Afghaner misstänkta för väskmord i Stockholm

BROTTSLIGHET & INVANDRING. En 37-årig man från Stockholmsområdet hittades i söndags (10 mars) avliden i en väska utomhus på Värmdö utanför Stockholm. En 19-åring är anhållen misstänkt för mord. En man och en kvinna är häktade i sin utevaro för mord och grovt gravfridsbrott. Hela kroppen är påträffad i en del, men den är allvarligt skadad.

Anders Gustaf Dalman, skarprättare, borde kallas in lite oftare.

Offret har identifierats som en 37-årig manlig kurd från Irak. Mannen ska ha polisanmälts som försvunnen av bekanta dygnet innan väskan påträffades.

19-åringen som begärts häktad idag är Saeed Waziri, född 2004, medborgare i Afghanistan och skriven i Avesta. Häktningsförhandlingar hålls idag.

Mannen, 23 och kvinnan, 24, som häktats i sin utevaro är också afghanska medborgare. De är internationellt efterlysta. Motivet till mordet kan vara hämnd. Brottsoffret från Irak var anmäld för flera fall av våldtäkt och misshandel av kvinnan.

  • Wajiha Korashi, född 1999, kvinna, medborgare i Afghanistan, skriven i Nacka.
  • Farid Vaziri, född 2000, man, medborgare i Afghanistan, skriven i Nacka.

Den efterlysta kvinnan har två små barn. Var de befinner sig vet man inte, och åklagare har inte velat kommentera om de misstänks vara tillsammans med det efterlysta paret.

Målnummer i Nacka tingsrätt: B 1951-24

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Afghaner misstänkta för väskmord i Stockholm

  1. Frågan är om vi ska slänga ut pengarna på att döma och fängsla dem eller bara göra det enkelt för oss och konfiskera alla deras tillgånger för att sedan utvisa dem på livstid.

    Det var ingen svensk som mördades utan vi kan se det som ett olycksfall i arbetet då alla inblandade var kriminella kulturberikare.

    Dessutom kan vi utvisa deras släktingar som finns i landet då de uppenbarligen umgåtts med kriminella individer.

    33
    1

KommenteraAvbryt svar