Elsa Widding lämnar sitt nya parti efter elva dagar

INRIKES. Elsa Widding blev riksdagsledamot för Sverigedemokraterna efter valet 2022, men valde förra våren att lämna SD för att i stället fortsätta som oberoende riksdagsledamot.

Elsa Widding Pressbild

I mitten av januari meddelade den politiska vilden att hon hade hittat sitt nya parti i vaccinskeptiska Mänskliga rättigheter och demokrati (Mod). Nu – endast elva dagar senare – väljer hon att lämna även det partiet.

”I en förhoppning att snabbt samla dessa människor och kämpa för att bevara våra mänskliga rättigheter i den transformation av samhället som nu pågår valde jag att ansluta mig till partiet Mod”, skriver hon i ett pressutskick.

”Efter bara några dagar stod det dock klart att jag inte hade gjort min hemläxa ordentligt vad gäller partiet. Jag har i dag därför valt att lämna Mod”, fortsätter hon.

Partiet Mod bildades under coronapandemin i protest mot vaccinkrav.

-Pettersson gillade Elsa Widding när hon höll sig till energi och klimatpolitik. Men nu verkar det lite instabilt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Elsa Widding lämnar sitt nya parti efter elva dagar

  1. Jag tycker att Elsa har rätt, vad ska vi ha våra 349 politiker i riksdag och regering till när de hela tiden lämnar över all makt till korrupta utländska organisationer som WHO, WEF, FN, EU & nu även Nato, varför ska de 349 då sitta på sina feta rövar och tillskansa sig skattemedel som höjs varje år med 4000kr/månad = 48 000kr/år till storgrisen och smånassarna får nöja sig med 3000kr/månad = 36 000kr/år? De jobbar ju inte för Sverige längre, de protesterar aldrig mot dessa organisationer utan skriver på avtal hej vilt utan att tänka sig för vad konsekvenserna kan orsaka, ingen av dessa 349 idioterna har konsekvenstänk, förmodligen kommer någon att yttra så småningom ”tänkte inte på det, eller vi har varit naiva” när det är försent.

  2. Elsa Widding skriver att hon gick med i partiet Mod för att hon vill bevara våra mänskliga rättigheter, att hon är emot att WHO förvandlas till en överstatlig myndighet, i stället för ett rådgivande organ som det är nu:

    Elsa Widding:
    Sveriges suveränitet är hotad,
    “WHO försöker ta makten – Vad gör regeringen?“
    Genom en radikal utvidgning av WHO:s befogenheter är Sverige på väg att överlämna sin suveränitet och självbestämmande till WHO och ger organisationen en aldrig tidigare skådad makt, som när som helst och utan motivering kan upphäva våra grundläggande rättigheter och totalrevidera vår inhemska nationella konstitution.“
    https://www.mynewsdesk.com/se/elsa-widding-ab/blog_posts/who-foersoeker-ta-makten-vad-goer-regeringen-116918

    WHO:s generalsekreterare Ghebreyesus är upprörd över den fria debatten, där alla inte längre är så säkra på att man vill skriva över sina nationella befogenheter på WHO, och han utslungar anklagelser om att det beror på att det är tillåtet att tycka olika:
    https://samnytt.se/whos-plan-pa-global-makt-riskerar-falla-samman-generalsekreteraren-skyller-pa-desinformation

    19
    • Jag tycker att Elsa har rätt, vad ska vi ha våra 349 politiker i riksdag och regering till när de hela tiden lämnar över all makt till korrupta utländska organisationer som WHO, WEF, FN, EU & nu även Nato, varför ska de 349 då sitta på sina feta rövar och tillskansa sig skattemedel som höjs varje år med 4000kr/månad = 48 000kr/år till storgrisen och smånassarna får nöja sig med 3000kr/månad = 36 000kr/år? De jobbar ju inte för Sverige längre, de protesterar aldrig mot dessa organisationer utan skriver på avtal hej vilt utan att tänka sig för vad konsekvenserna kan orsaka, ingen av dessa 349 idioterna har konsekvenstänk, förmodligen kommer någon att yttra så småningom ”tänkte inte på det, eller vi har varit naiva” när det är försent.

      21
  3. Hon trodde nog att fakta gäller i den politiska debatten.

    Nu kan vi utomstående amatörer se att det gäller inte längre ens bland så kallade forskare på universitet och högskolor som det var på den tiden då hon tog sin examen.

    Nu gäller det att skapa egen makt genom egoism och woke (vad det nu betyder?). Bra exempel är raden av språkrör som just nu är i fulländning.

    För att inte nämna utan rysningar att Lorentz Tovatt fått anställning som programchef för Hållbar Energi på Sustainable Innovation.

    19
  4. Elsa är alldeles för rak, ärlig, saklig och påläst för det politiska rävspelet.
    Har det någon enda gång funnits en energiminister som besuttit kunskaper över grundskolenivå ? Där skulle hon kunnat göra en avsevärd skillnad, men de övriga i riksdagen klarar tyvärr inte en person befriad från fula påhopp och undanflykter.

    79
  5. Hon är helt enkelt ingen politiker! Hade en ärlig ambition att stå emot dårskapen (klimatfrågan) men förstod nog inte att våra politiker inte är som andra, normala människor.
    Ett pärlband av figurer som kör sin egen agenda – bara det gynnar dem själva.

    77
  6. Ja personligen före dra ja politiker som drivrutiner din egen agenda då behöver ja bara funder på personens vilja. .
    Det är ju faktiskt besvärligt att rösta på partin där åsikten varierar från dag till dag. Som sossar och miljö muppar. HUR KOMER DET SIG ATT EN REGERING STÄNGER AV ENRGIFÖRSÖRGNINGE OCH STARTA ETT INBÖRDESKRIG.

    25
    2
    • Bergman – Stockholm – Utan tvivel är man inte klok "Det var storm och nöd och kamp i en enda veva: det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar i molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva."
      Huvaligen skriver:

      …och så har vi Skyttedal på sitt sätt och på sin kant och så har vi…

    • Kan nog vara svårt för en person utan baktankar och som dessutom vill fokusera på sakpolitik att passa in i vårt politiska etablissemang.

      35
    • Ja tyvärr så har hon lierat sig med Swebbtv och hjälper dom att trupeta ut sin propaganda för krigsförbrytare och folkmördare Vladimir Putin.
      Elsa skulle ha hållit sig till energifrågan och inte börja vimsa med vacciner och annat.
      Kanske hon bara är en motvalls kärring som får rätt ibland.

      13
      10

KommenteraAvbryt svar