Danmark lägger ned Nord Stream-utredning

SABOTAGE. Utredningen av sprängningar vid gasledningarna Nord Stream 1 och 2 läggs ned även i Danmark. Liksom i Sverige slår man fast att man inte har jurisdiktion i frågan.

”Myndigheterna kan mot bakgrund av utredningen nå slutsatsen att det var tal om avsiktligt sabotage av gasledningarna. Det bedöms samtidigt inte finnas det underlag som krävs för att lagföra saken i Danmark”, meddelar Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

Där står det att utredningen har varit omfattande och komplicerad. Den har skett i samarbete med den danska säkerhetspolisen PET.

”PET följer fortsatt utvecklingen av hotbilden och utför tillsammans med andra berörda myndigheter åtgärder som anses nödvändiga för att skydda Danmarks kritiska infrastruktur”, heter det i myndigheternas utskick.

I slutet av september 2022 upptäcktes fyra läckor på gasledningarna Nord Stream 1 och 2, som går från Ryssland till Tyskland längs Östersjöns botten.

Två av läckorna var i svensk ekonomisk zon, nordost om Bornholm, och två i dansk ekonomisk zon, sydost om Bornholm. Länders ekonomiska zon är inte detsamma som territorialvatten.

Seismiska mätningar visade att explosioner ägt rum i havet innan läckorna hittades och omkring två månader senare bekräftade den svenska åklagaren att ledningarna hade utsatts för medvetna sprängningar.

Om Nord Stream på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Danmark lägger ned Nord Stream-utredning

    • Japp och de använde skrotade norska fartyg för att fjärrutlösa sprängladdningar med radiosändare, på 80 meters djup.

      Denne ”erkände” journalist ska nog fortsätta med sin pension för hans patetiska försök att skriva teknothrillers faller platt till marken med alldeles för många logiska hål i berättelsen och omöjliga händelser.

      Men vi kan ju nu konstatera att han antagligen hela tiden varit moskovit som framfört Moskvas berättelse även när han var aktiv journalist.

      9
      5
      • Det jag har inte fattat om detta sabotage är att varför dess utförande skulle behöva vara någonting jättekompliserad❓

        Ja, visserligen behövde man en båt, ett par ton sprängmedel och några tändhattar, men det hela hade kunnat utföras kanska enkelt och kanska billigt från ytan av civila individer. Så, det vore viktigt att publiken skulle få veta vilken slags professionel sprängmedel eller militärä bomber och andra grejer användes vid sabotaget.🚯 Att varken svenskar eller danskar säjer något om fyndigheterna från botten antyder att dom hittade bevis pekar mot någon stat man politiskt sympatiserar eller lyder i Sverige och Danmark❗

        2
        8

KommenteraAvbryt svar