En söt historia om städning

Efter gårdagens nyårsfirande begav sig 30 medlemmar från Ahmadiyya muslimska samfundet i Göteborg ut på stan för att städa. Ett bra initiativ, men ett lite väl sockersött reportage i GP.

Föreningen Ahmadiyya muslimska samfundet håller till i Nasirmoskén som var Sveriges första moské när den invigdes 1976. Traditionen med att städa har pågått sedan 2009 och inte bara i Göteborg, utan det sker också i bl.a. Malmö och Kalmar.

Motiveringen som företrädare för församlingen ger, är att de vill hålla landet de älskar rent. Bra att församlingens medlemmar älskar landet Sverige, men hur är det med svenska lagar och regler? Var är kvinnorna? Hur mycket jag än letar på den publicerade bilden i GP och på församlingens hemsida, så syns inga kvinnor. Varför?

Angående Jimmie Åkessons uppmärksammade tal om moskéer uttalade sig församlingen med bl.a. följande ord: ”I den heliga Quránen uppmans muslimer till att skydda kyrkor, synagogor och moskéer”. Vilka är det då som attackerar synagogor i europeiska städer, hotar med terrorattentat mot kyrkor och utför våldsdåd utanför och inne i dessa heliga platser? Angående konflikten mellan Israel och Hamas, beklagar församlingen alla oskyldiga dödsoffer på bägge sidor, men nämner inte Hamas en enda gång.

Nu verkar Ahmadiyya muslimska samfund vara en församling som ändå förstår att Sverige är Sverige och att det i landet råder lagar och regler som skiljer sig från de i muslimska länder. Församlingen är illa sedd bland andra muslimska församlingar i både Sverige och andra länder. Både sunni- och shiamuslimer säger att följarna till Ahmadiyya inte är riktiga muslimer, dels beroende på att rörelsen har sitt ursprung i Pakistan och att grundaren, Mirza Ghulam Ahmad, gjorde avsteg från Koranen och flera av de faktorer vi förknippar med islam, exempelvis jihad.

ETC granskade 2017 finansieringen av moskéer i Sverige och där dök Nasirmoskéen upp med sin finansiering från Pakistan. Här en bild från just Pakistan 2023.

9 thoughts on “En söt historia om städning

  1. Nyheter som kommer från Göteborg ska man ta med en nypa salt.
    Göteborg är efter Malmö den mest Sossekorrupta staden i Sverige .
    Och Sossarna skyr inga medel för att lura folk att allt är bra med invandring och allt annat de missköter .
    Sanningen för en sosse skiljer sig markant från en vanlig Svensson.
    Nu har till och med den gamle Hedersmannen Ingvar Carlsson förmåtts till historieförfalskning .
    Ännu ett tecken på socialdemokratisk desperation .
    Undrar om de lyckas få Göran Persson att delta i klagokören.
    Tror inte det han är för smart för sådant .

  2. ”Tesla öppnar supersnabb laddstation – och banar väg för snabbmatskedja
    Nu har Tesla öppnat en ny laddstation i Ronneby. Och det är en av Europas första Supercharger-stationer med den fjärde generationens teknik, V4. Målet är också att få en snabbmatskedja som granne under våren.”

    Hur sjutton har Tesla kunna ansluta el utan anslutna elektriker? Hur blir det med strömmen till korvmojjen? Ska de behöva grilla korven över öppen eld?

    11
  3. Hmmm…

    1974, svenskar rikast i världen
    1975, regeringens proposition nr 26
    1975, Nasirmoskén invigs

    2023, Sverige ligger i topp när det gäller dödligt skjutvapenvåld i Europa

    Meh??? Hur kunde det gå såhär???

    75
  4. Oärlighet till 100%. Alla större medier som hakar på sådana här jippon är fullt medvetna om vad det är för jeppar egentligen. De ljuger för folket. Varför? Vill de ha islamism?

    87

KommenteraAvbryt svar