetens samordnade arbete finns det för närvarande inte en enda ockupant i staden”, skriver armén.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Ryssland kan tränga in i Ukrainas hjärta

  1. Hotet mot Putin består av duman och muslimska stater i dom mindre civiliserade delarna av Ryssland. Och det är ju bara en tids fråga innan Putin blir expedierad med sina egna metoder. Den enda frågan är hur många ryssar som måste dö innan dess.
    KGB är faktiskt otroligt skickliga på att skydda galna mördare som Stalin med fler.

    11
    8
  2. Vi får hoppas att ammunitionen kommer fram i tid till de ukrainska styrkor som bekämpar putteterroristerna.

    25
    13

Kommentera