Infantilt och pinsamt

Det är befriande härligt när en invandrare tillrättavisar en annan invandrare på skarpen, vilket sker i en debattartikel i dagens Expressen. Det måste gå runt i huvudet på alla antirasister, för de ord som Mosa Mazroui-Sebdani använder skulle tveklöst kallas rasistiska om Andersson, Pettersson, Lundström och jag använde dem.

Minns ni Barakat Ghebrehawariat, den etiopiske antirasisten som stormade ut från Kulturhuset i Stockholm när det hemska n-ordet användes.

Mosa Mazroui-Sebdani, med rötterna i arabvärlden, är inte nådig i sin kritik mot Ghebrehawariat som han kallar en 40-årig fragil och självutnämnd mångfaldsexpert.

Mazroui-Sebdani pekar på Ghebrehawariat och menar att han besitter en föraktfull inställning till Sverige och oss svenskar och att det överhuvudtaget inte existerar någon strukturell rasism i landet.

I Sverige har vi invandrare fått tillgång till gratis skola inklusive skolmåltider, gratis vård, avgiftsfri tandvård fram till 20 års ålder, barnbidrag, studiebidrag, förmånliga studielån, hemspråksundervisning, högkostnadsskydd för läkemedel, diverse kultur- och föreningsbidrag och blivit uppmuntrade att delta och engagera oss i samhället

Mazroiu-Sebdani avslutar debattartikeln med de sanna orden om att Ghebrehawariat verkar vara ensam om att vara besatt av hudfärg.

Läs den intressanta debattartikeln i Expressen och se framför er hur det snurrar i huvudet på den antirasistiska sfären när en person med rötterna i ett utomeuropeiskt land använder uttryck som till vardags kallas för rasism.

Mer om Barakat Ghebrehawariat:

I augusti 2023 fick han i SVT göra reklam för sin bok ”Får man säga svart?”. I programmet nämner han att det finns en ängslighet i att nämna hudfärg. Var det inte när n-ordet nämndes på Kulturhuset som han lämnade byggnaden?

I oktober 2023 säger han i en intervju med tidskriften Aktuell Hållbarhet att problemen med rasifiering inte försvinner för att vi inte talar om dem och att företagen måste bli modigare i sina diskussioner om hudfärg och ras. Lämnade han inte Kulturhuset för att några var modiga och använde n-ordet?

I november 2023 föreläste han om hudfärg, ras och rasism i skolan.

6 thoughts on “Infantilt och pinsamt

  1. ”När det hemska n-ordet användes”

    Nu var det inte invektivet som forna slavägare eller nutidens rappare använder utan ett som är härlett från det latinska ordet för svart. Klassisk betydelseglidande som används i manipulativt syfte av vänsterblivna.

  2. Konstigt att det är mkt viktigt att tala om hudfärg i vissa samanhang när det i nästa stund är rasistiskt.
    Eftersom vi alla har olika hudfärg så torde det vara logiskt att de som gapar om att vi som är vita är rasister och förtryckare är det samma eftersom dem dömmer vita efter hudfärg

  3. ”De gröna, är det nya bruna”, skriver Johan Westerholm/Ledarsidorna

    Miljöpartiet i Storbritannien har blivit en samlingspunkt för muslimsk fundamentalism och antisemitiska vanföreställningar. Partiet är nu det populäraste partiet bland muslimska väljare och visar på en dramatisk förändring i partisympatierna efter att stödet för Labour har kollapsat.
    I Leeds kommunfullmäktig tar nu en av partiets kandidater plats, och som visar öppet stöd för terrororganisationen Hamas, ett stöd som delas av andra muslimska företrädare för partiet. Det har blivit ett parti som präglas av omfattande judehat. Parallellerna med den svenska klimat- och miljörörelsen är tydlig som har samma utveckling, grönt blir allt mer brunt.

    Johan Westerholm nämner som exempel att Greta Thunberg allt oftare uppträder i sammanhang där det uttrycks stöd till terrorism och antisemitiska vanföreställningar, samt att lektorn i humanekologi vid Lunds universitet, Andreas Malm, uttrycker hat mot Israel, där han beskriver ”väpnade motståndet” i Gaza som ”heroiskt” och att han jublar varje gång han ser en israelisk stridsvagn brinna. Han uppger sig även att ha tagit intryck från samma filosof som Adolf Hitler också påverkades av, nazisten Martin Heidegger, som menade att nazismen kunde gått hårdare fram ändå.
    Malm stödjer Hamas, men säger att hans ”favoritfraktion” är den andra terrorstämplade organisationen PFLP. Talande är också att flera av de elever som Malm undervisar på Lunds universitet har dömts av domstol för deltagande i olika aktioner, som att förhindra biltrafik och andra liknande civila olydnadsaktioner.
    Johan Westerholm:
    ”Den gröna rörelsen är mer och mer uppenbart den tidigare bruna. Med inslag av terror.”
    https://ledarsidorna.se/de-grona-ar-det-nya-bruna/

    12
  4. De ”lättkränkta” färgade människorna, har fått ett effektivt ”vapen” av vänsterfånarna. Genom att dra ”rasistkortet” och yla om kränkning, är det ju sååå synd om dem.
    Ska man ha bort rasismen, måste de ”kränkta” visa ryggrad och inte gnälla, som småtjejer, varje gång, de eventuellt hör ett förfluget ord!

    44

Kommentera