Anhållna kopplas till terrorgruppen IS i Somalia

TERRORISM. Personerna som greps och anhölls efter torsdagens insats i Tyresö har kopplingar till terrorgruppen IS i Somalia, uppger Säkerhetspolisen.

Här provsitter islamisten och bedragaren Waberi (M) en Jas Gripen

Fyra personer sitter anhållna misstänkta för grovt vapenbrott och förberedelse till terroristbrott. Enligt Säpo tillhör samtliga en grupp inom den extremistiska och islamistiska miljön och det kan bli fler gripanden. De har också kopplingar till gängkriminalitet och två av de gripna är tidigare dömda för brott.

Nu jobbar vi med beslagtaget material otroligt intensivt och levererar och rapporterar till åklagaren, säger Fredrik Hallström, operativ chef.

Sveriges muslimska förbund riskerar att mista sitt statsbidrag efter gårdagens terrortillslag i Tyresö, rapporterar P4 Stockholm. Det skulle i så fall drabba omkring 70 muslimska föreningar och församlingar runt om i landet.

– När Pettersson hör om islamister och Somalia tänker jag på den före detta moderate riksdagsmannen Abdirizak Waberi, som tidigare var rektorn för Römosseskolan döms för grov förskingring av mer än 12 miljoner skattekronor med mera. Waberi lade svenska skattepengar på horor i Thailand och skickade pengar till islamister i Somalia.

Jag hoppas Waberi sitter inlåst idag. Han dömdes till 4,5 års fängelse av tingsrätt och hovrätt. Jag har skrivit om Waberi i drygt tio års tid, jag har kontaktat honom och Moderaternas kansli och frågat var han har sin lojalitet. I Sverige, Somalia eller islam men inte fått något svar. Waberi satt i försvarsutskottet samtidigt som Sverige had trupper i Somalia. Det är som att tigga om problem.

Det är märkligt att muslimska föreningar, församlingar och andra organisationer får en enda krona i bidrag i Sverige. Inte en enda av dem uppfyller villkoren om demokrati och jämlikhet.

Lyssna på Waberi. Han har varit rektor och moderat riksdagsledamot och suttit i försvarsutskottet.

https://petterssonsblogg.se/wp-content/uploads/2018/09/waberi.mp4
https://petterssonsblogg.se/wp-content/uploads/2020/02/mona-walter-i-rinkeby.mp4

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Anhållna kopplas till terrorgruppen IS i Somalia

  1. Ja, vad var det vi sa ! Moskéer är synonymt med Stridslednings-centraler. Så sant som det är sagt. Bara för Säpo att rensa upp bland de övriga också.

    22
  2. De galna svenskarna delar ut miljoner i bidrag till organisationer och föreningar som planerar död och förstörelse bland svenskar. Detta faktum måste benämnas galenskap. Glöm inte, islam är en politisk våldsideologi på samma sätt som nazism och kommunism och deras mål är världsherravälde som skall uppnås genom våld, förtryck och terror.

    28
  3. ISLAMISM = TERRORISM

    Att det är svårt att fatta att islamism INTE är förenligt med västs värderingar!

    Islamism står för ONDSKA, TERROR, INTOLERANS, HAT, ……

    När skall de goda och naiva idioterna vakna och förstå vad de välkomnat i Sverige??
    Troligen aldrig!

    34
  4. Om islamistiska terrornätverk i Sverige skrev redan för 6 år sedan, Magnus Sandelin, som är ordförande för stiftelsen Doku .

    Det är en lång och utförlig redogörelse,
    …t.ex. att på 1990 talet besöktes Sverige regelbundet av al-Qaidamedlemmen och strategen Abu Musab al-Suri, vars idé var ett globalt jihad som utförs av enskilda individer och små celler, en taktik som terrororganisationen Islamiska staten har tillämpat kraftfullt i väst de senaste åren.

    Flera andra ledande personer inom islamistiska terrornätverk har också bott i och verkat från Sverige, så har t.ex. den somaliska terrorgruppen al-Shabaab rekryterat såväl ledare som fotfolk från Sverige. En av dessa är Hassan Guleed, som fick asyl och bodde i Sverige under tre år efter att ha blivit nekad asyl både i Tyskland och i Nederländerna. Här blev han rekryterad av en imam i en somalisk moské och åkte sedan till Somalia där han blev medlem av den islamistiska organisationen al-Ittihad, som var en föregångare till al-Shabaab. Ytterligare en person från Sverige som avancerat till al-Shabaabs absoluta toppskikt är Sheikh Abdulkadir Mumin. Han var bosatt i Göteborgsstadsdelen Hjällbo på 1990-talet och en bit in på 2000-talet.

    Parallellt med den här snabba utvecklingen har också extrema budskap från Islamiska staten blivit allt mer normaliserade i vissa kretsar och har de senaste åren uttryckts mer öppet än tidigare bland många ungdomar i Sverige, och våldsbejakande islamister har under täckmantel bedrivit verksamhet i syfte att rekrytera unga. Föreningar, moskéer och evenemang kopplade till den salafistiska miljön är en viktig infrastruktur för den jihadistiska miljön i Sverige. Som t.ex. i stadsdelen Lövgärdet i Göteborg, där personer ur den jihadistiska miljön bildade en förening med namnet Lövgärdets idrotts och kulturförening. Lokalen fick man hyra från det lokala bostadsbolaget. En muslimsk förening i Stockholmsområdet ordnade på motsvarande sätt en studiecirkel om islam under ledning av en terrordömd imam med öppna sympatier för al-Qaida, och lektionerna hölls i en av kommunens lokaler.

    De senaste åren finns också exempel på organiserad ekonomisk brottslighet med personer från jihadistmiljön, samt flera exempel på personer inom den jihadistiska miljön med kopplingar till organiserad kriminalitet och som hjälper terrorister med kontakter, vapen, pengar och transportmöjligheter, som kan få en avgörande betydelse för att terrorattentat ska äga rum.
    “Vad vet vi om islamistiska terrornätverk i Sverige?“:
    https://timbro.se/integration/vad-vet-vi-om-islamistiska-terrornatverk-sverige/

    27

KommenteraAvbryt svar