Facket stoppar 35 nya laddstationer för Tesla

ARBETSMARKNAD. IF Metalls strejk mot Tesla har pågått sedan den 27 oktober 2023 och är den längsta lagliga strejken på 80 år i Sverige.

Teslas laddstationer är populära hos alla, så strejken drabbar nu alla elbilsägare.

Strejken har haft liten effekt på serviceverkstäderna och leveranserna av nya bilar. Men nu tycks facket ha hittat ett annat sätt att försöka stoppa Tesla.

Genom Sekos och Elektrikerförbundets sympatistrejk stoppas 35 nya laddstationer, uppger Dagens Arbete. Bara i år skulle 20 stationer ha öppnats. Stationer som är öppna för ägare till alla elbilsmärken. 

Inga nya stationer kopplas in till elnätet. En nybyggd station i Ljungby står nu helt övergiven.

Stoppet för att koppla in nya laddstationer är en blockad som Tesla inte klarar att gå runt. Elnätsägarna har monopol och ingen annan får jobba på deras nät. 
Jag ser det som en omöjlighet att runda det här. Kollektivavtalsteckningen bland elnätsbolagen är hög. Många av bolagen ägs ju av kommunerna och där finns i regel kollektivavtal, säger Janne Halvarsson, gruppchef på Seko Mellannorrland, till Dagens Arbete

-Pettersson skulle inte bli förvånad om Tesla lyckas runda facket nu också. Annars får Tesla bussa Greta på facket eller börja driva laddstationerna med diesel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Facket stoppar 35 nya laddstationer för Tesla

  1. Det blir tårta och hånskratt bland ”fittmössorna”. Att det drabbar skattebetalande svenskar och som även kan vara betalande medlemmar i pamparnas fack har ingen betydelse.

  2. I slutändan så drabbar detta oss vanliga iom fackets idioti man kan gapa om Teslas ovilja att låta facket komma in men facket strider inte för sina egna på golvet utan för sina höga löner och vissa går på vad dessa stollar i borgen tycker.
    Fick löneökning på 100kr/månad ett år men hyran,maten och elen gick upp 4ggr så mkt.
    Sen att höja sina egna löner skäms man inte för med bra mkt mer än vad en på golvet får fy fn för dessa giriga fackpampar

    24
    2
  3. Facket har äntligen huggit rejält i sten.
    Dags att fira med en iskall skumpa.
    Finns det någon som är stolt över sossarna, Baudin kanske?
    När Anderssonskan prioriterade mellan sjukvården och PKK, gick 3,3 miljarder till PKK.

    49
    1
  4. Bra gjort , att stoppa utbyggnaden av elstolpar .
    Helt i linje med att stänga ner Sveriges väl fungerande energiförsörjning .
    Det är så Sossarna och Fackföreningar vill bygga landet .
    Hittills har det inte gått så bra, men förtjänsten kommer senare .
    Som en känd Socialdemokratisk tänkare uttryckte det .

    47
    2

KommenteraAvbryt svar