Romskt förbund krävs på drygt sju miljoner

INSÄNDARE. Till dags dato har MUCF, Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor, krävt tillbaka sammanlagt 7.104.771 kr från Romska ungdomsförbundet och Romska kulturcentret av dom över 31 miljoner som föreningarna fått under årens lopp.

Inredning Erland Kalderas villa

Om dom åtta ärendena som nu utretts av MUCF kan man läsa på deras hemsida under rubriken bidrag.

Gå längre ner på sidan så presenteras dessa utredningarna mer ingående med exakta siffror på återkraven.

Hur det är med eventuella återkrav från Allmänna arvsfonden som under årens lopp betalat ut 33 miljoner samt Statens kulturråd som betalat ut 13 miljoner vet jag idag inget om men man får väl hoppas att även dom har ställt krav på återbetalning.

Man får väl hoppas att vidare utbetalningar till dessa båda föreningar har stoppats för all framtid och att dom myndigheter som består av tretton större bidragsgivare samt ett antal mindre organisationer nu är mer försiktiga när det gäller utbetalning av bidrag till romska föreningar. I varje fall dom föreningar där den aktuella familjen på något sätt är inblandade.

Polisens kartläggning visar att den aktuella familjen under åren 2005 till 2020 fått sammanlagt 111 miljoner utbetalt till sina föreningar.

Jag kan bara hoppas att det vidlyftiga leverne familjen levt under dom snart 20 åren jag bott granne med dom nu har stoppats.

Efter uppgifter jag fått från en säker källa som jag inte vill uppge så har även andra romer reagerat på den aktuella familjens bidragsbedrägerier och familjen leverne ses inte med blida ögon av andra romer.

Säkerligen är inte det sista ordet sagt i denna bedrägerihärva som om det inte är det största som skett i Sverige så är det i varje fall ett av dom största vilket ju summorna som utbetalats talar sitt tydliga språk.

Sandor Herold, Malmö

***

TIDIGARE 2023-09-20 Romskt förbund utreds för bedrägeri

ZIGENARE. Polisen har inlett en förundersökning gällande grovt bedrägeri mot Romska ungdomsförbundet, enligt Dagens Nyheter. Föreningen uppges också krävas på återbetalning av över en miljon kronor i bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

I en rad granskande artiklar har avslöjats att svenska myndigheter betalat ut över 100 miljoner kronor till föreningar kopplade till den romske aktivisten Erland Kaldaras Nikolizsson. Dessa föreningar har haft stora felaktigheter i bokföringen och medlemsregistren.

-Pettersson vet att man inte ska säga eller skriva zigenare, men det är inte jag som förstört zigenarnas varumärke och kvalitéten blir inte bättre för att de byter namn.

Om zigenare på bloggen…

***

TIDIGARE 2023-07-02 Zigenarhövding bakom fejkade medlemslistor som gett miljoner i bidrag

ZIGENARE. Malmöbaserade Romska ungdomsförbundet, som i veckan polisanmäldes av MUCF, påstår sig bestå av ett fyrtiotal föreningar. Men en nedlagd polisutredning visar hela föreningar som inte existerar.

Sydsvenskan

Som ordförande för Romska ungdomsförbundet var människorättsaktivisten Erland Kaldaras en skarp kritiker av Skånepolisens olagliga registrering av romer som avslöjades för tio år sedan, rapporterar Sydsvenskan bakom betalvägg.

Erland Kaldaras har samtalat med dåvarande statsministern Stefan Löfven, fått pris av kungen och suttit i regeringens romska referensgrupp. Ingen annan folkgrupp har fått så mycket positiv särbehandling som zigenare ändå ser det ut som det gör och det är inte jag som förstört zigenarnas rykte, det är de bra på själva.

-Pettersson minns när romregistret diskuterades och en polis sade att polisen förde inte romregistret för att de registrerade var romer utan av andra anledningar…

Återigen de människor som kallat sådana som varnat för detta för rasister och gjort detta möjligt borde åtalas för medhjälp till bedrägeri. Tänk också på att zigenarna inte är ensamma. Vi har ABF och mängder med etniska föreningar som hoppat på bidragskarusellen bara för att det går och är lätt.

Kungen och drottningen träffar zigenarhövdingen Erland Kalderas

***

TIDIGARE 2023-07-01 Aktivist polisanmäld av myndighet – bidrag till zigenare stoppas

ZIGENARE. I mer än två decennier har människorättsaktivisten Erland Kaldaras drivit projekt med syfte att hjälpa den romska minoriteten. Efter fyra nedlagda polisutredningar mot honom har flera bidragsgivare tittat närmare på hans verksamhet – och i ett fall gjort en polisanmälan, rapporterar Sydsvenskan, bakom betalvägg.

Polisens utredningar visar att familjen Kaldaras Nikolizsson huvudsakliga inkomstkällor är nio romska föreningar. 111 miljoner under 15 år är 7,4 miljoner om året och herr Kaldaras är långt ifrån ensam.

-Pettersson tycker att de människor som kallat dem som varnat för rasister och gjort detta möjligt borde åtalas för medhjälp.

En av Erland Kaldaras villor i Malmö. Han har minst en till bredvid denna. På denna adress är åtta Audi, BMW och Mercedes registrerade.

TIDIGARE 2023-06-27 Romska ungdomsförbundet polisanmält

BROTTSLIGHET. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) polisanmäler Romska ungdomsförbundet och dess företrädare. Detta sedan en granskning har kunnat visa på stora felaktigheter i bland annat föreningens bokföring.

Erland Kaldaras Nikolizsson på Romska Ungdomsförbundet. Foto: Fredrik Sieradzki

I ett pressmeddelande skriver MUCF att de misstänker att Romska ungdomsförbundet lämnat in oriktiga uppgifter och förmått myndigheten att betala ut felaktiga bidrag. MUCF anser även att föreningen brutit mot god redovisningssed.

Slutligen handlar det om misstänkt korruption som rör företrädarna i organisationen, säger Mari Pettersson-Hallberg, chef för avdelningen för statsbidrag på MUCF.

-Pettersson säger att en polisanmälan mot romer är snudd på rasism. Alla kan göra fel och tjäna några miljoner av misstag…

Om Romska ungdomsförbundet på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Romskt förbund krävs på drygt sju miljoner

  1. När jag växte upp i en lioten ort i småland så visste alla att zigenare var kriminella skräpmänniskor. Hur mycket koppar har de inte stulit från SJ? Mitt företag har SJ och SL som största kunder och där berättas (under sekretess såklart) att ”nedriven ledning” kan vara träd med tung snö eller stormknäckta träd, men oftast så är det zigenare!

  2. Det står många före i kön av bedragna som vill ha tillbaka sina pengar av den familjen- restauranger, hotell, SPA-anläggning och ett par möbelinköp på faktura också. Kanske kan kronofogden hitta någon bil eller klockor/smycken?

    25
  3. Sossedrottningen i Malmö nöjer sig säkert med en springnota på 7 millar .
    Och att ingen skriver eller pratat om hur Sossarna hanterat våra skattepengar .
    Hur många korrumperade kommunalare är inblandade ?
    Schysst sånt pratar inte en maktkåt sosse om .
    Makt kostar .
    Både pengar och moral .

    37

KommenteraAvbryt svar