Vem som helst slår inte kvinnor, utlandsfödda mycket kraftigt överrepresenterade

BROTTSLIGHET. De senaste dagarna har det debatterats mäns våld mot kvinnor som det görs med jämna mellanrum. Hittills i år misstänks minst tolv kvinnor ha mördats. I åtminstone nio av fallen var den misstänkte gärningsmannen en partner eller expartner.

Nu får regeringen kritik från flera håll för att den bryr sig för mycket om skjutningar och droghandel, och för lite om mäns våld mot kvinnor. Socialdemokraternas jämställdhetspolitiska talesperson, Teresa Carvalho, menar att våldet är ”den yttersta konsekvensen av att vi lever i ett ojämställt samhälle”. S kräver en kriskommission mot kvinnovåld, skriver Expressen.

Den tidigare jämställdhetsministern Märta Stenevi (MP) menade att samhället ”fostrat män och pojkar att slå”. Och Jämställdhetsmyndigheten lyfter fram normkritik som en av de främsta metoderna för att stoppa våldet.

-Pettersson förstår inte jämställdhetsmyndigheten eller normkritik, jag tycker man ska behandla alla människor lika och vara artig mot kvinnor och män och inte mörda eller slå någon.

Om nu morden och misshandeln beror på dålig jämlikhet varför mördar män fler män än kvinnor, varför misshandlas fler män än kvinnor av män?

Som jag sagt i många år, vi behöver inte fler kriskommissioner eller andra myndigheter. Vi behöver inte kritik mot normer. Vi behöver färre kriminella och att gamla normer följs.

När det gäller kvinnomisshandel och mord på kvinnor är utrikesfödda män mycket kraftigt överrepresenterade och utrikesfödda män är överrepresenterade när det gäller mord och misshandel av män. Vi behöver färre män från Mellanöstern och Nordafrika för att lösa en stor del av problemet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Vem som helst slår inte kvinnor, utlandsfödda mycket kraftigt överrepresenterade

  1. Då är det inte undra på att alla kvinnor blir ständigt misshandlad och mördad av sina män just i islamistisk-dominerade länder staterna som till och med har tillåtit män att ”hårt bestraffa”sina kvinnor utan risk för att männen själv ska bli åtalad och fälld för våldsbrott mot kvinnor i dessa länder då kan man förstå att kvinnorna inklusive flickor som är barn upplever ett rent helvete i dessa islamistisk-dominerade länderna som praktiserar den strängaste formen av sharialag ,och därför borde allmänheten i Sverige upplysas om att sharialag är en lag som i praktiken går ut på att trakassera och förtrycka kvinnor och flickor och som helst inte ska finnas i Europa inklusive Sverige, Enbart ciliviserade normala rättsliga lagar ska råda i Europa inklusive Sverige Vårt land ska inte påtvingas sharialag.

  2. Våld i hemmet är ett problem i kulturer med muslimsk majoritet.
    Kvinnor som är utsatta för våldsamma män, utsätts även för social påtryckning, att de ska underkasta sig och varken söka fly eller väcka åtal. Många länder med sharialagar vägrar dessutom att åtal väcks vid fall om kvinnomisshandel, överväger inte ens att ta upp sådana ärenden till granskning.

    I Pakistan hävdar regeringsrådet att enligt Koranen och Sunnah har män rätt att slå ”olydiga fruar lätt”, eftersom ”det inte går att ompröva Koranen”. 90 % av gifta pakistanska kvinnor, uppger att de blivit misshandlade sparkade och slagna av sina män.
    I Libanon hävdar organisationen KAFA, som kämpar mot våld mot kvinnor, att 75% av alla libanesiska kvinnor har utsatts för våld av män eller av manliga släktingar.
    I Iran har 66 % av kvinnorna redan under första året av äktenskapet, blivit utsatta för våld, antingen av sina män eller av sina svärföräldrar.
    I Gaza hade 50% av 120 kvinnor som intervjuades utsatts för våld i hemmet.
    I Turkiet uppger 40 % av kvinnorna att de hade utsatts för våld från sin make.
    I Egypten har 33 % av kvinnorna utsatts för fysiskt våld i hemmet och 85 % har upplevt sexuella trakasserier.
    I Förenade Arabemiraten ger strafflagen män rätt att ”tukta sin fru”, så länge som misshandeln inte överskrider en ”viss gräns”, föreskriven av sharia, …osv
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Islam_and_domestic_violence

  3. Vänsterns ”mäns våld mot kvinnor” är effekten av deras egen idealism – att ha fri invandring. Problem som tidigare var försumbara är idag ett realistiskt faktum.
    Stenevis påstående är just effekten av hennes egna idealism och handlande. Förmodligen har det gått upp för henne och då insåg hon det ohållbara och avgick, denna tokkärring.

  4. Det är väl känt vilka det är misshandlar kärringarna.
    Problemet är att kvinnor vill inte avstå från sina toyboys. Kåk farare och ligister går massa beundrarbrev farliga män är polis hos det svaga könet. Och det besvärande är att väldigt nöjda med män som slår dom ..
    Och ännu intressantare är att vi fått en kvinna till polischef och det första som besvärade henne är att toyboysen spöar kärringarna. Sprängningar och djutningar tycks vara av sekundär betydelse.
    Genus sossialismen har spridit sig så långt att statsministern styrs av kvinnlig präst hans fru.

    3
    2
  5. Huruvida det är arv eller miljö som gör personer från vissa områden eller vissa religioner mer benägna att bruka våld, inte minst mot svagare, låter jag vara osagt. Lösningen är inte att integrera dem. Lösningen är att isolera dem. I deras hemländer. Människors lika värde, som förövrigt är en grov felöversättning, gör att vissa inte kan skilja på dikt och verklighet. Bara när man ser problemet kan man börja lösa det.

    24
  6. Jag hade bestämt mig för att sluta rösta men så har de startat Folkilskan! Att det ska vara så svårt att bestämma mig.

    12
  7. Man får ju inte dra alla över samma kam, sägs det ju. Men här går det tydligen för sig. ”Mäns våld” ??? Och dessutom stämpla all världens kriminella som ”svenskar” !!! Det påstås ju att det bara är en liten del av de importerade berikarna som härjar omkring. Men ALLA män ska tydligen anklagas för misshandel och våldtäkt ???
    Bara svammel, som vanligt !!!!!!!!

    39
      • Det finns en väl beskriven diagnos för det. Det kallas Hybristofili och förklarar hur massmördare får säckvis med beundrarbrev från kärlekskranks kvinnor. Troligen också förklaringen till varför en majoritet av Svenska kvinnor röstar för massinvandringspartierna.

  8. Mäns våld mot kvinnor är ett retoriskt grepp för att skuldbelägga en befolkningsgrupp, det vill säga halva Sveriges befolkning. Allt för att öka det politiska inflytandet åt radikaliserade kvinnoförbund. Dessa kvinnor har inget intresse av att stärka demokratin utan det handlar ytterst om kvotering till politiska poster. Kvinnoförbunden inom riksdagspartierna är enbart till för att öka partibidragen och således har det inget med jämställdhet att göra. Jämställdhet uppnås enbart genom att arbeta tillsammans. Radikaliserade kvinnor har enbart ett självändamål i hur de framställer vårt samhälle. PK-ismen är på väg att kväva vårt samhälle där jämställdhetsfrågan bara är en del av eländet.

    35
  9. Helt vanligt vänster livet sossegnäll för att förskjuta fokus från vad deras politik ställt till med…mer återvandring nu o färre gnällsossar.

    46
  10. ”Vi behöver färre män från Mellanöstern och Nordafrika för att lösa en stor del av problemet.” säger Pettersson. Jag håller med. Detta gäller inte bara för mäns våld mot kvinnor utan det gäller för i princip samtliga problemområden i vårt samhälle.

    56
  11. Magdalena ska komma med SJUKT bra politik . Det är bra . SJUK politik har sossarna öst över oss i 40 år . Skulle tro att hon meddelar att hon blivit SVERIGEDEMOKRAT på heltid .

    46

KommenteraAvbryt svar