Talmannen Johnson räddas kvar med bred marginal

USA. Den konservativa representanthusledamoten Marjorie Taylor Greenes försök att avsätta den republikanske talmannen Mike Johnson har misslyckats, skriver AP News, med flera.

Marjorie Taylor Greene och Mike Johnson, båda representerar det republikanska partiet.

Taylor Greene blev ursinnig när Johnson släppte igenom det stora stödpaketet till Ukraina tidigare i vår och kallade hans ledarskap ”patetiskt, svagt och oacceptabelt”. Taylor Greene stod på parlamentets golv och läste en lång lista med ”överträdelser” som hon sa att Johnson hade begått som talman. Kollegor buade i protest.

Marjorie Taylor Greene är en av Donald Trumps största supportrar i representanthuset

Att hon skulle lyckas avsätta Johnson såg aldrig särskilt troligt ut och resultatet i omröstningen bekräftade det. 359 röstade emot att avsätta honom medan 43 var för, av dessa var bara tio republikaner.

Det är andra gången på några månader som republikaner försöker avsätta sin egen talman, en ohörd nivå av partiturbulens med ett drag som sällan sett i USA:s historia.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera