Har Israel attackerat Iran?

UTRIKES. Två israeliska tjänstemän inom försvaret uppger att Israels militär har attackerat mål inne i Iran, rapporterar New York Times och Reuters. Tidigt under fredagsmorgonen har flera medier rapporterat om en sådan attack men uppgifterna har gått isär. Israels militär vill inte ge någon officiell kommentar.

Tre iranska tjänstemän säger samtidigt att en militär flygbas träffats i närheten av staden Isfahan i iranska ilandet. Uppgifterna tillbakavisas av iransk statlig media som menar att de explosioner som hörts är resultatet av att luftvärnet aktiverats och att ”ingen utländsk attack” skett mot iranska städer.

Det kommer uppgifter om att explosioner hörts nära en flygbas i Esfahan i Iran.

Enligt iranska medieuppgifter är explosionerna ett resultat av att Irans luftförsvarssystem har aktiverats.

Enligt amerikanska medier som hänvisar till anonyma källor har Israel inlett en vedergällning efter Irans attack mot Israel natten till söndag 14 april. Uppgifterna har inte bekräftats av Israel eller Iran.

-Pettersson hör att vissa påstår att drönarna avfyrats inifrån Iran, det skulle betyda att Israel kan ha soldater eller troligare samarbetspartner på plats i landet. Hur som helst verkar attacken mycket begränsad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Har Israel attackerat Iran?

  1. Nä Israel har inte gort något däremot har jihadistern skjutit ned ett transport flyg lastat med sprängmedel i ågon stad.
    Jugeför som smällen i Bergut.

  2. Uppenbarligen har de kedjerökande iranierna inte fattat att man röker inte vid ammunitions- eller bränsledepåer.

    14

Kommentera