Läget är bättre – Ryssland har hejdats

UKRAINA. Ukraina har hejdat Rysslands framfart. Det säger president Volodymyr Zelenskyj i en intervju med franska tv-kanalen BFM.

Deras armé förlorar ett stort antal ur sina viktigaste enheter, säger han.

Kyiv har under de senaste månaderna förlorat mark till Ryssland i främst östra Ukraina. Bakslagen har kopplats samman till att det militära stödet från USA har fastnat i den amerikanska senaten.

Jag kan ge er färsk information: Situationen är mycket bättre nu än under de senaste tre månaderna, säger Zelenskyj utan att vara mer specifik.

Ryska förluster 2022-02-24 till 2024-03-11. Uppgifterna kommer från Ukraina

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Läget är bättre – Ryssland har hejdats

  1. Att Ukraina har mycket överraskande kör med en taktik som går ut på att mosa ner Ryska Flottan,Ryska Flyget,samt Ryska Artilleriet är ett solklart bevis på att Volodymyr Zelenskyj har kommit på knep att rejält läxa upp Rysslands president Vladimir Putin och hans kumpaner i Kreml och snart lär nog flera drönare slå till mot ryssarnas internet,energiförsörjning,transportsektor med mera som utnyttjas av Ryska väpnade styrkorna inklusive Ryska säkerhetspolisen FSB/KGB, och specialenheten Spetznaz med flera som leds av Vladimir Putin och allt fler Ryska fängelseanstalter inklusive Ryska Ungdomsanstalter plus Ryska GULAG-läger töms på folk som tvångsrekryteras till Ryska Armen som utnyttjas till kanonmat och kanonmaten blir ett lätt byte för Ukrainska Armen och det är bara en tidsfråga innan Japan blir sugen på att nafsa i sig Kamtjakahalvön,Ögruppen,Kurilerna och Nordöstra Sibirien och att Kina och Mongoliet vill ha delar av mellersta Sibirien och att islamistisk organisation vill upprätta ett fritt Turkistan i ett område i Ryssland som gränsar mot Kazakstan,och Kina och Tadjikistan,Uzbekistan,och att separatister i Ryssland börjar resa sig mot Putins välde och förklarar Ingemanland,Ryska Sameland på Kolahalvön samt Jakutien,Bashkortostan,Tjuvasjien,Udmurtien med flera som fria stater och att krimtatarerna reser sig och kasta ut dom från Krimhalvön och utropar fria krimtatariska republiken Taurien som fri stat och nationalister i Ryssland utropar fria Ryssland och hissar upp vit-blå-vita flaggan och tvingar Vladimir Putin att via val utropa ny Rysk fri regering och ny president som vill ha mer vänskapliga kontakter med omvärlden.

    6
    2
  2. Jag tycker inte de små frontändringarna i Ukraina längre är det viktigaste. Det viktiga är att Ukraina har tillräckligt med ammunition för att stoppa ryssarna medans Ukraina med drönare och missiler slår sönder hela den ryska infrastrukturen och särskilt oljeindustrin.

    36
    9
    • Ryssarnas flotta, flygvapen och pansarförband mals också sakta men säkert ner av Ukraina. Det blir snart lätt som en plätt för Kina att ”befria” Rysslands östra delar om de vill…?

      27
      6
    • Finns anledning att anta att detta är Putins sista strid ..om man ser på resurserna som går åt verkar det som ett skolexempel som sista ansträngningen innan man inser att faktiskt förlorat och katastrofen är tottal ..
      Med andra ord zelenskys seger fullständig och möjligheten att ruinera Ryssland d är tottal

      7
      2

KommenteraAvbryt svar